Vind biografbilletter hver uge

Maria Stuart, Dronning af Skotland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt og dramatisk stemning. Der er scener med kampe, sygdom, sex, blodigt overfald og en halshugning. Der er flere scener, hvor to personer har sex og kønslig omgang med hinanden. I en scene ser man en kvindes ansigt, der er svært angrebet af sygdom. I en anden dramatisk og blodig scene bliver en mand taget til fange og stukket ned med kniv flere gange. I en tredje scene ses en eksplosion og en person, der bliver kvalt. I en fjerde scene ses optakten til en halshugning. Da de dramatiske, seksuelle og blodige scener ikke er langvarige og stærkt udpenslede og da hovedkarakteren er handlekraftig og modig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.03.2019
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mary Queen of Scots
|

Filmen 'Maria Stuart, Dronning af Skotland' handler om striden mellem Mary Stuart og Elizabeth I.

Mary blev dronning af Frankrig som 16-årig og bliver allerede som 18-årig enke. Den franske dronning modstår herefter presset for at gifte sig igen og vælger i stedet at vende tilbage til Skotland for at gøre krav på tronen.

Men Skotland og England bliver regeret af den forstandige Elizabeth 1, og de to unge dronninger betragter hinanden med frygt og fascination.

Mary er fast besluttet på at regere som mere end galionsfigur og hun hævder sit ret til den engelske trone og truer dermed Elizabeths suverænitet. Forræderi, oprør og sammensværgelser i de to kongelige hoffer truer begge troner og ændrer historiens gang.

Striden mellem de to kvinder har tidligere været portrætteret i Elizabeth - The Golden Age, hvor Cate Blanchett spiller den engelsk regent.

Mere omtale af 'Maria Stuart, Dronning af Skotland' følger...

Skal du se Maria Stuart, Dronning af Skotland?
(94 stemmer)

Instruktør

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.