Cookie- og Privatlivspolitik

R

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.04.2010
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
R
|

I 'R' ankommer Rune til Horsens Statsfængsel, Danmarks hårdeste fængsel, for at afsone en voldsdom.

Runes intention er at holde sig for sig selv og undgå problemer, for derved at komme ud af sin kriminelle løbebane.

Fængslet er dog fyldt med regler, æresbegreber, skjulte dagsordener og interne overenskomster, som han forsøger at navigere rundt i. 

Overlevelse i denne verden indebærer at finde sin plads i det interne hierarki i en verden hvor tremmer og fængslets tykke mure isolerer ham fra friheden, og hvor blodstænk på vægge og gulve vidner om en barsk verdensorden.

Rune bliver reduceret til at være et nummer og et bogstav: R.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (392 votes)
4.8
4.7

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pilou Asbæk yder en stærk præstation som Rune, og omkring ham medvirker autentiske kriminelle og fængselsfunktionærer, hvad der naturligvis får filmen til at fremtræde ekstra realistisk, næsten dokumentarisk." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'R' er en af de mest stilsikre, originale og hudløse danske film i meget lang tid." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Ned til mindste statistrolle oser 'R' af at være ægte og uforstilt." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Fængselsfilmen 'R' er en sjældent kompromisløs debut' (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Hurra for en dansk film, der gør og tør, og efterlader sit forhåbentligt store publikum med et håb om aldrig at blive budt på morgenkaffe À la Horsens Statsfængsel." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "'R' byder på fremragende spil og en smuk balance mellem poesi og brutalitet." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "En knusende sejr for dansk realisme." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Denne film er rigtig god, og omhandler et kanon fedt emne. Dog syntes jeg at der er for meget hvisken, hvor man ikke kan høre hvad de siger. Men ellers god.

Wayne

Blændende spil og instruktion, af de indsatte og personalet - fantastisk indblik i hvad der foregår bag murerne.

Den har fortjent de priser den har modtaget, og flere til.

Lars Michael

Jeg vil ikke sige at det er en top film , men man kan stadig se den jeg ville nok helst sige en søndag eftermiddag.

S. Rico

Det er ikke hyggelig fredagsunderholdning - men modbydelig rå socialrealisme, som man her får smidt i hovedet. Filmen, historien og skuespillet er meget troværdig opbygget. Jeg savnede blot undertekster indimellem, da der er meget mumlen og hvisken, som var meget svært at høre.

Movie-fanatic

NIX!!!! Så god var den ikke! Den havde ikke engang fortjent at komme i selskab med resten af de nominerede! Det er den, ganske enkelt, ikke nytænkende og "anderledes" nok til!!!!

Gode biroller, tunge hovedroller, kedelig historie, fortrøstningsløs slutning og halvfærdigt håndværk!

God til at starte en debat!

Mads

'R' er simpelthen fantastisk. Tobias Lindholm og Michael Noer har virkelig gjort det godt. plottet er barsk Skuespillet er fantastisk. Det er fedt, at Pilou Asbæk er den eneste uddannede skuespiller i denne film. Men, at niveauet alligevel er så højt. Roland Møller er den helt rigtige i rollen som det dumme røvhul Mureren. Filmen har fuldstændigt ændret mit syn på det danske fængselsvæsen. Jeg var underholdt fra start til slut. Håber på flere film fra Lindholm og Noer!

Dagmaruser/174971

Jeg turde faktisk ikke se denne film, men blev hevet med af venner og tog chancen. Forventede blod og voldsorgie, men blev meget positivt overrasket. For nok er den - meget - voldsom - men slet ikke så grafisk som en amerikansk fortolkning nok ville være.
Til gengæld sad jeg med frygten i maven og hjertet i halsen nærmest fra første sekund og hele filmen igennem. Og dét virker mere effektiv end alverdens blod.

Fedt filmet, castet, instrueret, spillet osv. Anbefales (ikke for folk med svage nerver. Men det havde du nok selv regnet ud..)

Charlotteuser/142858

Som jeg selv er, ser man nok filmen med lidt andre øjne end mange andre mennesker. Nogen af jer skriver, at man ikke skal glemme at det er folk der har begået forbrydelse og en masse forfærdelige ting som feks. drab. og man kan ikke ha ondt af dem. Når jeg går på arbejde, møder jeg ind og ser alle slags kriminelle i øjnene. De sidder hver især med hårde domme, og skal leve efter de begrænsninger der nu engang er når man er indsat. Meget af tiden går med, at få dagen til at gå, som kan være en af de størte udfordringer ved at være indsat. Og JA, rengøring er også en del af deres hverdag ! Ligesom det er i alle andre menneskers liv. Og når dagen er slut, skal de tilbringe natten på en celle der er ca 6 kvadratmeter.

Når jeg går på arbejde, møder jeg mennesket der har begået grov vold, drab, narkokriminalitet osv osv. Men det er mennesker ligesom alle andre. Og mange vil tro at de må være anderledes eller se anderledes ud, skille sig ud fra mændgen på en ell anden led. Det er bare de færreste der gør det. Langt de fleste ser ud som dig og mig, og er ligesom dig og mig. Man kan ha helt almindelige samtaler med dem, ligesom man kan med så mange andre mennesker.

Filmen er langt hen af vejen meget realistisk. Fængselsbetjenete har sådan set fint styr på de indsatte, men man kan ikke være over dem hele tiden - lidt ligesom med børn. Og derfor sker der ting og sager engang i mellem, og sådan er spillet.

Det der sker i filmen, står mål med virkeligheden - hvis det bliver delt ud på et helt år i fængsel. OG så har jeg så aldrig oplevet eller hørt om " morgenkaffe " ( se filmen ). Men det har ganske sikkert fundet sted.

SE FILMEN ! Den er ikke som alt det andet.

Marcususer/639764

Mage til kedelig oplevelse skal man lede længe efter....
ca. halvdelen af filmen gør han rent et sted i fængslet...
Havde forventet mig meget mere/noget andet efter at have set traileren

Bea

Nu kommer jeg nok i modvind hos en del, men jeg må erkende at jeg efter filmen sad med en meget tom følelse og tænkte hvorfor jeg lige har brugt min tid på noget så for mig ligegyldigt og irrelavant.

Der er ingen tvivl om at filmen har en troværdighed og er så tæt på en dokumentarisk udsendelse som muligt. Den viser virkeligheden bar træmmer i landets hårdføre fængsel. Nuvel. Det får én til at tænke på, hvor pinligt lidt kontrol fængselsbetjentene har over deres indsatte. Og til at tænke på der måske burde være mere og bedre opsyn med de hårdeste af dem.
Samtidigt må jeg erkende at jeg personligt ikke nærer den store medlidenhed med personer som sidder inde for så alvorlige forbrydelser som drab nu engang er - det må vi altså ikke glemme. For umiddelbart lader det til, at instruktøren forsøger at manipulere os til at se på hovedpersonen som en uskyldig drengerøv. Denne her fyr har slået et andet menneske ihjel. Baggrundshistorien får man ikke, for den er i filmens sammenhæng irrelevant, fint nok. Men det ER altså en forbryder vi følger, og ikke en forvokset teenager som har stjålet slik hos købmanden!!

Når jeg nu har rost det ægte i filmen, vil jeg så også sige, at det var den værste film jeg til dato har brugt tid på. Aldrig før har jeg så ofte kigget på mit ur i en biograf og tænkt "slutter den ikke snart??"
Der er et skelet, men ingen nerve, ingen sjæl. Godt skuespil, MEN:
Der var intet som fangede mig, ingen rød tråd, ingen historie, intet plot - fint nok, hvis det var et dokumentarprogram, men handler det ikke om at skabe film som på et eller andet plan fængsler publikum?
Det er da et minimum af hvad jeg forventer, når jeg træder ind for at se en film.
Er den solgt og promoveret som en autentisk biografi, en doku eller en historisk film, vil forventningerne være lidt anderledes dog, men stadig vil den ikke bestå hos mig.
Det er det mest dødsyge og intetsigende nogensinde. Måske fordi det er en verden som ligger mig meget fjernt, at jeg har svært ved at forholde mig til indholdet af filmen, men uanset om det er en gengre man holder af eller ej, burde en god film fange modtagerens interesse, så .... sorry, men jeg kan ved gud ikke anbefale den, end ikke til min værste fjende!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.