Cookie- og Privatlivspolitik

Marianne & Leonard: Words of Love

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2019
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marianne & Leonard: Words of Love
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

Dokumentarfilmen 'Marianne & Leonard: Words of Love' handler om musikeren Leonard Cohen og hans norske muse Marianne Ihlen, som mødte hinanden på en græsk klippeø i starten af 1960'erne.

Den unge Cohen kæmper på dette tidspunkt med sine forfatterdrømme, og Marianne kæmper med et forlist ægteskab alene med sin lille søn.

Leonard Cohen og Marianne Ihlen indleder et kærlighedsforhold omgærdet af mystik, men som følger dem hele livet. Snart skifter Cohen spor og bliver sanger, hvilket fører til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire'.

'Marianne & Leonard' er instrueret af veteranen Nick Broomfield (Whitney: Can I Be Me), der gennem gamle filmklip og interviews skildrer en smuk og følsom kærlighedshistorie, der samtidig bliver enormt betydende for en af musikhistoriens største sangskrivere.

Cohen døde i 2016 efter en lang musikkarriere med albums som 'Songs of Leonard Cohen', 'I'm Your Man' og svanesangen 'I Want it Darker'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.5
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Filmens ramme er således bevægende, og som det siges i filmen: "De havde et sted i hjertet for hinanden til det sidste." Formuleringen er smuk, men kærlighedshistorien, der også har mange smertepunkter, ender med at være en noget tynd ramme for et syndigt rod af en film." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "'Marianne & Leonard' er naturligvis en vigtig film for alle Leonard Cohen-fans. Man kan leve sig ind i hovedpersonernes historie, og samtidig bliver man vidne til et stykke lyslevende kulturhistorie, hvor Hydra-kapitlet udspiller sig på relativt ubeskrevet territorium." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "'Words of Love' har skønhedsfejl, men også kvaliteter. Hvad man aldrig tvivler på, er venskabet, varmen og tilliden mellem Marianne og Leonard. Og de ting får Broomfields film udmærket frem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Josephine Paddison

Virkelig smuk og poetisk kærlighedsfilm, som samtidigt viser en spændende tidsperiode fyldt med kreative kunstnere, stoffer, kærlighed og svigt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.