Cookie- og Privatlivspolitik

Marina Abramovic: The Artist Is Present

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.03.2013
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marina Abramovic: The Artist Is Present
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Marina Abramovic: The Artist Is Present' handler om den serbiske performance-kunstner Marina Abramovic, der er kendt for at bruge sin krop som værktøj for derved at skubbe sine egne og publikums grænser. Og til tider endda risikere sit liv i processen.

Marina forbereder sig til en performance, som mange kunstkritikere vurderer til at blive den vigtigste milepæl i hendes karriere - en ny, stor retrospektiv udstilling af hendes arbejde på The Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Men for hende selv er der langt mere på spil.

Det er ikke bare en mulighed for at presse grænserne for performancekunst til det yderste. Det er også en enestående chance for én gang for alle at svare på kritikernes evindelige spørgsmål: "Hvorfor kan det overhovedet kaldes kunst?"

'The Artist Is Present' er titlen på Marina Abramovics udstilling fra den 14. marts til den 31. maj 2010 på MoMA i New York. Det er den største udstilling inden for performancekunst i MoMA's historie, bl.a. med en 736-timers statisk, lydløs forestilling, hvor kunstneren står helt stille i museets atrium, imens gæsterne på skift blev opfordret til at sidde overfor hende.

The Artist Is Present-udstillingen blev endda så populær, at et gratis computerspil baseret på udstillingen blev udgivet online i 2011.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
5
5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det er smukt og betagende i al sin renhed og enkelhed. Og dybt fascinerende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... man [forstår] fascinationen af Abramovics øjne. I hendes blik fødes tusinder af mennesker - tilskueren ... udgør hver især et pulsslag og et hjertebank i den levende organisme, som performancen vokser sig til at blive. Den vokser sig faktisk så stor, at den ikke bare opleves som et vejbump på modernitetens motorvej, den er et kæmpe stopskilt, som man ikke ville have været foruden." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... et ubetvingeligt værk, man formentlig enten tager til sig eller afstand fra. Uberørt må det være vanskeligt at forblive." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Forskellen på performance og skuespil er, om kunstneren er eller foregiver at være. Akers devaluerer sin film, når han arrangerer private øjeblikke som gensynet med Ulay. 'The Artist is Present' fungerer dog fint som en hyldest til Abramovic og som en kritisk introduktion til performance." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine Camilleuser/157263

Fantastisk. Åbner døre til det menneskelige sind på sin helt egen vis. Meget lærerig - og foruroligende. Stor respekt for Marina!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.