Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Maria Stuart - Dronning af Skotland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt og dramatisk stemning. Der er scener med kampe, sygdom, sex, blodigt overfald og en halshugning. Der er flere scener, hvor to personer har sex og kønslig omgang med hinanden. I en scene ser man en kvindes ansigt, der er svært angrebet af sygdom. I en anden dramatisk og blodig scene bliver en mand taget til fange og stukket ned med kniv flere gange. I en tredje scene ses en eksplosion og en person, der bliver kvalt. I en fjerde scene ses optakten til en halshugning. Da de dramatiske, seksuelle og blodige scener ikke er langvarige og stærkt udpenslede og da hovedkarakteren er handlekraftig og modig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.03.2019
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mary Queen of Scots
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Det historiske drama 'Maria Stuart - Dronning af Skotland' handler om 1500-tallets bitre strid mellem kusinerne Mary Stuart og Elizabeth I.

Mary blev dronning af Skotland som bare ni måneder gammel, og gift med den franske konge i en alder af 16. Da hendes mand dør to år senere, vender Mary tilbage til højlandet for at genindtage sin position og samtidig gøre krav på den engelske trone.

Men i England reagerer den dominerende og mystiske jomfru-dronning Elizabeth 1, der ikke har tænkt sig at afgive sin position.

De to unge dronninger betragter hinanden med lige dele frygt og fascination, da de begge ved, at kun én kan stå tilbage som suveræn regent. 

'Maria Stuart - Dronning af Skotland' er instrueret af debutanten Josie Rourke og har ligesom fortællingen to meget prominante kvinder på plakaten i form af Saoirse Ronan og Margot Robbie.  

Striden mellem de to regenter har tidligere været portrætteret i Elizabeth - The Golden Age, hvor Cate Blanchett spillede den engelsk dronning. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Maria Stuart - Dronning af Skotland' rummer ikke alene smukt filmarbejde og særdeles fremragende skuespil. Den gør også fortiden levende og storpolitikken mellem de to kongeriger konkret." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "I den perfekte verden fungerer historiske film både som elementært spændende elementer og er noget, man kan lære af. Ofte må man nøjes med en af delene, og det kan også være okay." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Der er ingen tvivl om, at Josie Rourke har haft meget store ambitioner med sit historiske drama [...]. Alligevel kommer filmen ganske ofte til at minde om et par afsnit af HBO-serien 'Game of Thrones'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Denne nyfortolkning er faktisk interessant, men selv om Ronan og Robbie bærer filmen som fejende flot dramatisk robe, bliver det en filmisk programerklæring, der ikke helt formår at fjerne min skepsis og rive mine følelser med." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Unægteligt har filmen gode idéer og alle de bedste hensigter. [...] Det er ikke den værste rekonstruktion, men lidenskaben, som må have været der, mangler." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
LHL2500user/12233

Hvorfor oversætte et navn? Hun hed Mary, ikke Maria.
Dårligt oversatte titler er jo ikke noget nyt, men det her er sgu for slapt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.