Cookie- og Privatlivspolitik

R

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.04.2010
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
R
|

I 'R' ankommer Rune til Horsens Statsfængsel, Danmarks hårdeste fængsel, for at afsone en voldsdom.

Runes intention er at holde sig for sig selv og undgå problemer, for derved at komme ud af sin kriminelle løbebane.

Fængslet er dog fyldt med regler, æresbegreber, skjulte dagsordener og interne overenskomster, som han forsøger at navigere rundt i. 

Overlevelse i denne verden indebærer at finde sin plads i det interne hierarki i en verden hvor tremmer og fængslets tykke mure isolerer ham fra friheden, og hvor blodstænk på vægge og gulve vidner om en barsk verdensorden.

Rune bliver reduceret til at være et nummer og et bogstav: R.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (391 votes)
4.8
4.7

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pilou Asbæk yder en stærk præstation som Rune, og omkring ham medvirker autentiske kriminelle og fængselsfunktionærer, hvad der naturligvis får filmen til at fremtræde ekstra realistisk, næsten dokumentarisk." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'R' er en af de mest stilsikre, originale og hudløse danske film i meget lang tid." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Ned til mindste statistrolle oser 'R' af at være ægte og uforstilt." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Fængselsfilmen 'R' er en sjældent kompromisløs debut' (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Hurra for en dansk film, der gør og tør, og efterlader sit forhåbentligt store publikum med et håb om aldrig at blive budt på morgenkaffe À la Horsens Statsfængsel." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "'R' byder på fremragende spil og en smuk balance mellem poesi og brutalitet." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "En knusende sejr for dansk realisme." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Denne film er rigtig god, og omhandler et kanon fedt emne. Dog syntes jeg at der er for meget hvisken, hvor man ikke kan høre hvad de siger. Men ellers god.

Wayne

Blændende spil og instruktion, af de indsatte og personalet - fantastisk indblik i hvad der foregår bag murerne.

Den har fortjent de priser den har modtaget, og flere til.

Lars Michael

Jeg vil ikke sige at det er en top film , men man kan stadig se den jeg ville nok helst sige en søndag eftermiddag.

S. Rico

Det er ikke hyggelig fredagsunderholdning - men modbydelig rå socialrealisme, som man her får smidt i hovedet. Filmen, historien og skuespillet er meget troværdig opbygget. Jeg savnede blot undertekster indimellem, da der er meget mumlen og hvisken, som var meget svært at høre.

Movie-fanatic

NIX!!!! Så god var den ikke! Den havde ikke engang fortjent at komme i selskab med resten af de nominerede! Det er den, ganske enkelt, ikke nytænkende og "anderledes" nok til!!!!

Gode biroller, tunge hovedroller, kedelig historie, fortrøstningsløs slutning og halvfærdigt håndværk!

God til at starte en debat!

Mads

'R' er simpelthen fantastisk. Tobias Lindholm og Michael Noer har virkelig gjort det godt. plottet er barsk Skuespillet er fantastisk. Det er fedt, at Pilou Asbæk er den eneste uddannede skuespiller i denne film. Men, at niveauet alligevel er så højt. Roland Møller er den helt rigtige i rollen som det dumme røvhul Mureren. Filmen har fuldstændigt ændret mit syn på det danske fængselsvæsen. Jeg var underholdt fra start til slut. Håber på flere film fra Lindholm og Noer!

Dagmaruser/174971

Jeg turde faktisk ikke se denne film, men blev hevet med af venner og tog chancen. Forventede blod og voldsorgie, men blev meget positivt overrasket. For nok er den - meget - voldsom - men slet ikke så grafisk som en amerikansk fortolkning nok ville være.
Til gengæld sad jeg med frygten i maven og hjertet i halsen nærmest fra første sekund og hele filmen igennem. Og dét virker mere effektiv end alverdens blod.

Fedt filmet, castet, instrueret, spillet osv. Anbefales (ikke for folk med svage nerver. Men det havde du nok selv regnet ud..)

Carina

Min kæreste ville SÅÅ gerne ind og se den, så han fik lov at vælge R, og må da indrømme jeg var lidt spændt for den har været lidt hypet i min omgangskreds... men det jeg kom ind til var næstere værre end min oplevelse a Borat 2.. Urealistisk, kedeligt plot.. det eneste der sker er hvad der foregår i en fængselsgår, og procentdelen af drab i DK er altså 0, et eller andet... det sker bare ikke her.. og ja alle har fjernsyn !!! så slap af med af flekse med de danske fængslers ´muskler.. forholdene er ikke så slemme, ikke engang i de værste fængsler....
Useriøst, og kun appelerende til 12-16 knallerstjælende unge drenge...

Charlotteuser/142858

Som jeg selv er, ser man nok filmen med lidt andre øjne end mange andre mennesker. Nogen af jer skriver, at man ikke skal glemme at det er folk der har begået forbrydelse og en masse forfærdelige ting som feks. drab. og man kan ikke ha ondt af dem. Når jeg går på arbejde, møder jeg ind og ser alle slags kriminelle i øjnene. De sidder hver især med hårde domme, og skal leve efter de begrænsninger der nu engang er når man er indsat. Meget af tiden går med, at få dagen til at gå, som kan være en af de størte udfordringer ved at være indsat. Og JA, rengøring er også en del af deres hverdag ! Ligesom det er i alle andre menneskers liv. Og når dagen er slut, skal de tilbringe natten på en celle der er ca 6 kvadratmeter.

Når jeg går på arbejde, møder jeg mennesket der har begået grov vold, drab, narkokriminalitet osv osv. Men det er mennesker ligesom alle andre. Og mange vil tro at de må være anderledes eller se anderledes ud, skille sig ud fra mændgen på en ell anden led. Det er bare de færreste der gør det. Langt de fleste ser ud som dig og mig, og er ligesom dig og mig. Man kan ha helt almindelige samtaler med dem, ligesom man kan med så mange andre mennesker.

Filmen er langt hen af vejen meget realistisk. Fængselsbetjenete har sådan set fint styr på de indsatte, men man kan ikke være over dem hele tiden - lidt ligesom med børn. Og derfor sker der ting og sager engang i mellem, og sådan er spillet.

Det der sker i filmen, står mål med virkeligheden - hvis det bliver delt ud på et helt år i fængsel. OG så har jeg så aldrig oplevet eller hørt om " morgenkaffe " ( se filmen ). Men det har ganske sikkert fundet sted.

SE FILMEN ! Den er ikke som alt det andet.

Marcususer/639764

Mage til kedelig oplevelse skal man lede længe efter....
ca. halvdelen af filmen gør han rent et sted i fængslet...
Havde forventet mig meget mere/noget andet efter at have set traileren

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.