Cookie- og Privatlivspolitik

Mr. Turner

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning, til tider med en humoristisk undertone. Generelt er filmen præget af stilfærdige dialogscener, men enkelte scener viser mere foruroligende indhold: I to scener ser vi aldrende mennesker dø i deres seng. I en anden ses en kvinde ligge druknet på fortovet i en havn. Da det voldsomme ikke er udpenslet og desuden er indrammet af meget afdæmpede scener, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
01.01.2015
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mr. Turner
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Mr. Turner' er fortællingen om den engelske kunstmaler J.M.W. Turner (1775- 1851) med særligt fokus på de sidste 25 år af geniets liv. Stadig mærket af sin fars død og elsket af sin husholderske, som han tager for givet og jævnligt udnytter seksuelt, møder han en kvinde, med hvem han lever inkognito, til han dør i Chelsea. I mellemtiden maler han, rejser rundt i Europa og bliver medlem af Royal Academy of Arts.

Filmen om den verdensberømte landskabsmaler markerer det femte samarbejde mellem Timothy Spall, der spiller titelkarakteren, og instruktøren Mike Leigh. Kombinationen af de to navne borger i sig selv for høj kvalitet (de tidligere film er 'Life is Sweet', 'Secrets & Lies', 'Topsy-Turvy' samt 'All or Nothing'), og filmen fik da også en stormende modtagelse på filmfestivalen i Cannes, hvor Timothy Spall vandt prisen for Bedste mandlige skuespiller.

'Mr. Turner' er Mike Leighs første spillefilm siden Another Year fra 2010.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
3.8
5.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Meget få filminstruktører kan som Mike Leigh forvandle sine karakterer til personer, der står så lyslevende på lærredet, at man griber sig i at ville række ud efter dem og trøste dem, når de tynges af livets smerte." (Kristian Lindberg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er med andre ord ikke en eneste falsk tone undervejs i de 149 minutter, hvis adstadige tempo blot er en endnu en del af attraktionen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Med uvurderlig bistand fra sin hovedrolleskuespiller, Timothy Spall, har Mike Leigh skabt en suverænt medrivende fortælling om Englands mest beundrede maler, den modsætningsfyldte, vanskeligt omgængelige J.M.W. Turner." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "I Timothys Spalls omkringstavrende skikkelse og vidunderligt detaljerede spil opstår et troværdigt bud på maleren, som så lyset før de andre. Den moderne malerkunsts lys. I en film, som er farverig og følsom og dejligt fysisk i både fysiognomi og farvelade." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Filmen er udemærket flot - næsten som om det er et maleri for hver en indstilling.
Musikken er anderledes, meget special...
Skuespillerne klarer det strålende
- men det er så også det der nogenlunde holder. Historien føles for tung og filmen føles for lang..alligvel sniger filmen sig lige på 3 stjerner på grund af de tre første punkter, som jeg startede ud med - det var i hvert fald hvad jeg synes bedst om filmen

Wayne

Hele filmen er komponeret så det meste kunne skæres ud som øjebliksbilleder, og bruges som reelle malerier fra perioden som beskrives.

Desværre var J.M.W. Turner's egne motiver langt mere dramatiske, end hans eget liv.

Victor

Det var en af mine værre filmoplevelser. Spild af tid og penge.

Bevares; godt skuespil, kameraarbejde og flotte billeder, men den var satme langtrukken og handlingsmanglende.

Mr. Turner bliver spillet godt, men karakteren fremstår som en form for selvmodsigelse i samme person, hvori han udtrykker sig igennem sin specielle kunst. Der bliver givet nogle ganske finurlige personlighedstræk, men desværre lider den under en for ubalanceret skildring mellem baggrunds-indflydelse og karakterbevægelighed.

Den mangler simpelhen en mere frisk tone, til at puste liv i filmen, og interesse hos publikum. En skam at miste publikum pga. sådan et essentielt manglende segment.

Temaet har en klar parallel med filmens instruktion, hvilket muligvis forklarer, hvorfor filmen hurtigt mister pusten, men det gør det ikke til en bedre filmoplevelse.

2/6 - ærgelig udførelse, af en ellers interessant historie og potentiel god film.

Peteruser/705442

Man skal godt nok være vild med gryntende ulækre personer i dette samlede INGENTING i laaaaaang tid. Man skal være filmanmelder for at kunne nå dette barn!

Frigg

Dejligt billed på maleren Turner. Min far og jeg havde høje foventninger til fremstillingen af hovedpersonen, og alle vores kriterier blev udløst!
-kan anbefales

Birgitteuser/97106

Mr. Turner skildrer dels Turners liv og kunst, og giver et rigtig fint billede af det engelske samfund i rivende udvikling omkring år 1800 og frem, hvor industrialiseringen gav uanede muligheder, bl.a. er scenen med videnskabs'manden' Mary Somerville indslag og Turners forhold til mrs Booth kunne sikkert ikke lade sig gøre 30 år senere.
En lang film, men det føles ikke som 2½-3 timer.

Jannie

Kunne sagtens have nappet 1/2 time mere.. Utrolig flot film! Super præstation af Timothy Spall..
Er man til en dejlig dyb film, så er den lige sagen.

Ulla

Underholdende film med et fint tidsbillede af datidens England.
Men den er al for lang, men mister interessen efter 1½ time.

S. Rico

Der er ikke noget bedre end at gå ind og se en film, som man intet ved om på forhånd – og så få en kæmpe overraskelse og en god oplevelse.

Mr. Turner er desværre IKKE en af disse film. Hvis du intet ved om Turner på forhånd, og du ikke interesserer dig for malerkunst, så er det op ad bakke at komme igennem denne 2½ timers lange og umådelige kedelige film.

Man får ikke at vide, hvornår den foregår. Man får ikke at vide, hvor mange år den spænder over. Man får intet at vide om Mr. Turners baggrund, og hvordan han endte som maler. Man får ikke rigtig indblik i, hvem de mange bipersoner er – og hvorvidt de også var vigtige historiske personer. Udover Mr. Turners exentriske væsen så er det heller ikke til at gennemskue, hvorfor hans talent skulle skille sig ud ift. andre malere.

Så der er på ingen måde tale om en traditionel biografisk film, som man kan blive lidt klogere af at se. Nej, der er i stedet tale om en film, der forsøger at tegne et personligt billede af en meget speciel person. Hvis så bare denne person var interessant i sig selv. Det er selvfølgelig en smag sag, men jeg fandt ham yderst uinteressant og ligegyldig.

Filmen har dog en række gode kvaliteter, der hæver den op til 2 stjerner. Nemlig en ekstremt flot billedside og en totalt gennemført scenografi.

Signe Lausen

"How are you?" "Good. And you sir?" "Fine thank you." Det er cirka halvdelen af filmens dialog. Den anden halvdel er Timothy Spall's grynten.
Bevares, det er en visuelt smuk film, der formår at fange malerens sans for lys i landskabet, og skuespillerne gør det godt, men filmen føles komplet forladt for plot eller karakterudvikling. Det er nærmere en række tilfældigt udvalgte scener fra et udramatisk liv. Meget skuffende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.