Cookie- og Privatlivspolitik

Le Mans '66

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt stemning fuld af bil-racerløb. Flere gange ses biler forulykke, knuses, bryde i brand og racerkørere med ild i tøjet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2019
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ford v Ferrari
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Le Mans '66' handler om optakten til det episke 24-timers Le Mans-løb i 1966, der i særdeleshed betød en dyst mellem bilfabrikanterne Ford Motors og Ferrari.

Da bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford, er det ikke for at skabe endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning. Ford har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte Le Mans-løb i Frankrig.

Men konkurrencen er hård, især fra de forsvarende mestre fra Ferrari, og chancen for at vinde handler ikke kun om bildesign, men også om at finde den rigtige racerkører.

Til det formål hyrer Shelby den uregerlige, men brillante Ken Miles, og sammen må de tackle både intern og ekstern modstand under forberedelserne til det ultrahårde løb.

'Le Mans '66' har Christian Bale og Matt Damon som de to autentiske hovedpersoner, og det er instruktøren bag en anden biografisk film, Walk the Line om country-stjernen Johnny Cash, der står bag dramaet.

Filmen er det seneste eksempel på en Hollywood-produktion om motorsport, der også tæller Driven og Rush.

Ford-Ferrari-filmen modtog Oscars for Bedste klipning og lydredigering. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (297 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... desværre er resultatet af dette kreative vægelsind, at filmen punkterer, er for lang, og aldrig kommer over målstregen." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... man skal ikke se mange minutter, før man godt kan gætte, hvor det hele bærer hen, ligesom de fleste nuancer ryger i svingene. Det kan man dog sagtens leve med på grund af masser af herligt adrenalinfyldte racerscener og glimrende præstationer ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... Mangold [får] skabt en virkelig billedlækker og storladen hyldest til drømmerne, til dem der ikke bekymrer sig om hæder, ære og formue, men om at leve fuldt ud for det, de elsker – om det så er familien eller at hamre af sted med 7.000 omdrejninger i minuttet." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dynamikken mellem Bale og Damon er forrygende, og de mange flankerende biroller supplerer dem glimrende, og 'Le Mans ’66' står som en vellykket, anakronistisk hyldest til motorsport og old school-Hollywood." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Vejen er fyldt med huller, men som i 'Walk the Line' får James Mangold det hele til at glide i olie som topunderholdning. Jeg kører fast i bilmetaforer nu. Men det er bare, fordi jeg ikke kan glemme Christian Bale og hans Ford GT40." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Vigtigst er, om vi tror på det hele. Det gør vi i overvældende grad. 'Le Mans ’66' er et fanbrev til farten og en nostalgisk erindring om mere uskyldige tider, da maskuline grundtræk (og klicheer) var i kurs. Det er også en meget hvid film, hvor milde kvinder står klar til at hjælpe og bære." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En overbevisende film hvor både Christian Bale og Matt Damon gør hinanden gode.
Filmen kommer nok ikke op i højden med filmen Rush, men heldigvis er den sin egen.

Mikael

Det er spændende historie.
Den kan man godt tåle at se flere gange.

Jesper

Jeg lejede filmen hos Blockbuster i går. Det er - uden tvivl - en af de bedste film, jeg har set i længe. Faktisk vi næsten gå så langt og sige, at det er en af årets bedste film.

Historien var spændende gennem hele forløbet, hvorfor jeg slet ikke kan genkende, hvad Berlingske skriver i deres anmeldelser om, at den skulle være for lang. Jeg synes, at den havde en meget tilpas længde, om end Ken Miles' død var et punkt, der blev hoppet lidt for let over - hvorfor det?

Jeg vil dog gerne understreger, at det ikke kun er en film for folk, der er så vilde med biler, at de læser bilnyheder hele dagen. Historien, skuespillet og dramaet gør det til en film, der er værd at se for alle og enhver. Har du endnu ikke set den, så skal du bestemt ikke tøve!

Bedste hilsner,

Jesper

Emil

Kan klart anbefales. Filmen er underholdende og med en god underliggende historie.
Vil klart anbefale filmen.

Katja

Perfekt rekonstruktion af magtkampen mellem Ford og Ferrari i 66.
Kunne ikke have fundet 2 bedre skuespillere i Matt Damon og Christian Bale til rollerne.

Piauser/710688

Bale og Damon - funkler. Denne film har alt der skal til - hverken mere eller mindre. Man behøver ikke være bilnørd for at se den.. den er en extremt velfortalt historie

Frederik

denne film er meget smuk

jackie

fantastisk film...

August

Denne film kan helt klart anbefales. Matt Damon og Christian Bale spiller storslået i filmen.

Filmen har alt hvad en film skal bære, den er spændende, den har en vildt god historie med endda flere overraskelser, og rollerne bliver spillet så godt. Jeg mener det når jeg siger at filmen er meget mere end bare ford vs ferrari!

Sigrud

Egentlig en meget god betegnelse, den er fin, men tror jeg havde forventet mere må jeg ærligt indrømme desværre...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.