Cookie- og Privatlivspolitik

Sådan træner du din drage 3

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk grundstemning med en humoristisk undertone. Der er lange scener med slagsmål og dramatiske krigsscener, hvor hovedpersonerne er i stor fare. I en del af disse kæmper de mod en kraftfuld modstander i dunkle miljøer. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk animeret eventyrunivers, og da hovedpersonerne virker handlekraftige og sejrrige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.01.2019
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
How to Train Your Dragon: The Hidden World
|
Versioner: se alle
IMAX 3D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 4DX 3D - dansk tale, 2D 4DX, 4DX 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale
|

Animationsfilmen 'Sådan træner du din drage 3' er den sidste film i trilogien om den unge viking Hikke og hans drage natskyggen Tandløs.

Bersærkø er blevet et fredeligt sted at bo, hvor mennesker og drager lever i harmoni med hinanden. Men da Hikke og hans venner er begyndt at redde drager fra andre vikinger, er øen blevet overbefolket.

Vikingerne møder nu den berygtede dragejæger Grimmel, som har svoret at udrydde alle natskygge-drager - og Tandløs er den sidste.

For at redde dragerne må Hikke og hans venner nu gå på jagt efter et mystisk eventyrligt rige ved verdens yderste kant, hvor dragerne kan leve i fred.

Undervejs opdager Hikke dog, at Tandløs ikke er den sidste af sin art, og mødet med en natskygge-hun sætter venskabet mellem mand og drage på prøve.

'Sådan træner du din drage 3' afrunder sagaen om vikinger og drager, hvor beboerne på Bersærkø får lov at komme på et sidste eventyr med deres bevingede venner.

Universet har tidligere budt på Sådan træner du din drage og Sådan træner du din drage 2 og er baseret på Cressida Cowells populære bogserie, der første gang blev udgivet i 2003. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (342 votes)
5.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Seriens skaber, Dean DeBlois, fuldender sin vellykkede trilogi i fin form ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Slagscenerne er ikke for førskolebørn! Men animationen af bølgende skyer og nordlys når ny tekniske højder." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Sådan træner du din drage 3' er ikke en almindelig fortsættelse, der bare skal føre serien videre. Det er tværtimod en smuk fortælling, som giver dragernes saga en ordentlig slutning." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det ligger i titlen, at vi i denne tredje film skal på en rejse til en skjult verden. Men der går over en time, før man kommer så langt. Indtil da er filmen spækket med falde-på-halen komik, nogle meget langtrukne "romantiske" scener mellem to drager, og en ny skurk som erstatning for 2'erens Drago.

Samtidig med at denne nye skurk dukker op, så kommer der meget belejligt også en ny drage, som selvfølgelig er løsningen på truslen.

Den skjulte verden er utrolig flot lavet, men vi forlader den næsten lige så hurtigt, som vi kom dertil. Og så ser man ikke mere til den. Resten af filmen er forudsigelig action og en tåkrummende slutning. How to train your dragon universet siger mig simpelthen ikke noget. Den første film var nogenlunde ok, mens 2'eren og 3'eren var direkte kedelige.

MArCuS

God afslutning på trilogien.

Wayne

Animationsserier har det med at blive en eller to film for lange. Det er ikke tilfældet med denne 3'er, som tydelig viser at man har haft noget på hjertet og gerne ville fortælle en god historie, uden at det bare blev en gentagelse af de forrige film.

René

Rigtig god og følelsesladet animationfilm, lidt trist det er den sidste... Men hold da op en fremragende måde at slutte trilogien på <3<3

Mike

Og denne skuffer heller ikke.

Morten

God fortælling og utrolig godt lavet... animationen er fantastisk

susanne

Dejlig film og drager,venskaber og sammenhold .
Det er en dejlig film som fint afslutter trilogien om drager og deres mennesker
Nyd filmen og lad dig tryllebinde om en verden der er god at snakkke om bagefter

Jonas

Sådan træner du sin drage 3 er en virkelig fed oplevelse. Den er vanvittig flot animeret, der er masser af fantastiske actionscener, og filmen er faktisk en overraskende god slutning på hele trilogien.

Animationen er intet ringere fantastisk. Både drager, mennesker og landskaber er virkelig detaljerige og animeret i høj kvalitet. Jeg var forundret over, hvordan animationen kunne være så realistisk, men stadig være meget cartoony som i den første film. Der er stadig mange flotte flyvescener, men jeg var faktisk mest imponeret af alle de superenergiske kampscener. Derudover har John Powell endnu engang lavet en masse flot musik, der virkelig bidrager til både actionscener og alle de følelsesmæssige øjeblikke.

Filmen byder selvfølgelig på et gensyn med alle figurerne fra de to forrige. Jeg er vild med, hvordan vi har set dem gå fra umodne teenagere til unge og nu voksne. Jeg er virkelig blevet vild med Kristen Wiig som Ruffnut, der er blevet en af mine yndlingsfigurer i serien. Tandløs vender selvfølgelig også tilbage sammen med en ny natskygge, og det er virkelig medrivende at se det spirerende forhold mellem de to, og hvilken betydning det har for hans forhold til Hikke. Den bedste nye figur er dog skurken Grimmel, som jeg elsker. Han er slimet, dybt intelligent og truende, men har også sine sjove øjeblikke. Det er lidt ligesom, hvis Frollo fra Klokkeren fra Notre Dame besluttede sig for at jage drager - hvordan kan man ikke elske det?

Filmens historie runder hele trilogien godt af. Filmen er fyldt med temaer, som har løbet igennem hele filmen - nemlig forholdet mellem mennesket og drager, og hvordan det egentlig er os, der er for grådige og fordomsfulde til at behandle dem ordentligt. I filmen bruger vi dog ikke særlig lang tid i the hidden world på trods af, at det er filmens undertitel, og at det er den del af filmen, der er blevet promoveret mest. Filmen fortæller dog den historie, den vil supergodt, og jeg er stadig lidt overrasket over, at en lille sød familiefilm fra 2010 er gået hen og blevet den mest episke fantasytrilogi i dette årti. Tag helt klart at se denne film (og de andre for den sags skyld) - gerne i IMAX, hvis du har muligheden for det, eller i hvert fald på så stor en skærm eller lærred som muligt.

stig

sådan træner du din drage 3 runder en fantastisk historie af på bedste vis

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.