Cookie- og Privatlivspolitik

RoboCop

Tilladt for børn over 15 år
Filmens har en actionpræget og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en lang række scener med voldsomme skyderier, forfølgelser og eksplosioner. Under vejs møder vi en del af de sørgende og bange mennesker, som konflikterne rammer - bl.a. hovedpersonen og hans kone og søn. Ud af de mange voldsomme scener står et mindre antal frem som udpenslede: En mand med blottede lunger få panikangst, da han opdager, at det meste af hans krop er amputeret. En mand tortureres over et tidsrum ved at en støvle træder på hans hånd. En mand ligger meget forbrændt og mangler lemmer. Vi ser i detaljer en operation på en hjerne, hvor hjerneskallen er fjernet. Selv om de dramatiske scener er indlagt i et science fiction-univers fjernt fra hverdagen, beskrives dramaets psykologiske aspekter med stor realisme og indlevelse. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
RoboCop
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'RoboCop' foregår i året 2028, hvor OmniCorp er verdens absolutte magtfaktor, når det handler om avanceret robot-teknologi. Selskabet har stor succes med at levere effektive droner til alverdens krige, men man ønsker alligevel at gå skridtet videre for at tilfredsstille de mange aktionærer.

Da betjenten Alex Murphy bliver hårdt kvæstet i en eksplosion, opstår en gylden mulighed for at fusionere OmniCorps kontroversielle teknologi med menneskelige egenskaber, og da politimanden, imod alle odds, genvinder bevidstheden, er det som halvt menneske og halvt maskine.

Paul Verhoevens kultdyrkede ‘RoboCop’ fra 1987 resulterede i to fortsættelser og diverse TV-serier, men ingen af efterfølgerne kom i nærheden af originalens skarpe satire samt vellykkede og brutale action-scener.

Nu forsøger man forfra med et plot, der umiddelbart er en moderne opdatering af den første film tilføjet et øget fokus på teknologiens muligheder og ikke mindst faldgruber.

Først og fremmest handler ’RoboCop’ dog om rendyrket action, og derfor har man hyret José Padilha som instruktør. Brasilianeren har tidligere stået bag de kritikerroste og stærkt eksplosive ’Tropa de Elite 1 & 2’. Svenske Joel Kinnaman spiller hovedrollen som RoboCop.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (260 votes)
3.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Handlingen drukner stedvist i lidt for langtrukne actionsekvenser, men historien behandles med den respekt, den fortjener, og klemmer spændingsmæssigt til som stålnæve." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Ligesom ’Batman’ får ’RoboCop’ nu en fornyende makeover, og det klæder cyborgen, som det gjorde manden i gummidragten." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] effekterne er flotte, selvom sammenhængen de indgår i, er glemt hurtigere end man kan sige bang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] der er slet ikke nok kød på historien til at gøre den til andet end en mindre bagatel. Den er simpelthen for overfladisk og fersk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man er heller ikke ved at dø af spænding undervejs, men den opdaterede aktualitet [...] er fascinerende nok til at begrunde et remake." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Kanon action film og det er det, ikke noget ophidsende plot eller dybere mening, bare god underholdende tju bang action.

Emil

Jeg har aldrig set de gamle film, men jeg ved da stadig hvad den handler om. Jeg synes der går lidt for lang tid at Alex bliver til Robocop. Action scenerne er underholende, men nogle af dem er også lidt kedelige efter min mening. Men fin film.

Wayne

at der er sket en teknisk udvikling siden de første Robocob film. Historien er ikke bedre, men den er fuldt ud godkendt. Jeg ved ikke hvad det er ved filmen - men jeg synes at figuren har flyttet sig, fra at være en niche for sig selv og til mere at ligne de andre superhelte vi kender.
Jeg kunne godt have tænkt mig ondere skurke - og den oprindelige films håbløshed varer ikke så længe i denne udgave, slutningen er lidt for nem.

S. Rico

Der går godt lange 25 minutter, før vores kære politibetjent kommer ud for den ulykke, som vi alle sidder og venter på. Det er for lang tid. Men pyt, resten af filmen er ganske udmærket. En god blanding af action og politisk thriller.

Anonymuser/0

De fleste vil stensikkert mene at jeg begår en kæmpe fejl, når jeg afslører hvad jeg nu har gjort, men jeg har desværre set denne 'RoboCop' remake uden at have set den originale. I følge mange filmentusiaster er det en grusom forbrydelse indenfor at se film, og skammer mig så sandelig også over at have gjort noget så dumt. Nå, men jeg havde alligevel aldrig tid til at se den gamle/originalen, og havde ikke tænkt over at se den før efter filmens 2 actionfyldte timer. Men som du nok kan høre har jeg ikke haft store forventninger, da jeg bl.a. ikke har vidst andet en filmens spøjse men interessante plot. Til gengæld kan det siges at 'RoboCop' er en yderst fantastisk film indenfor sin egen ydring, og vigtigst af alt: en Actionmættet oplevelse. Hvis den er nogenlunde ligesom den originale/klassikeren, så burde den gamle i sin tid have været noget af en vild - måske lidt for vild - oplevelse. Men så længe man er underholdt, så vil man stensikkert kunne se igennem filmens skønhed-/handlingsfejl!

Ikke for at være ond, men synes altså at ideen om 'RoboCop' er en lidt billig ide. Sjov undskyldning der godt kunne lyde som noget Michael Bay havde sagt. En halvt mand og halvt robot der i helhed er politibetjent, som kan gennemgå de vildeste og aller mest urealistiske ting. Det fungere på lave planer. Men fordi handlingen har været kold i røven over hvordan plottet ville lyde er holdet bag filmen alt i alt endt med en formiddebelt glimragende film, hvis historie er det hver at se igennem!
men det er også på grund af at action sekvenserne er så underholdene at manusforfatterne har tænkt at største delen af publikummet vil glemme alt om den egentligt ret dumme historie, og det lykkedes til fulde, for lige meget hvad vil vi jo have svært med at finde én film der vil kunne præstere alt originalt, så vi må vel en gang imellem bare prøve at takke: "Ja" til de genbrugte vare, og hvis man prøver at se bare lidt positivt på det hele, så er dette faktisk langt fra nogen dårlig film. Jeg nød til fulde at se RoboCop i aktion, og der var skam heller ikke noget galt med historien som jo egentligt bare prøver at få sin handling til at fremstå i en mening! De klichefyldte mange skud der bliver skudt afsted om ørerne på den evigt heldige helt, skulle gerne bringe smil frem rundt omkring mange af nutidens drengerøve!

Glimrende præstationer! Ikke det helt store! Men må indrømme at Joel Kinnaman er et glimrende cast til Alex Murphy/RoboCop. Men som mange andre også mener, er der som sådan ikke noget specielt bemærkelsesværdigt i skuespillet. Det er ikke ligeså dårligt som i en Amatørfilm, og heller ikke lige så godt så det er Oscarværdigt, men alt i alt glimrende, udmærket - tja det er vel som det skal være i sig selv!

Ligesom mange andre af nutidens action/sci-fi/lignende film har en decideret visuelt smuk, fejlfri og yderst vellykket billedside, og selv traileren har afsløret at denne 'RoboCop' film, har en ligeså stærk billedside, men det er sikkert også en af grunden til de valgte at "Remake" den næsten 28 år gamle klassiker, for ligesom i Remaket på 'Carrie' var der allermest fokuseret på billedsiden, da Hollywood tænker at nutidens mennesker vil se på nutidens effekter, og her må jeg rent faktisk give ret, men er også fra dette 21. århundrede så det siger lidt sig selv! Dog er det eneste lidt skuffende ved den visuelle del at de ikke har udnyttet "Vi-befinder-os-i-fremtiden" ideen. Skønhedsfejlene er at de godt kunne have udpenslet miljøet ved blandt andet at proppe noget mere antiteknologisk ind i hverdagen i filmen. Men alt i alt fungere billedsiden som den skal, for det kunne trods alt have set meget værre ud!
Ellers er resten nogenlunde som Medierådet.dk har beskrevet filmen, og dog kan der godt skeptes lidt på om aldersgrænsen: 15, er for høj!

Tja, ikke ligefrem det vildeste soundtrack eller lydside. Selvfølgelig kommer lyden perfekt iscenesat når skuddene bliver affyret og eksplosionerne går i luftene. De har heldigvis sørget for at putte lyd ind under de vigtigste dele og det er for denne gang ikke det hver at sætte fingre på! Og så fungere kendismelodien!
Musik og Lyd: 4 ud af 6 Stjerner

Konklusion:
Jeg lover ikke at du får noget du ikke har set komme, men jeg lover heller ikke at du ikke vil blive underholdt, for jeg kan skam sagtens anbefale 'RoboCop' anno 2014! Der er god action til at skabe en god stemning blandt sit forventningssvage publikum, og underholdningen er som den skal være!
Har allerede set filmen 3 gange, for selvom den aldrig kan ses som et decideret mesterværk, så synes jeg personligt at den sagtens kan ses som en fremragende favorit(action)film!
Alt i alt en udmærket film der skal ses for underholdningens skyld!

Thomas

Efter at have set filmen var jeg overasket over hvor god filmen er: Den har masser af action og der er ikke tidspunkt, hvor man keder sig. Jeg sætter stor pris på, at man starter helt for begyndelse, hvor finde ud af hvordan det hele startede. Det gør den bare bedre.
Den har også god humor i filmen, men ja en rigtig drengerøvs film.
Mangler man aktion i livet, ja så kan Robocop varmt anbefales!!!
Jeg har givet den 5 ud af 6 stjerner Den er ikke mere fremragden film.

omar

den er helt sikert værd at se

FilmReview.dk

Instruktøren José Padilha leverer et teknisk veludført remake af science-fiction klassikeren "RoboCop" fra 1987, som akkurat formår at holde sig oven vande. Til trods for det stærke cast og et godt tag i det mentale og følelsesmæssige lag i historien, er der desværre ikke meget mere end et gensyn med karakteren, flotte effekter og teknisk lir at råbe hurra for. Historien domineres af samlebåndsproducerede, overfladiske actionsekvenser og har alt for lidt kød på sig generelt.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Dorthe

Jeg har set den originalen som er en fantastisk film, Men den her levede fuldstændig op til mine forventninger. Fantastisk film.

Cece

Jeg har hverken hørt eller set til originalen, så nu kan jeg jo selvfølgelig ikke sige, hvilken der er bedst. Jeg synes helt klart, at det var en super spændende film. Man kom ind på nogle områder, hvor man selv lige stoppede op og tænkte "What the fuck?". Det elsker jeg bl.a ved film. Den er helt klart værd at se!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.