Cookie- og Privatlivspolitik

Lykkelige omstændigheder

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er i de fleste scener fortalt i et roligt tempo. Den indeholder scener, hvor personerne er kede af det, ulykkelige og græder. Den indeholder desuden en lettere dramatisk scene med en fødsel, hvor stemningen er præget af usikkerhed og panik. Da scenerne er af kortere varighed og afløses af scener med en lettere og mere positiv stemning, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
06.10.2022
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lykkelige omstændigheder
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Strikkebio, Babybio, Inkl. besøg, Seniorbio
|
Lykkelige omstændigheder plakat

Den danske romantiske komedie 'Lykkelige omstændigheder' handler om søstrene Katrine og Karoline, der var tætte som børn, men som i dag kunne leve meget mere forskelligt.

Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn.

Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt…

'Lykkelige omstændigheder' er Anders W. Berthelsens første film som soloinstruktør. Han har dog tidligere været medinstruktør på Ser du månen, Daniel med Niels Arden Oplev.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
3.7
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...det er sandelig ikke en nem kunst at lave en film, der er sjov uden at være plat, taler til følelserne, uden at det bliver patetisk, og er feel good uden at være banal. Det er ikke desto mindre lykkedes ganske glimrende for instruktørdebutanten..." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Debutantinstruktør Anders W. Berthelsen har med andre ord ikke fået den bedste historie at arbejde med. [...] På trods af gode skuespillere som Sofie Torp, Esben Smed og Joachim Fjelstrup bliver 'Lykkelige omstændigheder' en ligegyldighed." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Anders W. Berthelsen slipper godt fra soloinstruktør-debuten med en elegant historie om vidt forskellige søskende og blod, der er tykkere end vand." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Komedien 'Lykkelige omstændigheder' er [...] ikke noget nybrud inden for sin genre, men bare et eksempel på en lige ud ad landevejen god, sjov og vedkommende dansk mainstreamkomedie." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Anders W. Berthelsen er årets store historie i dansk film, og med 'Lykkelige omstændigheder' træder han fuldtonet ind på scenen som instruktør af denne på alle måder ukomplicerede og joviale danske graviditetskomedie, som ikke bare handler om ”min søsters børn”, men decideret om at købe dem." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Anders W. Berthelsens instruktørdebut gemmer på meget mere smerte og dybde, end den lette og komiske tone først anslår." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "En film, der tegner sine figurer så tydeligt op, at de ikke er andet end deres karikaturer. [...] Som har de rejst sig fra papirskitsen af en gammel dansk folkekomedie, efterfulgt af genrens klassiske pruttehumor, hyggexenofobi og halløj på plejehjemmet." (Johanne Høgfeldt)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.