Cookie- og Privatlivspolitik

Rushmore

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Rushmore
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den spøjse 15-årige teenager, Max Fischer (Schwarzman), er i 'Rushmore' en særdeles aktiv studerende på privatskolen Rushmore, men aktiviteterne er mest koncentreret om alt muligt andet end selve studiet. Da Max forelsker sig i sin lærerinde, forsøger han sig straks med overmodig teenagecharme, men hun falder ikke for sin væsentligt yngre elev og indleder derimod et forhold til byens lokale industri-magnat (Bill Murray). Filmen vækkes til live af Andersons klassiske alternative og sprudlende fortællestil, der gør den empatiske coming-of-age-komedie til et bekendtskab ud over det sædvanlige.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hvor Bottle Rocket var Wes Anderson's debut film, så er Rushmore hans første "rigtige" Wes Anderson film i forhold til den stilistiske stil og det gennemgående tema om familie/venner, som vi ser i alle de efterfølgende værker.

Max går på privatskolen Rushmore. Udadtil har han tjek på det hele, men indvendigt bokser han med mindet om sin afdøde mor og forsøger at skjule, at hans far "bare" er frisør. Da han bliver forelsket i en af lærerne, går der ged i hans situationsfornemmelse, og han begynder at opføre sig lidt som en skiderik. Det giver en masse vældig sjove scener, men man mister sympatien for hovedpersonen - og dermed interessen for historien. Det øvrige persongalleri, musikken og de visuelle virkemidler er ikke så sprudlende som senere og desværre ikke nok til at opveje det lidt kedelige hovedplot.

Katja

Én af Wes Andersons første spillefilm!

Max Fishers person udgør en rigtig interessant hovedrollefigur.. som man både elsker men også hader ;)

Bill Murray viser også i denne film hvorfor han er en genial og sjov skuespiller :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.