One Life

Censur 11
20. Jun 2024
110 min
Nordisk Film Distribution
One Life
One Life
(© One Life / Nordisk Film Distribution)
One Life
(© One Life / Nordisk Film Distribution)
Hvor meget glæder du dig til filmen?

Filmen 'One Life' er et historisk drama om den virkelige historie om Nicholas Winton, der reddede 669 børn fra nazisterne i månederne op til 2. verdenskrig. 

Oscar-vinderen Anthony Hopkins kan ses i rollen som Nicholas Winton, der i december 1938 rejste til Prag, hvor han med egne øjne så de mange familier, der var flygtet fra nazisternes forfølgelse i Tyskland og Østrig. 

Halvtreds år senere, i 1988, plages Nicky af en vedvarende skyldfølelse over de børns skæbne, som han ikke kunne bringe i sikkerhed i England. 

Først da han deltager i et tv-program, hvor han bliver overraskes af nogle af de overlevende børn - nu voksne - kan han langt om længe finde ro i den sorg og skyld, som han har båret med sig gennem fem årtier. 

Filmen er baseret på bogen 'If It's Not Impossible...', der er skrevet af Nickys datter, Barbara Winton, der i 2014 blev udgivet i anledningen af hans 105 års fødselsdag.

Hopkins leder det erfarne ensemble, der inkluderer Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce og Johnny Flynn, som alle er en del af at give liv til denne sande fortælling.

Brugernes forventning

5,7

133 brugere