Cookie- og Privatlivspolitik

Once Upon a Time... in Hollywood

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en let og rolig grundstemning, men indeholder enkelte scener med udpenslet og blodig vold samt brutale drab. Da stemningen overvejende er rolig, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
15.08.2019
| |
2 timer 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Once Upon a Time in Hollywood
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Særvisning
|

Quentin Tarantinos nye film 'Once Upon a Time... in Hollywood' udspiller sig i Los Angeles i 1969 og har Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollerne.

Skuespilleren Rick Dalton var engang toppen af poppen, men arbejder nu primært som gæsteskurk på diverse tv-serier. Hans faste stuntmand Cliff Booth har fulgt Rick i tykt og tyndt og hjælper nu sin gode ven med alt fra huspligterne til moralsk støtte, når Rick mister selvtilliden. 

Sammen forsøger de at navigere i en branche under massiv forandring og med en ny hot generation af filmskabere såsom Roman Polanski på alles læber. 

'Once Upon a Time... in Hollywood' er Quentin Tarantinos niende film og en hyldest til slutningen af filmbyens gyldne æra.

Mesterinstruktøren, der tidligere har stået bag film som Pulp Fiction og Django Unchained, kalder filmen for sit mest personlige værk hidtil. 

Brad Pitt modtog sin første Oscar for skuespil i birollen som Cliff Booth, og filmen blev hædret for sit produktionsdesign. (Copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (805 votes)
4.2
4.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Once Upon a Time... in Hollywood' er et varmt, men usentimentalt postkort fra en gylden filmepoke - og en kærlig hyldest til en uddød mandetype." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Once Upon a Time... in Hollywood' er umiskendeligt en Quentin Tarantino-film - der er masser af mindeværdig dialog, cool stemning, et fremragende soundtrack, utallige referencer til andre film og en masse andre af QT's trademarks." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... det hele er så virtuost og overskudsagtigt skruet sammen, at hvert eneste billede nærmest er et kunstværk i sig selv." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... hvis man forstår [de mange referencer til filmhistorie og virkelige hændelser], er 'Hollywood' et rent slaraffenland, en næsten ubegribeligt rig og overdådig oplevelse, der i sine billeder og sin stil ikke bare hylder filmene fra den periode, men også ligner dem." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... 'Once Upon a Time... in Hollywood' er en fremragende film om en af den amerikanske filmindustris store tragedier og samtidig en hyldest til det gamle Hollywood og til filmkunstens magi." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Det er da flot og imponerende, men det ender også med at være ligegyldigt, en ren potemkin-kulisse. Bagved gemmer der sig nemlig ingenting." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en af Tarantinos mest fornøjelige film, men også en af hans mest letfordøjelige. Den nøje tilrettelagte bromance mellem superstjernerne Brad Pitt og Leonardo DiCaprio tager selvfølgelig alle de tiltænkte kegler." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... [Quentin Tarantinos] bedste film til dato, for i Hollywood er han på hjemmebane." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Quentin Tarantino gør det altid godt, men den var lidt langtrukket

Lars Michael

En stor fortjeneste at de gamle stjerner får en film om deres liv.
Godt skuespil fra især Brad Pitt og Leonardo Dicaprio gør filmen rigtig god, og selvfølglig også instruktør Quentin Tarantino er tilbage hvor han er bedst.

Synes man skal se filmen og selvfølglig fortælle hvordan filmen er, da der er sikkert nogle som ikke er fan af denne film og måske skuespillet. Jeg kan sige at filmen slet ikke skuffet mig.

Gitteuser/297252

Alt for mange historier er rodet sammen.

Torstenuser/875582

Meget indspist og indforstået, ½ - 1 time for lang, og langt fra Tarantinos normale niveau. Det er tydeligt (synes jeg) at filmnørder har været begejstrede for at få en film der handler om Hollywood og deres verden, der er som sædvanligt masser af referencer til tidligere Tarantino (og andre) film, hvilket kan være sjovt for nogle, men for os andre er der meget langt mellem guldkornene. Enkelte gode scener, naturligvis, men langt fra et must.

Piauser/710688

Hold op hvor er det her en sjov og gakket film. Brad Pitt er Oscar materiale.. han overshiner sin counterpart, som ellers også spiller vanvittigt godt - som altid

Thomas

Jeg er STOR Tarantino fan, no doubt. MEN ... det betyder ikke at alt hvad manden rører ved bliver til guld. Kort sagt er det hele set bedre før, som et kedeligt opkog på Pulp Fiction, Reservior Dogs osv. Jeg kedede mig faktisk og så kun filmen færdig for .. hvis nu .. osv. Enkelte scener er da interessante, men grundlæggende er historien kedelig og det afsluttende splatteropgør, virker komplet malplaceret og helt unødvendigt. Slet ikke med den Tarantino finesse, vi er vant til. Pitt og Leonardo redder ikke filmen, selvom de gør deres bedste. De velkendte dialoger er kedelige og mangler i den grad bid. Tarantino trænger til at fornye sig selv.

Brian

Jeg så 1 time og 15 minutter og tænkte, at det er en time jeg aldrig får igen.
Kunne ikke overskue, at skulle sidde der 90 minutter til

Peter

Det var en god film - som klart kan anbefales til alle jer derude.

Venlige hilsner

Tom

En film der basalt set handler om ingenting. Virkelig dårlig handling. Jeg var meget skuffet. Jeg havde regnet med en fed film pga. instruktøren, men jeg var meget skuffet.

Julieuser/397992

Min kæreste havde store forventninger da elsker Tarantino film, men vi endte med gå slemt skuffede derfra og havde egentlig mest bare lyst til glemme filmen igen. Kedelig og uden nogen pointe. Det mest ophidsende var Brad Pitt i bar overkrop ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.