Cookie- og Privatlivspolitik

Miss Viborg

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder enkelte scener med skænderier og opgør, hvor personerne græder, er ulykkelige og bryder sammen. Filmen indeholder desuden en voldsom scene, hvor hovedpersonen bliver overfaldet og slået omkuld. Da scenen er kortvarig og ublodig, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.04.2022
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Miss Viborg
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Med foredrag, Babybio, English subtitles, Strikkebio
|

Filmen 'Miss Viborg' er et dansk feelgood drama af Marianne Blicher om tre menneskeskæbner i den jyske provinsby med Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen og Kristian Halken på rollelisten.

Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever et selvvalgt isoleret liv med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet.

Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om hvem, der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

'Miss Viborg' er Marianne Blichers spillefilmsdebut, som er inspireret af instruktørens egne oplevelser og opvækst i Viborg. Stærke dramaer fra provinsen er ved at vinde indpas hos danskerne, hvilket film som Hvor Kragerne Vender og Onkel er eksempler på, og 'Miss Viborg' er seneste skud på stammen.

Filmen har desuden fået international hæder på Santa Barbara Film Festival, hvor den modtog prisen for Bedste Nordiske Film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (215 votes)
5.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Marianne Blicher imponerer med en spillefilmsdebut, der er feel good med noget på hjerte og et fint ikke-fordømmende blik på socialklasse 5." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Miss Viborg' lever på sit gennemførte portræt af et miljø, som er totalt ukendt for de fleste. Og så lever den på modet fra skuespillerne, der spiller det ikkemodige makkerpar." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "...uanset om man føler sympati og forståelse for Solvej eller præcis det modsatte, så fremstår filmen som en moderne og alt for lang tragedie om at være hjælpeløst fastlåst i sin ulykke, om at turde lade hjælpsomme mennesker netop hjælpe og at se at få levet livet, inden det er for sent." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Dansk debutfilm med kvindelige stortalenter i centrum finder sprudlende livsglæde på tværs af alder og køn i et socialt boligbyggeri." (Nicki Bruun)

 • Ekstra Bladet

  "'Miss Viborg' er en debutfilm, den er ikke helt lydefri, den japper lige lovligt meget mod slutningen. Historiens realisme kan man måske også diskutere i detaljerne, men ikke autencititeten. Det er almindelig uamindelighed. Man genkender karaktererne, man holder af dem og med dem." (René Fredensborg)

 • Information

  "Marianne Blichers debutfilm om gnavne mennesker med hjerter af guld fra Viborgs underklasse, er et charmerende bud på dansk feelgoodfilm, men døjer med en fortænkt og klodset fortalt historie." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Provinsen reduceres til forloren autenticitet i den meget lidt vellykkede debutfilm 'Miss Viborg'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det bliver simpelthen en deprimerende hyldest til middelmådigheden, der er ærgerlig at bevidne i en film, der virker velmenende og måske endda gammeldags arbejderklasseforelsket. Noget, vi meget sjældent ser i dansk film i dag." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Hvis det var tanken, der talte, havde 'Miss Viborg' stået bedre. Men de gode intentioner om hjertevarme, venskab og carpe diem er bare ikke helt nok til at skabe en dragende filmoplevelse." (Johanne Høgfeldt)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mette

Den mest autentiske og rørende danske film jeg har set længe! Den kan varmt anbefales!

Paul

En stille og lille og alligevel kraftfuld og stor, dejlig film om menneskers liv og skæbner; pakket ind i et troværdigt miljø som jeg elskede at være tilskuer til og næsten følte mig som en del af, mens filmen kørte.
Yderst seværdigt filmværk af de sjældent gode.

Signe

Sindsyg god film. Kæmpe anbefaling herfra!!

Laura

Gud hvor er Miss Viborg en god, smuk og fantastisk fortælling - kan virkelig anbefales!

Maria

Skøn film, dejligt med noget vi ikke har set før. Den minder lidt om de britiske social realistisk film som blev lavet i 90'erne og 00'erne og så krydret med dansk humor når den er tørrest.
Den kan varmt anbefales

Maiauser/540899

Jeg elskede denne skønne, sjove og hjertevarme film. Jeg kan slet ikke forstå de mange hug anmelderne har givet den.

Casperuser/542407

Kæmpe fan. Jeg væltede rundt i mine følelser og blev kastet ud i både grin og gråd.

Jeg har helt ondt i kinderne af at smile. Jeg savner allerede Solvej og Kate ♥️

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.