Cookie- og Privatlivspolitik

Léon (1994)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Léon
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Natalie Portmans karriere startede, da hun som bare 12-årig med stor overbevisning spillede pigen Mathilda i Luc Bessons ’Léon’. Efter et narko-opgør myrdes hele hendes familie af gangsteren Stansfield (Gary Oldman). Mathilda kommer senere hjem end sin familie, og hendes eneste redning er at lade, som om hun skal ind i lejligheden ved siden af – hos enspænderen og lejemorderen Léon (Jean Reno). En af filmens stærkeste scener udspiller sig, mens Mathilda står foran døren og venter på, om Léon vil lukke hende ind. Bag hende står gangsterne og holder øje med hende, og på den anden side af dørens kighul overvejer Léon, om han vil udrette en barmhjertig handling for det lille væsen. Det vil han, og pigen vender snart op og ned på hans liv.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (96 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Jeg har stor respekt for Natalie Portmans forældre og deres beslutning om at lade deres unge datter spille så udfordrende (og barsk!) en rolle!

Selve historien og hævntogtet sagde mig knap så meget.. men de tre karakterer, som hhv. Portman, Reno & Oldman portrætterer.. hold nu kæft det er klasseskuespil!

De er alle tre medvirkende til at man gennem filmen får lyst til at græde, grine og vel egentlig også sigte en pistol (i retningen af Stansfield!)

Frank

Fremragende Action Thriller Drama

Lars Michael

hold vejret hele vejen...den er for god...for mig en af de bedste film der er lavet

Henrik

Fantastisk film - kanon historie og vildt dygtige skuespillere... det fås ikke meget bedre

S. Rico

Gary Oldman er en af de få skuespillere som har startet sin karriere med at spille bad boy, og som på sine "ældre" dage er begyndt at få sympatiske roller. Normalt ser man det i omvendt rækkefølge. I Leon er han fuldstændig genial som den mega modbydelige korrupte betjent.

Og så er der jo Portman, som jeg spåede en dag ville få en Oscar, efter at have set hende som den uimodståelige Mathilda. Hendes ansigt da hun banker febrilsk på døren ind til Leon er i verdensklasse.

Wayne

Intet mindre. Den bedst film lavet af Luc Besson - alt gik op i en højere enhed, og mange har forsøgt at gøre ham det efter siden. Jean Renos bedste præstation, nogensinde og en meget stærk debut af Natalie Portman. Gary Oldman gør det også godt som korrupt betjent.

En film som enhver filmnørd, bør have i reolen.

Nogenuser/12232

Léon er en drøm af en historie, En lille pige på 12 år skal læres at være lege morder, helt for starten er det en super fed historie. Det tager ikke lang tid for filmen at komme igang, der er action lige for starten, det ligger op til en super fed film. Filmen starter med at léon for et job og at han gør det job, man ser ikke hvordan han kom ind i branchen eller noget af hans barndom.
Men at se filmen er som at se en film der bare mangler noget, det er som at kødet ikke er blivet stægt helt. Som eksembel er der en scene hvor man ser starten af alle de mange lege mord Matilda og Léon laver sammen, men de er alle sammen ens og ud af mange, mange er der kun en der stikker ud.

Hele filmen har også en komisk side til sig som at det eneste at léon drikker er mælk og at hans bedste ven er en plante som han pusser og sætter udenfor hver morgen. Og at se Natalie Portman spille så godt selv om hun var så ung gør det bare det hele meget bedre.
Men i forhold til hvad den ville være gør den det bare ikke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.