Mulholland Dr. (2001)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.08.2002
Originaltitel: 
Mulholland Dr.
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
5.1
0
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)

Resumé

I David Lynchs 'Mulholland Dr.' er en mystisk mørkhåret kvinde (Laura Harring) ved at komme ovenpå efter en ulykke. Hun har en taske fuld af kontanter og et hovede tømt for hukommelse.

Samtidig er Betty Elms (Naomi Watts) netop kommet ind med fire-toget. Hun er en imødekommende pige fra landet, der er let at imponere og som drømmer om et liv som filmstjerne.

Betty har været heldig at få lov at låne sin tantes lejlighed, og da hun ankommer finder hun den mørkhårede skønhed i lejligheden. Betty finder situationen så fængslende, at hun tilbyder at hjælpe kvinden. Således indleder de to kvinder en bizar jagt efter kvindens identitet - en jagt der bringer dem i kontakt med en masse mærkværdige typer, en skrækindjagende mand og en kinesisk æske.

David Lynch vandt som Bedste instruktør ved årets Cannes Filmfestival.

Kommentarer

Line FS

Ualmindeligt genialt stykke film.
Først tænker man, what the hell, hvorfor spiller de så overdrevet og teatralsk? Hvorfor er alle oppe og køre - det er da for mærkeligt det her. Krydret med et par enkelte ret vilde scener. Som scenen på dineren hvor den ene person fortæller om sin drøm - VILD SCENE!! Så fed.
Men efter godt halvdelen af filmen vendes aldrig pludselig på hoved og det går helt amok! Nu ser vi pludselig alting i et HELT nyt lys og et syrret og vildt univers bliver åbnet op.
Jeg tror det er begrænset hvor meget man forstår og skal forstå af filmen - Sådan er David Lynch. Men den er uden tvivl rimelig genial.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
GiwizZeni

Enig, det er en fed film. En rigtig "WTF-film", for at bruge dit eget udtryk. En film der er helt anderledes end andre og virkelig sin egen. Original, overraskende og til tider lidt mærkelig. En film der kræver noget til gengæld af dig.

Lidt ligesom 'Enemy'... ;)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Bent Edvard

https://youtu.be/VHPKe8D01Kk

Det var denne scene som gjorde, at jeg fik lyst til at se hele filmen, og sjovt som gamle sange har det med at dukke op i forholdsvis nye film. Her er det Linda Scott døbt Linda Joy Sampson og hendes million sælgende single fra 1961 “I`ve Told Every Little Star, der bliver brugt i “Mulholland Drive” og man kan allerede her mærke på musikken, at der kommer til at foregå noget dystert og underligt, og den unge dame (spillet fremragende af Naomi Watts), er noget beklemt ved situationen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Bent Edvard

Hvis man som jeg holder meget af David Lynch og hans film og tv-serier, der ofte har et uigennemskueligt plot og en uhyggelig lyssætning og et yderst broget persongalleri, som bevæger sig rundt i unaturlige miljøer, hvor der ofte kørers lidt på det psykologiske . Altså, noget lignende “Twin Peaks” Så er “Mulholland Drive” lige noget for jer.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
thomas

Det ikke til at fatte, at man faktisk finder den film man bare ved er den bedste man kan finde fra denne her tid. Glad for det, men på mange måder skuffet over at man ikke vil være i stand til at kunne finde noget på samme niveau som dette.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Gambleren

Elsker David Lynch. Endnu et mesterværk!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Frank

Fremragende film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Andreauser/1029775

Lunch er i sit es i det bizart underholdende hjørne med denne mystiske filmiske perle med en enestående blanding af satirisk komedie, erotisk drama, kulørt kitsch, grum gyser og eksistentiel fabel.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Man kan være sikker på, at uanset hvor meget man holder ører og øjne åbne, så vil der være rigtigt meget, som forekommer temmelig uforståeligt og bizart. Og sådan skal det også være med Lynch. Han er stemningens mester. Men at lave en film, hvor alle tråde forklares til slut, det kan - og vil - han ikke.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Som kun mesteren selv kan lave dem.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.