Cookie- og Privatlivspolitik

Natten har øjne

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er ikke aldersvurderet af Medierådet for Børn og Unge, og den har derfor fået tildelt aldersmærket ’Tilladt for børn fra 15’.

Se mere på medierådet.dk
28.07.2022
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Natten har øjne
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'Natten har øjne' er en dansk gyser, der handler om den fallerede skuespiller Maja, der hovedkulds forelsker sig i den britiske Leah, og et nyt håb for fremtiden spirer. 

Efter Leah rammes af et mystisk anfald, vælger Maja at tage med hende hjem til London, hvor hun bor med sin mor i det ortodokse jødiske kvarter.

Moderen Chana viser sig at være reserveret og hemmelighedsfuld, og inden længe fornemmer Maja, at noget er helt galt!

'Natten har øjne' er skrevet og instrueret af Gabriel Bier Gislason, der har taget udgangspunkt i sit eget ophav med jødisk mystisme og okkulte sagn.

Filmen blander gyser-elementer med romantik og humor i dens fremstilling af mødet med den eneste ene og en ubehagelig, akavet svigermor.

Hovedrollerne indtages af Robert-vinderen Josephine Park og den britiske Game of Thrones-skuespiller Ellie Kendrick, der får selskab af de internationale danske stjerner som Sofie Gråbøl og David Dencik. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
3.1
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Natten har øjne' blander fikst klassisk gys med jødisk mysticisme, men mister desværre pusten halvvejs." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Sofie Gråbøl er god som moderen Chana i Gabriel Bier Gislasons jødiske gyser 'Natten har øjne'. Men filmen mangler uhygge, relevans og glimt i øjet." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Sofie Gråbøl er formidabelt intens og tvetydig i Gabriel Bier Gislasons gyserdebut om mystikken i det ortodokse jødiske miljø." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Information

  "Gabriel Bier Gislason blander jødisk mysticisme, gys og fuldfedt kærlighedsdrama i sin velformede spillefilmdebut, 'Natten har øjne'." (Christian Monggaard)

 • Soundvenue

  "Gabriel Bier Gislasons debutfilm med Josephine Park og Sofie Gråbøl som uhyggelig svigermor fra helvede er en vellykket romantisk gyser, der med sin sikre genrehånd og ortodokst jødiske miljø føles som et frisk pust i dansk film." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonnauser/1414

Blev suget ind i filmen, spændende og uforudsigelig. Fantastiske præsentationer af spillerne.

Jane

Jeg synes ikke det er værdigt at kalde filmen en gyser, jeg vil sige, jeg fik mere gåsehud af at se trailerreklamer for film der kommer senere på året, så som The Invitation og Smile. Denne handler mere om ritualer og demonen, som Leah er besat af…

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.