Cookie- og Privatlivspolitik

LEGO Filmen - Et klodset eventyr

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående stemning af sort humor og løbsk crazykomik. Den bruger imidlertid destruktion og undergang som et grundtema, hvorfor der indgår mange scener med vilde slåskampe, skyderi, eksplosioner, heftige actionsekvenser med farefulde øjeblikke og dramatisk musik og klip. Figurererne slår jævnligt hinanden i stumper og stykker, men da fortællingen baserer sig på Legos velkendte legetøjsunivers er det indforstået, at alt kan samles igen. Da fortællingen samtidig foregår i en urealistisk fantasiverden, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lego Movie
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale - (u/undertekster, 2D - eng. tale (u/undertekster)
|

'LEGO Filmen - Et klodset eventyr' handler om Emmet, der er en helt almindelig, regelret og fuldstændig gennemsnitlig LEGO-figur, der fejlagtigt bliver identificeret som en yderst ekstraordinær af slagsen. Han sidder eftersigende ligefrem med nøglen til at redde hele verden!

Med hjælp fra den gamle troldmand Vitruvius, en sej ung kvinde ved navn Grafittitøs og selveste Batman (!) drager Emmet på en uventet og farefuld mission. Målet er at stoppe landets onde direktør, der er ved at ødelægge LEGO-verdenens opbygning og genskabe den efter sit eget hoved. En rejse som Emmet er helt og aldeles uforberedt på.

Danske LEGO blev stiftet i 1932, og legetøjsgiganten er kendt over hele verden for små byggeklodser og plastikfigurer. De seneste år har man samarbejdet med diverse filmselskaber om en række legetøjskollektioner, der også er blevet konverteret til computerspil.

'LEGO Filmen - Et klodset eventyr' er skabt af folkene bag ’Det regner med frikadeller’ (2009) og den aktuelle efterfølger, samt strisserkomedien ’21 Jump Street’ (2012). Fælles for disse film er skarp humor og højt tempo, hvilket man også kan forvente af filmen baseret på det danske legetøj.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (446 votes)
4.7
3.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Konklusionen er, at klodsnørder i alle aldre vil elske at stifte bekendtskab med filmen, og mange børn vil nok sluge den, fordi de er knap så kritiske som voksne." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] bekymring gøres til skamme i dette ret så underholdende og skøre eventyr med mange lag." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Megen 'fri fantasi' og 'original kreativitet' er der ikke tilbage - allerhøjst et tamt og ordinært eventyr i 3D med et par computeranimerede Lego-figurer i centrum." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Pixar har for længst vist hvor levende legetøj kan blive, og det sker desværre ikke rigtig her, uanset hvor genkendeligt universet er." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man kan lave næsten alt af Lego. Også en hel film? Ja... næsten!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "[...] morsom og ret elegant konstrueret." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Charlotte

Jeg kedede mig, og besluttede mig for at få set denne film. Jeg blev ekstremt positivt overrasket. Den er mildest talt hylende morsom! Selvom det er lego-figurer, er animationen godt lavet, og selvom det er en børnefilm, er der utrolig mange referencer, som voksne kan finde underholdende. Det er ikke en dyb film, der ændrer din opfattelse af noget, men den er bare morsom. Ret så morsom! Og så handler den også om at omfavne sin kreativitet, hvilket trods alt er et godt budskab i mine øjne.

Nikolaj

Det er en sjov lille rejse igennem LEGO-universet vi får i denne kreative og ekstremt fantasifulde film. Filmen foregår overraskende i et nogenlunde børnevenligt dystopisk samfund hvor LEGO-befolkningen skal følge manualer når de skal bygge noget og ikke bare kan bruge deres frie fantasi. Filmen behandler alvorlige emner som fx.: manglende identitet, mod, selvopofrelse og undertrykkelse. Igennem hele filmen bliver man præsenteret for velkendte figurer udenfor LEGO-franchiset, og oplever den ene sjove og komiske scene efter den anden. Det er især spændende at opleve hvordan filmens LEGO-dimension er afhængig af hvilke handlinger der sker i den menneskelige dimension.

Filmen er mest rettet mod de yngre, men også voksne kan nyde dette eventyr med de velkendte klodser.

Rasmus/Musen

Jeg har faktisk lige opdaget, at ud over at der er et spinoff med Batman på vej og en film baseret på Ninjago serien, så er der RENT FAKTISK også en fortsættelse på vej til selve filmen, det opdagede jeg inde på IMDB i dag. Jeg synes virkelig det er vildt fantastisk, at det rent faktisk sker på et tidspunkt, men ifølge filmprofilen, så kommer det først til at ske i år 2018. Men i det mindste, så er det BESTEMT ikke den eneste film, som jeg ser frem til lige nu. Hey, vi er da i 2015, starten på den store filmrevolution! Så der skal helt sikkert blive nået godt i alle de nærmeste år, som vi jo kommer til. Jeg kan bare ikke vente mere nu. KOM I GANG!

Cami

.. og det må man sige denne film gjorde. Jeg havde aboslut ingen forventninger til den, andet end at der stor 'Lego' I overskriften, ergo matte det være en film der henvendte sig til børn... Wrong! Det er det absolut ikke. Jeg er 31 år og var flere gange færdig af grin - eller I hvert fald meget tæt på.

Grunden til, at den overrasker er nok, at man regner med at det er en børnefilm, og jo, bevares tweens og teens kan da sagtens se den, men der er flere gange at karaktererne kommer med kommentarer som ovennævnte tweens og teens slet ikke vil forstå eller "fange". Det er nok mere en 'familie' film, hvor både forældre og børn vil få noget ud af den.

Helt sikkert en film der skal ses.

Nikolaj

Meget bedre end forventet.

Wayne

Lego har haft ambitioner om at ramme biografmørket i mange år - ligesom de længe før tid havde det med computerspil. Nu ser det ud til at alt vil lykkes for Lego - efter at de gik tilbage til deres basis, nemlig klodserne.
Og det er vel lidt den lære, som filmen giver os - Lego blev kendt for den fantasi som den enkelte giver, og udvikler.
Historien er sød, og er garanteret gået rent ind hos de fleste. Lego opnår det de har ønsket, at skabe endnu mere fokus på deres forretning - uden at skabe en dårlig smag i munden, samtidig.
Godt håndværk.

Maggie Smith

Jeg stoppede filmen efter 30 minutter, så var den simpelthen ikke mere værd.

Scarecrow

det var en sød og sjov film, de engelske stemmer er perfekte! Helt sikkert et must see for børn og barnlige sjæle (som undertegenede her) :D

alexander

Den er vildt underholdende og så er der en masse gode referencer til kendte figurere fra tegneserie universet.
og så er den også eftertænksom

Jeanetteuser/356078

Dette er nok mest en børnefilm, min søn (stor Legofan) og jeg så den i biografen, der synes jeg egentlig den var lidt underlig undervejs, men det gav jo alt mening til slut..
Nu er den så kommet på DVD og den er nok den mest set film her i huset.. (til trods for stort udvalg af Disney film)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.