Outrage - Golden Days

Kino.dk
(© Kino.dk)
Kino.dk
(© Kino.dk)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

”V-ordet” nævnes ikke en eneste gang, men feminist-ikonet Ida Lupinos oversete perle ’Outrage’ leverer ifølge avisen The New Yorkers ”et intimt, smerteligt og analytisk blik på det, vi i dag kalder voldtægtskultur.

Ida Lupino var den eneste kvindelige filminstruktør, der arbejdede inden for Hollywoods studie-system i 1950’erne – og indimellem også udenfor, hvilket gav større frihed og mere sammenhængende film. På sit eget produktionsselskab skrev og instruerede hun en række film, der brød sociale tabuer – men stadig pakket ind i B-filmens spændings-antræk, der gjorde det lettere at trodse den strenge moralske censur (kaldet the Hays Code), som Hollywood havde indstiftet for at beskytte sig selv mod puritanske og mediepolitiske shitstorms.

I disse #MeToo-tider er Ida Lupinos film ikke blevet mindre aktuelle. Bl.a. skildrede hun uønsket graviditet, bigami og voldtægt – og ingen steder mere forarget end i denne milepæl af en spændingsfilm om en voldtægt og dens konsekvenser. Ann (Mala Powers) arbejder i en Californisk lilleby og er lykkeligt forelsket i Joe. En aften bliver hun dog forfulgt af en misundelig bejler. Symptomatisk nok for den juridiske afmagt, der præger tiden, forbliver gerningsmanden navnløs.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: