Cookie- og Privatlivspolitik

Papillon

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rå og utryg grundstemning og indeholder utallige scener med voldsomme slagsmål, mord og fysiske afstraffelser. I en scene ses en person blive skåret op i forbindelse med et overfald, så hans tarme hænger ud af kroppen. I en anden scene bliver en person henrettet ved afhugning af hovedet. På grund af filmens gennemgående brutale fremstilling af vold, vurderes filmen at kunne være skræmmende for børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.08.2018
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Papillon
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, 2D Sidste Ch, Seniorbio
|

Det biografiske drama 'Papillon' er instrueret af danske Michael Noer og er en genindspilning af filmen med samme titel fra 1973.

Fortællingen følger den handlekraftige, unge svindler Henri 'Papillon' Charrière, der ender i en berygtet fangelejr i Fransk Guyana efter at være dømt til livsvarigt fængsel for et mord, han ikke har begået.

Besat af at slippe væk og genvinde sin frihed indleder han et samarbejde med den intellektuelle outsider Louis Dega, og deres forhold bliver essentielt for begges overlevelse på stedet.

Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1969, som er Charrières virkelige beretning fra fangekolonien kendt som Djævleøen. Han formåede som en af de få fanger at flygte fra stedet i 1945.

Den danske instruktør debuterede i 2010 med fængselsfilmen R, som bl.a. var med til at skaffe ham stillingen på denne filmatisering. Michael Noer har sidenhen stået bag Nordvest, der indbragte Roland Møller en Bodil for bedste mandlige birolle, og selvsamme Møller har ligeledes en birolle i 'Papillon' som medfangen Celier.

'Papillon' er en historie om kampen for frihed og overlevelse under de mest barske vilkår, samt to vidt forskellige mænds stærke bånd under brutale betingelser. (kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (160 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Noer har [...] sat sit præg, og Charlie Hunnam spiller Papillon på potent, men facetteret vis, og Rami Malek er decideret sublim som modsætningen Dega og forener følsomhed og kunstnersind med et anstrøg af galskab." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  "Det er effektivt som bare fanden at følge Papillon og Dega i skibet til Djævleøen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Papillon' rummer alle elementer til en spændende fængselsfilm [...], men trangen til hele tiden selv at søge sammenligningen i stedet for at sætte sit eget præg på historien, tynger desværre Michael Noers første udenlandske satsning." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Det er, som om Michael Noer i sine bestræbelser på at løse den store opgave har sat sig midt imellem den autentiske ramme og det kulørte drama på en måde, så ingen af delene rigtig river med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Noers 'Papillon' er et solidt svendestykke, som forhåbentlig giver instruktøren flere store opgaver, hvor han i højere grad har helt frie hænder. Men det er stadig i den gamle 'Papillon', at det hårde, historiske stof bliver løftet og står i et uanfægteligt skær af myte og eventyr." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Hvor er det bare en sikker film, hvor alt bare lykkes.
Tak til vores egen danske indstruktør som har lavet en fantastisk film.
Og fed rolle Charlie Hunnan spille i sin bedste rolle siden Tv serien Sons of Anarchy.

Hans-Henrikuser/451764

En film der meget værd at se.

Poul Wegener

Filmen er meget tro mod historien, så den er derfor også meget lig med den gamle film (med Dustin Hoffman og Steve McQueen), det kan man måske nok ikke gøre så meget ved, jeg håbede måske bare på lidt mere. Men filmen er i hvert fald god, og har man ikke set den første, er den meget god.
Skuespillerne spiller rigtigt godt.

Anders

Helt vild historie! Rigtig smuk film!

Michael Lauritzen

Har læst bogen og set den gamle film. Den minder en del om den men godt at se en nyere version.

Det er en hård film om hvordan man engang så på menskeliv. Meget brutal.

Mvh
Michael L.

jeanette

Han er virkelig virkelig hård til at beskytte hans bedste ven i fængsel.... til sidst lykkes det ham at flygte ... fra fængsel... virkelig sej film ..

pia

Barsk men meget medrivende

Jan

Det er en fængslende historie - undskyld udtrykket, men det er en film der giver stof til eftertanke.
Den respektløse måde at behandle andre på er skræmmende, og afstanden mellem succes og fiasko er uhyggelig lille...

Filmen er flot, afskyelig og alt midt imellem.

Lang, men ikke en der keder - værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.