Cookie- og Privatlivspolitik

Rocky (1976)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rocky
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) er en aspirerende bokser, der forsøger at slå igennem.

Da sværvægteren Apollo Creed (Carl Weathers) kommer til Philadelphia for at kæmpe, bliver Rocky valgt som modstander. Kampen skal få Apollo til at at fremstå i et positivt lys, men underhunden Rocky opgiver ikke uden en kamp.

'Rocky' vandt Oscars for Bedste film, Bedste instruktør og Bedste klip. Filmen vandt også kino.dk's afstemning om den bedste film fra 1976.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
4.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tæt på det geniale, en ægte boksefilm hvor bare alt lykkes.
Snyd ikke dig selv for at se filmen, som Stallone stor.

Simon

Jeg er ikke den helt store fan af den første Rocky film. Den er lidt for amerikansk til mig. Jeg er heller ikke vild med den hype der er omkring den. Men den får 4 små stjerner fordi den er legendarisk og så var den banebrydende. Den holder også.

Jacob

En af de mest anerkendte kampsportsfilm, der rummer den rette cocktail af mod, ihærdighed og jagten på et bedre liv. Det er en klassiker som kan holde til, at blive genset i en uendelighed.

Emil

En god klassiker! Filmen er ikke ligeså god som den var før. Sylvester Stallone spiller godt i hans bedste rolle synes jeg.

Nikolaj

Muligvis den største sportsfilm nogensinde! "Rocky" er en ægte "american dream"-film, der heldigvis undgår at blive for amerikaniseret! Den charmerende historie handler om en underdog der trods mange odds ønsker at blive en mester! Det er ikke fordi plottet ikke er set før, men filmen er bare så godt lavet, at man virkelig trækker sine følelser med ind i bokseringen og hepper på Rocky! De mange træningsscener er jo blevet kult indenfor filmverdenen! Når disse scener blandes med den karakteristiske 70'er-musik, så er det svært ikke selv at snørre skoene, og komme ud og bruge bøfferne lidt!

Star

Ragtig god havede forventet at den ikke var så go men ok film efter min mening

Andreas

Rigtig god film, som selvfølgelig kun bliver bedre af Stallone's fantastiske skuespil! Man kan dog godt se, at den er næsten 40 år gammel.

Michael

Det er sjovt, hvordan "Rocky" så mange gange er blevet statueret som perleeksemplet på fortællingen om den amerikanske drøm, som mange med sikkerhed gerne vil efterligne - forbilledet skiller sig dog stadigvæk en hel del ud fra resten.

Filmens tålmodighed er beundringsværdig, måden den opnår så meget med så lidt. Der er næsten intet musik, der er næsten ikke engang nogen boksekampe. Rocky er ikke særlig kvik eller bygget til at slå folk ned verbalt, og Sly Stallone spiller ham med en slående underspillethed, der viser et blottet hjerte af guld bag et fortærsket ansigt. Hele Rockys tilværelse som underdog er overraskende stille det meste af tiden - det er faktisk så roligt, så dødt, at kræfterne til at løfte trofæet op ikke ser ud til at eksistere - hvilket gør den endelige triumf des mere kraftfuld. På nuværende tidspunkt er "Rocky" den eneste film jeg kan komme i tanke om, hvor målet er at komme til tops, men uden at omgivelserne skriger ikke "du kan gøre det!". Det er som om, at håbet fra en sjælden mulighed, der kan føre os fra ulykkelige omstændigheder, er nok til at tænde vores menneskelige ambitioner. Det er i sandhed oplivende.

Der er ikke meget andet jeg kan sige om, hvorfor jeg holder af filmen. Der er ikke ligefrem nogen overraskende twists, og jeg kan ikke påstå, at jeg ikke kedede mig lidt undervejs - men filmen har trods alt noget, som er en sjælden fryd at overvære. Der er så stor en tillid til helten, at ingen klichéer prøver at skubbe ham frem - faktisk synes han at gå hele vejen selv uden hjælpen fra overdøvende drama. Det skyldes måske, at Stallone både var manuskriptforfatter og helt. Uanset hvad, så er jeg tilfreds.

Frank

God film

Ullauser/878167

Han er bare en god skuespiller.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.