Cookie- og Privatlivspolitik

Mad Max: Fury Road

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles dyster, mørk og urovækkende grundstemning. Den skildrer en dæmonisk og ondskabsfuld verden og indeholder utallige scener med drab, voldsomme kampe og mennesker og uhyggelige figurer, som ligger under for eller kæmper mod onde magter. I en indledende scene kravler den mandlige hovedperson ud af et bilvrag, og man ser i et flashback en lille pige blive ramt af en bil, og manden bære den døde pige i sine arme. I en anden scene hallucinerer samme mandlige hovedperson, og man ser i hurtige klip en række ansigter - bl.a et barneansigt - som forvandles og får et dæmonisk udseende. I en tredje scene ses en række unaturligt fede kvinder, som er lænket til stole med en form for malkemaskiner på brysterne. Nogle af kvinderne sidder med små krøblinge af babyer i armene. Hertil kommer en række meget blodige kampscener, hvor mennesker bliver mast mellem biler, spiddet i ansigt og krop eller på anden måde lemlæstet. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
14.05.2015
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mad Max: Fury Road
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, First Class - 3D, First Class - 2D, 4DX 3D, Level 7 med intro - 2D, 3D 4DX, Babybio - 2D, Særvisning
|

I 'Mad Max: Fury Road' har en atomkrig lagt verden i ruiner. Væske er blevet en mangelvare, og desperate mennesker hylder den diktatoriske Immortan Joe i håbet om at modtage den mindste mængde vand i kampen for overlevelse.

Samtidig bliver enspænderen Max taget til fange af lederens håndlangere, der alle drømmer om en voldelig, ærefuld død for at nå frem til Valhalla.

Men midt i vanviddet har den respekterede Furiosa andre planer. Under en transport af benzin og vand gennem ødelandet stikker hun af med en lille gruppe kvinder. Jagten tværs gennem ørkenen sættes ind, og den tilfangetagne Max bliver uforvarende en vigtig brik i det endelige opgør med Immortan Joe og hans psykopatiske følgesvende.

'Mad Max: Fury Road' er den fjerde film om den hårdt pressede Max, der lever i en verden af hjemmelavede køretøjer og ultravold.

Denne gang er Mel Gibson byttet ud med Tom Hardy i titelrollen, men instruktøren, George Miller, er stadig den samme, og her ligger filmens store gevinst. For 36 år siden fik han sit internationale gennembrud med den første film i serien, men siden den tredje film, Mad Max Beyond Thunderdome, har den australske instruktør koncentreret sig om succesfulde familiefilm som Babe (1995) og Happy Feet.

Nu er George Miller tilbage ved kultfilmen, der skabte hans karriere, og endda med en film, der har tempo og dynamik til fælles med den højt respekterede og stærkt underholdende Mad Max 2. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (788 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "George Miller har beskrevet sin film som én lang actionscene, og det er tæt på at være sandheden, bortset fra, at det skjuler, at det er filmens mange skægge detaljer, der er den største fornøjelse ved filmen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Skuespillet er indædt og effektivt. Moralen er ligeså skræmmende, som den er velskabt. Og så er der stort set ingen computereffekter. Hele svineriet er lavet på den gamle manér med vild kameraføring, dødsforagt og vildt, vildt stuntarbejde." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Mad Max: Fury Road' er på mange måder en teknisk pragtpræstation, som end ikke gør noget forsøg på at skjule sin larmende tomhed." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er både alt for lidt og alt for meget, men 'Mad Max: Fury Road' er bestemt en sært fornøjelig centrifugetur, som også er besnærende på grund af de vanvittige visuelle visioner, som Miller og hans hold præsenterer." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] 'Mad Max: Fury Road' lever op til sit navn som rasende roadtrip. En biljagt (hvis man kan kalde de aparte køretøjer biler!) uden et eneste pusterum." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En virkelig flot film hvor alt næsten lykkedes.

Positiv overrasket over filmen, da jeg ikke havde de store forventning.
Men jeg må sige at jeg kom igennem den og fik et rigtig godt indtryk af filmen.

Hvor både Tom Hardy og Charlize Theron gør det god, især Tom Hardy har jeg altid beundret som skuespiller da han formoder at gøre sine rolle ægte.

Mathias

Mad Max blev genset igen efter et par år nu.
Filmen skuffer ikke visuelt og det kan klart anbefales at du ser den igen pga. dets visualitet. Historien derimod er lidt på hængende fod. Ellers meget udemærket.

Mvh. Mathias fra https://scandicnails.dk/

Mark

Jeg er helt vild med den her film. Har den et plot der er mere eller mindre umuligt at beskrive fordi det er mere eller mindre ikke eksisterende? Jep det har den men jeg går jo heller ikke ind og ser Mad Max for at blive præsenteret for den perfekte historie, nej jeg vil bare have det jeg fik. Da jeg skulle beskrive den for min kone sagde jeg at jeg forventede at det var et actionfyldt Nitropornoorgie af en dystopisk fremtidsfilm med mindelser om 80'erne. Det var præcis hvad jeg fik, jeg fik lige præcis det jeg havde forventet og synes jeg var blevet lovet.

Skuespillerne gør hvad de kan for at gøre filmen seværdig hvis man leder efter historie og karakterudvikling, det lykkes ikke rigtigt. Til gengæld lykkes det virkelig for dem at gøre actionscenerne til noget nær magiske og det flotteste vi har set i mage år.

Hver en teknisk Oscar denne film fik var til fulde fortjent og jeg er vild med at George Miller kom tilbage til Mad Max for at vise hvad man kan med en film uden at smide alt overbord og udelukkende gå CGI vejen. Actionscenerne er perfekt koreograferet og endnu bedre udført jeg kan ikke finde noget dårligt ved dem.

Jeg har set de 3 foregående Mad Max film gentagne gange og jeg synes faktisk at den her er den næstbedste af de 4. Det bliver aldrig bedre end The Roadwarrior sådan har jeg det bare. Men den her film griber bare stilen og lykkes med på engang at Remote og bevæge sig videre på en gang.

Så for mit vedkommende er det en ny film på favoritlisten og jeg vil helt klart gense den fra tid til anden.

Julie

Må indrømme at jeg var lidt hyped da jeg skulle se denne film, både fordi min kæreste allerede havde set den og synes den var mega god, men også pga. alle de andre ting jeg havde læst, set og hørt, samt de Oskar nomineringer den modtog/vandt.
Efter at have set den var jeg ret skuffet, filmen nåede aldrig rigtig at fange mig, måske fordi jeg aldrig har set de andre film? Filmen var utrolig flot lavet dog, men selve handlingen var alt for kedelig og ensformigt.

DJT

kun for kostumer og det tekniske, at filmen vandt Oscars, og det med rette, for handling var der intet af.
Jeg følte, at jeg sad og så de samme 10 minutter på loop.

Segoyuser/116755

Den er så flot filmet, den er lidt lang, action som vil noget, skuespillere der gør det eminent godt,så okay for mig, ikke en film jeg vil gense.

Antaeus

Teknisk er filmen utroligt flot lavet med meget flotte scener, men hvad hjælper det når handlingen er nærmest ikke tilstedeværende og scenerne handler om hvordan Mad Max og hans kompagnoner for tyvende gang slår et angreb på deres lastbil tilbage.

Tom Hardy er ikke ligefrem den bedste Mad Max skuespiller og har slet ikke den karisma Mad Max bør have og som Mel Gibson havde i sin tid.

Charlize Theron gør det til gengæld godt, men hvad hjælper det når historien er tynd som en papirklips. Jeg kedede mig i den grad og måtte i stedet nyde de flotte scener.

GiwizZeni

Det gør mig altid ked af det, når jeg oplever filminteresserede – måske endda en filmkender som dig selv – overse storheden i en moderne klassiker eller bare ikke fatte dens dybere mening. Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men at kalde et filmisk mesterværk for en 'dårlig film’ er simpelthen forkert – efter min mening. Jeg har forsøgt at sætte nogle ord på hvorfor jeg ELSKER denne film, i en anmeldelse lidt længere nede. Måske den kan ændre lidt på din holdning. Det er mit håb og ideen med den.

Antaeus

Jeg har set mange film og den her var bestemt ikke en af de gode selv om den var usædvanlig flot filmet og med mange flotte scener.

Du henvender dig fordi du er uenig, kan lide filmen og godt vil have at andre også skal lide filmen. Helt i orden jeg har det selv på samme måde nogen gange, når nogle ikke synes om en film jeg synes er fantastisk. Det er nok lige i overkanten at hævde at jeg måske ikke forstår den. Jeg har set de gamle Mad Max film, arbejder som forskningschef og det er ikke fordi der er så voldsomt meget man skal forstå.

Ved lejlighed vil jeg se om jeg kan få læst din anmeldelse, som jeg sprang over i første omgang fordi den var helt usædvanlig lang. Det er dog forfriskende at nogle gør noget ud af en anmeldelse, det er sjældent herinde. Den gængse anmeldelse er nogenlunde - den var god fordi den var god, se den.

Det er måske lidt for meget at regne med at en anmeldelse vil ændre meninger i en film som denne eller generelt i nogen film. Så skal man jo helt have misforstået nærmest alt ved en film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.