Cookie- og Privatlivspolitik

Moneyball

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
15.12.2011
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Moneyball
|

Filmen 'Moneyball' et baseball-drama med Brad Pitt af instruktøren bag 'Capote'.

Hvad gør man som et mindre hold i en sportsverden fyldt med velhavende klubber, der sidder på både titlerne og de bedste spillere? For Billy Beane (Brad Pitt), den altdominerende direktør for baseballholdet Oakland A's, som sætter hele holdet og skaffer spillere, er svaret enkelt - man ændrer selve grundlaget for tilgangen til spillet.

Beane hyrer derfor matematiknørden Peter Brand (Jonah Hill), og snart begynder det udsædvanlige makkerskab at rekruttere oversete spillere med de helt rette evner.

'Moneyball' er et anderledes baseball-drama (end fx de beslægtede 'Bull Durham' og For Love of the Game), der fokuserer på et opgør med de traditionelle tankegange fremfor selve sporten. Filmen er skrevet af de Oscarvindende manuskriptforfattere Aaron Sorkin og Steven Zaillian, imens Bennett Miller (Capote) har instrueret.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
4.1
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

Show me the money!
11 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Weekendavisen

  "Brad Pitt skal bære hele filmen, som han selv har produceret, og det gør han med samme koncentration, som han investerede i Andrew Dominiks 'The Assassination of Jesse James' (2006) og Terrence Malicks 'The Tree of Life' (2011). Det er dog manuskriptet af Steven Zaillian og Andrew Sorkin, som gør den store forskel i 'Moneyball'." (Bo Green Jensen)

 • Berlingske

  "... en smule kedelig sine steder, men man tilgiver det på grund af de fremragende skuespillere og fordi hjertet i filmen er lavet af det pureste guld." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... [formår] at plante både magi og dyb menneskelighed i tilskuerens hjerte." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "... har både hjerte og drama - den bliver endog rigtig medrivende qua en forrygende præstation fra Brad Pitt... anbefales stærkt." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en bundsolid film præget af veludført håndværk på alle planer samt glimrende skuespil. Men jeg kedede mig noget undervejs. Både fordi filmen er lidt længere end nødvendigt, men nok også fordi jeg aldrig er blevet indfanget af baseballens sikkert mange underholdende kvaliteter." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... gedigent, underholdende filmhåndværk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Som sportsfilm og ikke mindst som en film om pengenes magt i sportens verden er 'Moneyball' et vinderslag. Hvad angår det lidt mere saftige menneskelige drama, må man til gengæld nok sige, den er i den spartanske ende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kasperuser/418302

Jeg arbejder til daglig med excel og statistik, og jeg synes dette var en fantastisk film, der viser at det ikke er kedeligt. Hvis du bruger tallene rigtigt, kan du skabe store resultater!

Kasper Gregersen, https://kaspergregersen.dk

jan

Jeg blev godt nok grebet af denne film det er et mesterværk rent ud sagt

Frank

Kedelig film

Wayne

baseball, i denne historie. Men forvent en god beretning om teori og vindermentalitet - hånd i hånd.

Selvom træerne ikke vokser ind i himlen. Penge er ikke alt.

Leon

Til trods for ikke at være den store baseball fan, tog denne films skuespil, gode manuskript og dens alternative vinkel på sport mig med storm. Den tager fat i problemstillingen om de rige klubbers regime i sporten baseball. Og denne problemstilling kan henvises til alle sportsgrene. Med dette tager historien fat om sportsdirektørens besværlige job og liv.
Skuespillet er fantastisk, da personerne er utroligt troværdige og giver plads til historien.
Jeg er stadig ikke tilnærmelsesvis fan af baseball, da det overhovedet ikke er formålet med filmen, hvilket er en skøn afveksling indenfor sportsfilmgenren.

S. Rico

Hele to af de Oscar nominerede film i Best Picture kategorien er med Brad Pitt i hovedrollen (den anden naturligvis Tree of Life). Og på trods af Pitt's fantastiske kvaliteter som skuespiller, så er begge film nogle af de mest kedelige jeg har set i lang tid.

Let's face it. Baseball er for kun noget amerikanere kan hidse sig op over. Det ER bare kedeligt både at se på og høre om. I hvert fald i filmen Moneyball. Så kan det overhovedet lade sig gøre at lave en for ikke-amerkanere seværdig baseball film?

Ja da - hvem husker ikke Walter Matthau og en meget ung Tatum O'Neal i den eminente Bad News Bears.

Jeff

Brad Pitt is excellent and deserves all the plaudits he has been getting for this role. He has a brilliant and intelligent script to work with, by 2 of the best writers in the business. Pitt really carries this movie. The scenes between Pitt and Hill are great. This is the first time I’ve seen Jonah Hill in a serious role (although he does provide some light relief) and he does a good job being suitably awkward and nerdy, along with the excellent Philip Seymour Hoffman as the coach that refuses to co-operate with the new methods.
Before seeing this movie I read a lot about it being a baseball movie that’s not about baseball. And I guess it’s not really, but there were still too many baseball moments for my liking. Baseball is a game that just leaves me cold. It bores me! The scenes of actual games or parts of games just didn’t excite me. I guess they are necessary to tell the story, but baseball is boring… In essence this is a movie about new ideas versus the establishment, David vs. Goliath.

Kasper Rayuser/186410

For et par måneder siden så jeg filmen i Los Angeles, og havde på forhånd rimeligt pæne forventninger til filmen, selv om jeg ikke lige er målgruppen. Det var en far søn biograftur men på trods af generationsforskellen var vi alligevel enige om en ting:
Den film er kedelig langt ud over det sædvanlige. Det er muligt Brat Pitt er en OK skuespiller, men det er også muligt at han som sådant er blevet hipet lidt vel rigeligt. I Moneyball sker der simpelthen ingen personudvikling og monotonien lurer lige om hjørnet, dertil kommer en indforstået historie om en del af sportens verden, der vel nok mest er for en lille inderkreds. Rent billedmæssigt er den uinspireret og fantasiløst filmet, og på trods af de oplagte muligheder for at lave spændende billeder er der meget langt imellem de gode skud. Jeg kan helt klart ikke anbefale den film, med mindre man lider af søvnløshed og har brug for noget at falde i søvn til.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.