Cookie- og Privatlivspolitik

Motherless Brooklyn

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er et krimidrama. Den veksler mellem en humoristisk og dramatisk stemning. Der er flere blodige drabsscener, skudvekslinger, forfølgelser, slagsmål og mennesker i følelsesmæssig affekt. Det voldelige indhold er imidlertid ikke udpenslet. Der er en række humoristiske indslag og varme relationer. Endvidere har filmen en positiv forløsning. Det vurderes på den baggrund, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.12.2019
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Motherless Brooklyn
|

Krimidramaet 'Motherless Brooklyn' følger noget så sjældent som en privatdetektiv med Tourettes syndrom.

Tiden er 1950'erne, hvor Lionel Essrog lever i ensommelighed i New York. Da hans mentor og eneste ven Frank Minna myrdes, må Lionel selv kaste sig ud i at opklare sagen, hvilket bringer ham på sporet af korruption helt til toppen af fødekæden.

'Motherless Brooklyn' er instrueret af Edward Norton, der selv spiller hovedrollen som den storbandende detektiv. Det er ikke første gang Norton spiller en karakter med en anderledes personlighed, da hans store gennembrud netop var som en ung mand med personlighedsspaltning i Primal Fear.

Historien er baseret på Jonathan Lethems roman, mens Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin og Willem Dafoe også medvirker. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Det er ikke dårligt som sådan - hver eneste scene i filmen virker bare som noget, man har set før. Og ofte i en mere interessant version." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "... både Baldwin, Dafoe og Mbahta-Raw [er] fantastiske, ligesom Bobby Cannavale (en 1950’er-film fra New York er næsten utænkelig uden ham), Michael Kenneth Williams (Omar fra ”The Wire”), og Leslie Mann optræder i herlige biroller." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det ville ikke være helt ved siden af at kalde 'Motherless Brooklyn' for 'Forrest Gump i Chinatown'. Ganske vist er Lionel Essrog snarere mensa-materiale end alternativt begavet, men de to figurer er fælles om at dele et ukontrollabelt sind med hjertets renhed." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "I forhold til Lethems bog er Nortons film en palimpsest: farveindholdet er kradset ud og erstattet med nyt materiale, men formen og skriften er bevaret. Det er virkelig Moderløse Brooklyn. En film til gamle elskere af den hårdkogte krimi. Dem er vi mange af, heldigvis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kok Chris

Bogen er awesome, så jeg ser helt klart frem til filmen, men det bliver også (som altid, I suppose?) svært ikke at blive skuffet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.