Cookie- og Privatlivspolitik

No Escape (2015)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående spændings- og angstpræget stemning ned en familie på konstant flugt fra blodtørstige oprørere, der ønsker dem og alle udlændinge døde. Der er talrige voldsomme, blodigt udpenslede scener med forfølgelser, kampe og nedslagtninger af civile. I en scene henrettes en angst, forsvarsløs mand brutalt ved nakkeskud. I en anden scene skærer en mand halsen over på sig selv, da han indser han er uhjælpeligt omringet. Her ses blod splatte ud fra halsen. I en tredje brutal scene nedslagtes talrige forsvarsløse mænd og kvinder. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.09.2015
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
No Escape
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I thrilleren 'No Escape' tager amerikaneren Jack Dwyer med sin hustru og to børn til Asien, hvor en ny jobmulighed har vist sig.

Jack skal arbejde for et firma, der sørger for rent vand til den lokale befolkning. Pludselig opstår der, som følge af et statskup, blodige kampe mellem politiet og en bevæbnet oprørsgruppe.

Snart er alle udlændinge i fare for at blive henrettet af de hensynsløse oprørere, hvilket sender Jack og hans familie på flugt med meget dårlige odds i deres favør.

Owen Wilson medvirker normalt i komedier som Wedding Crashers og Midnight in Paris, men 'No Escape' er en brutal thriller, hvor han er publikums holdepunkt i en voldsom flugt ud af et land i oprør.

Ved hans side finder vi Lake Bell, der både kan instruere og spille skuespil, og i filmen har hun rollen som handlekraftig mor til deres to børn. Den tidligere James Bond, Pierce Brosnan, spiller en mystisk brite, som hjælper de uheldige amerikanere undervejs.

'No Escape' er instrueret af manden bag gyserne Quarantine og Devil. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.6
2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Håndelaget i John Dowdles 'No Escape' er i orden, men det trækker ned, at der ikke er nuancer i ondskaben, som ydermere foregår i et unavngivent land." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Bag filmens kedelige actionsekvenser og sadistiske udgydelser gemmer der sig en dødssyg og fortærsket morale om familieværdier [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "En af årets mest ubehagelige film!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[En] decideret ubehagelig hvid familieidyl på en seng af unavngivne asiatiske lig." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
GiwizZeni

Et eller andet sted gemmer der sig en god film i 'No Escape', det egentlige set-up er jo grundlæggende spændende. Men det er bare ikke 'No Escape' for her er der ikke meget andet end én lang række filmklicherer. Med andre ord - i bedre hænder kunne den grundlæggende gode præmis i historien være blevet til en god film. Det blev den bare ikke. Castet er virkelig ude på det dybe vand og har slet ikke professionel spændevidde til de emotionelle dele af filmen. Actionscenerne er rodede og rystede - og ikke på den fede måde. Handlingen stinker af amerikansk xenofobi og fremmedfrygt. Den asiatiske befolkning skildres så endimensionalt og racistisk, at de lige så godt kunne have været orker eller zombier. Det er som om den skriger: Bliv hjemme i Amerika. Resten af verden er befolket af blodtørstige og sindssyge huleboere! Det stinker så fælt at det næsten er fysisk ubehageligt! Men kan man leve med stanken, er der halvanden times hjernedød underholdning for ingen i familien... God fornøjelse!

Martin

Da jeg satte mig ned fredag aften og skulle se film, faldt jeg over denne nye film med ikke mindre end Owen Wilson og Pierce Brosnan. Uden en nærmere undersøgelse af filmen blev den købt med illusionen af, at jeg skulle overvære endnu en romantisk komedie med Owen Wilson i hovedrollen.

Jack Dwyer ( Owen Wilson ) er en familiefar, der får tilbudt en ny spændende stilling i et stort firma i Asien. Firmaet arbejder med at sørge for
vand i lokalbefolkningen - et job han takker ja til.

Dette lagde for mig op til en hyggelig og spændende rejse til Asien med Jack og hans familie (jeg tror stadig, at det var en romantisk komedie, jeg havde købt)

Og ja de tager på en spændende rejse til Asien, men hyggelig var den langt fra, den var skræmmende, uhyggelig, totalt voldelig og FANTASTISK.

Selvom jeg troede, at jeg ville grine og hygge mig med en ny Owen Wilson klassiker. Så gav denne thriller mig alligevel en fed fredag aften sammen med mine bedsteforældre.

Så er du til action på højt plan og en flugt som du aldrig har set før, så køb den!

GiwizZeni

Så filmen på din anbefaling, på trods af at alle anmeldere gav den dumpekarakterer. Det mest overraskende var hvor absurd og xenofobisk den er.
En virkelig stinker!

Wayne

En af de gange hvor anmelderne kun sørger for een ting - at almindelige biografgængere ikke får set filmen. Læg mærke til hvad brugerne har givet filmen - en karakter på 4,8 i skrivende stund. Anmelderne giver 2.

Og det er virkelig synd. Filmen er på mange måder skræmmende. Den handler om en helt almindelig familie som uforvarende havner midt i et oprør - hvor de selv er de største fjender, som bare skal udryddes.

På mange måder minder den om en Zoombiefilm - næsten mere uhyggelig, for det er langt mere virkeligt.

Luke Wilson er inbegrebet af den almindelige familiefar, og Pierce Brosnan er ikke ueffen som kynisk regerings agent.

Vild action fra start til slut. Virkelig en thriller som er værd at se. Synd at den ikke har fået mere omtale, for den almindelige biografgænger ville have haft en oplevelse lige så intens som Taken - bare mere uhyggelig.

Allanuser/30158

Skal bare ses.

Her er det tydeligt at filmanmelder ikke bare kan sætte sig og nyde en aktionfilm. De skal som altid overanalysere den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.