Cookie- og Privatlivspolitik

Locke

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte scener, hvor en mand bliver meget vred. Da disse scener er fortalt uden brug af voldsomme virkemidler, og da de udelukkende udspiller sig i dialogen, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende for børn og unge.

Se mere på medierådet.dk
05.06.2014
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Locke
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Locke’ er et rendyrket kammerspil. Alle 85 minutter foregår i én bil og skildrer én mands skæbnesvangre køretur. Vi følger byggeformanden Ivan Locke, der en sen aften sætter sig bag rattet og forlader Birmingham i direkte kurs mod London.

Det er dagen før hans hidtil største bygningsprojekt, og hans kone og to sønner venter ham hjemme til hygge med fodboldkamp på fladskærmen. Men Ivan har ikke tænkt sig at vende hjem den aften, ej heller at møde indnæste morgen for at se sit projekt.

Noget andet kræver hans fulde opmærksomhed, og den ellers hæderlige og jordbundne mand har truffet en brutal beslutning. En beslutning der vil ændre hans liv for altid… 

Filmen er noget af et one-man-show, der står og falder med manden bag rattet. Heldigvis spilles denne af en af tidens mest spændende skuespillere - den alsidige Tom Hardy, der på trods af sin hang til alternative projekter også har et stærkt greb om det brede publikum. 

Det er en af den slags film, der faktisk formår at pege tilbage til det basale i enhver historiefortælling ved at erstatte CGI, biljagter og skuddueller med et genneskeligt fikspunkt. Igen må Hardy nævnes, da skuespilleren giver en underspillet lektion i, hvor meget øjnene kan fortælle om de indre konflikter.

Hans eneste modspil er de forvirrede stemmer over telefonen, de åbne veje og et større eksistentielt dilemma som medpassager. Kombinationen mellem Hardys præstation og Knights stramme manuskript gør, at ’Locke’ bliver en oplevelse, der aldrig kører på autopilot og aldrig mister dynamik. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
3.9
4

Instruktør

Relaterede nyheder

Han HADER at sidde i kø!
8 år siden
En pendlers vilde liv
8 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et godt manuskript og en fænomenal skuespiller holder spændingen kørende i et drama, der ikke fysisk bevæger sig ud af en bil, men som alligevel fænger og fanger." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Modig og godt tænkt film af instruktøren og manuskriptforfatteren Steven Knight..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Som filmeksperiment er 'Locke' interessant. Men filmen følger den slagne vej alt for pertentligt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen er en skuespilsmæssig tour de force, som han forcerer med en energi, som skulle han løbe et maraton." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Locke' fokuserer alene på Locke. Det er modigt og konsekvent gennemført. Teksten ville gøre sig bedre som et intenst tv-stykke eller et fortroligt radiospil, hvis man stadig lavede den slags. Nu er der kun filmen tilbage, og 'Locke' er en af de bedre. Gå selv ind og se, hvor det ender." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Der er egentlig ikke de helt store ændringer i mimik, på trods af at Locke's (Tom Hardy's) liv hænger i en tynd tråd. Men han er også en mand, som sjældent lader følelserne løbe af med sig. Det kunne lige så godt være et teaterstykke, flot præstation af Hardy.

Birgituser/227495

Filmen jeg SKAL se!

Marta

Hvis du sætter pris på en god skuespil og et godt manuskipt, skal du se den. For mig var filmen en spændende tur med Tom Hardy, turen, som jeg ikke hurtigt glemmer.

jens

At være i stand til at pakke så meget spænding, drama og konflikter ind i noget så kedeligt som en køretur, er genialt. Jeg gik til den her film med en forventning om at den umuligt kunne være god, men det er den. Og jeg synes at Tom Hardy viser at han kan spille roller, som er udover det normale. Kort sagt – filmen er simpel lavet og utrolig virkningsfuld.

Potte Harry

Jeg er normalt vild med skæve film, dybe film, lange film, men denne er efter min mening den kedeligste film jeg i mit 47-årige liv har set! Jeg gik ind i bio med nul forventninger, men blev alligevel dybt skuffet. Jeg er i dag overrasket over, hvordan det lykkedes mig at holde mig vågen hele filmen igennem eller hvorfor jeg ikke forlod bio under filmen, som andre biogængere gjorde.
En absolut NO-GO!

Tinauser/860327

Jeg så filmen tidligere på året i NY og synes den er fremragende. Tom Hardy viser endnu engang hvor talentfuld han er.

Anonymuser/0

Filmen fik fantastiske anmeldelser til Venice Film Festival, og skulle være en af Tom Hardy's bedste præsentationer. Håber så meget at den ikke bliver taget af programmet siden det er en lille britisk indie-film.

Hardy er simpelthen min favoritskuespiller og det er skønt at han satser på kvalitetsroller og udfordringer frem for box-office hits og mest omtale. Han skal nok holde længe.

Anonymuser/0

Tusind tak for info! Var slet ikke klar over det. Billetter er hermed købt :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.