Cookie- og Privatlivspolitik

Laputa: Slottet i himlen (1986)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tenkû no shiro Rapyuta
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning Dansk Tale
|
Billetter

'Laputa: Slottet i himlen' er en animationsfilm fra Hayao Miyazaki der igen involverer flyvende objekter og storslåede landskaber.

En nat sker der noget mærkeligt i drengen Pazus liv. En bevidstløs pige med en lysende halskæde falder langsomt mod jorden. Pazu griber den næsten vægtløse pige og bringer hende med hjem.

Pazu finder ud af, at hun hedder Sheeta og er på flugt fra nogle griske luftpirater og skruppelløse militæragenter.Begge forfølgere er ude efter at finde Laputa, et legendarisk slot på en svævende ø, som Sheeta og hendes halskæde måske er forbundet til.

Selvom ’Laputa: Slottet i himlen’ er produceret i 1986, er det første gang, filmen får premiere i de danske biografer. Animationsfilmen er instrueret af Hayao Miyazaki, der har nydt stor succes over hele verden, siden han modtog en Oscar for ’Chihiro og heksene’ (2001).

Den nu 72-årige japaner er én af verdens mest prominente animatorer og en af de få ikke-amerikanske konkurrenter til Disney/Pixars dominans inden for animationsfilmgenren. Som instruktør har han bl.a. stået bag film som ’Min nabo Totoro’ (1988), ’Prinsesse Mononoke’ (1997) og ’Ponyo på klippen ved havet’ (2008).

'Laputa: Slottet i himlen' fik dansk biografpremiere i 2012.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
5.2
4.6

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nu har jeg set otte ud af de ti eksisterende spillefilm af Miyazaki, og han skuffer simpelthen aldrig. Niveauet er overrumplende højt, og det overrasker mig lige meget hver gang." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... hvis du er i humør til en udfordrende rejse i et fantasiland, hvor der ingen grænser er, så er en tur om bord i det flyvende slot lige sagen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... når man får hans film i 'omvendt' rækkefølge, kan nogle af elementerne godt virke som noget man har set før - og som Miyazaki så har forfinet. Men eftersom 'bundniveauet' er meget højt, gør det ikke noget, og selvfølgelig er filmen et must for Miyazakis beundrere." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Mere visuelt behageligt kur er i hvert fald umiddelbart svær at se. Og så kan man jo glæde sig over Joe Hisaishis fortryllende musik. Den tillægger et betydningsfuldt og fortryllende lag til herlighederne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Visuelt er det en forbløffende film... I forhold til hans senere film er 'Laputa' actionpræget og holder et højt tempo." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er kærlige, gavmilde kreationer, som børn kan relatere til overalt. Det er dog stadig 'Det levende slot' og 'Chihiro', man skal begynde med for at begribe, hvor unik Miyazaki er som fortæller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er vældig interessant at følge Miyazakis udvikling gennem hans mange fantastiske film. De to første: Castle of Cagliostro og Nausicaä fra Vindenes Dal var MEGET forskellige. Så det er pudsigt, at Laputa: Slottet i Himlen indeholder elementer fra begge disse to yderpunkter.

Filmen lægger ud med kampscener i luften i samme stil som Nausicaä, og den slutter også med økologiske undertoner som i Nausicaä.

Jeg er dog mere begejstret for den midterste del af filmen, som foregår nede på Jorden og har elementer fra Cagliostro med hæsblæsende action, sceneriske lokationer og et farverigt persongalleri.

Vores to helte (Pazu og Sheeta) bliver jagtet af både en kriminel bande (med den eksentriske Mama i spidsen) og militæret (ledsaget af en mystisk fremmed). Hvem er ven og hvem er fjende? Det ændrer sig en del under filmen (tænk: Pirates of the Caribbean 1-3).

Laputa er meget underholdende og interessant. Det trækker desværre ned, at slutningen ikke er helt tilfredsstillende ift. den øvrige del af filmen. Derfor kun 4 stjerner.

Antaeus

Laputa er en rigtig god film med en mere fast, actionpræget og mindre magisk historie end flere af Miyazakis andre film.

Man hvirvles straks ind i en actionpræget start, mystik og spænding og man drages ikke på samme måde ind i et magisk univers som i så mange af de andre film. Det er mere historien og action, der er i højsædet, men noget mystik får vi bestemt også.

Jeg nød den dog ikke lige så meget som hans topfilm da jeg personligt synes bedre om fortællestilen, herunder magiske dragende og mystiske univers, som disse straks trækker en ind i. Laputa har også sin magi og mystik, men fortalt på en anden måde, som jeg ikke finder helt lige så interessant. Actionstilen er lidt hen mod det vi også ser i Nausicaä.

Når de kommer til Laputa falder kvaliteten en smule, jeg havde håbet vi fik mere forklaring herfra end vi gjorde, dog slutter den rigtig godt med en dejlig positiv stemning, der går lige i hjertet.

Samlet en underholdende og spændende film, der bestemt er værd at se og klart kan anbefales. Med Miyazaki er man altid sikker på at kvaliteten er i top med vidunderlige historier, tegninger og musik.

*Hehe ser lige at Luke Skywalker himself (Mark Hamilll) er Muska i den engelsksprogede synkronisering.
http://www.imdb.com/title/tt0092067/?ref_=fn_al_tt_1

Emil Dencher

Har snart set alle hans film og kvaliteten er konstant.
Denne film er fantastisk med hans egen personlige streg og fantastiske måde at oversætte en historie til lyd og billeder.
Se den!

The Other Account

Nu sidder du helt klart og tænker: "Hvordan kan et eventyr som denne, fortjene helt op til seks stjerner, når den overhovedet ikke giver mening?". Men den er god nok. Den er helt op til seksstjernet værdig, og giver i den grad mening. Selvfølgelig har den ikke en decideret normal historie, men det er jo det med Studio Ghibli og bla.a. Hayao Miyazaki´ enestående evne til at formidle ganske komplicerede historier, på en meget enkel måde, der er årsagerne til at man kommer til at holde så meget af hans film. 'Laputa: Slottet i Himlen' er en dejlig film, så der er ikke nogen undskyldning - især fra de voksne animationsfans, for ikke at give filmen en chance, for selv om filmen havde et par år på bagen, før den kom i biografen og selv om den varer næsten to timer, så er den ikke et minut for lang. Det er en velfortalt og original tegnefilm, der troværdigt sørger for at begejstre hele vejen igenenem, for der veksles perfekt mellem dramatiske og actionfyldte konfrontationer, og mere poetiske, fortryllende stemningsskabende sekvenser. Hayao Miyazaki og co. formidler og kombinerer endnu engang en opfindsom historie med flotte billeder, veloplagt fortællerytme, og tankevækkende stunder. Detaljerne er endda så præcise, at selv plotknuderne aldrig går op undervejs. Og hvis du selv er fan af mandens fantasifulde eventyr, vil du sikkert også elske denne. Her bydes på et to timers eventyr, du ikke ønsker at forlade eller glemme, når den er slut!
Et mesterværk inden for anime, og indtil videre den bedste film fra mester Miyazaki!

michael

Miyazaki har bare magik i sig. alt han rører er fantastisk og helt unik. og det holder en høj standard og personlig synes jeg han holder sin standard højere en disney/pixar nogensinde vil komme til. men hans stil er selvfølgelig anderledes end deres.

alt respekt til Miyazaki

Marlene

Jeg er fan af alt hvad den mand instruerer og tegner.. :) Men den her er dog ikke en af mine top 3..

Misforstå mig ikke.. den er fantastisk..!
Men har man først set Prinsesse Mononoke, Howl's moving castle og Chihiro og heksene, så er det svært at konkurrere om Top 3...!

Men det kan klart anbefales, og er sikker på at man vil elske den, for ikke desto mindre er den en del af Miyazakis fortryllende verden, set med hans øjne!! Som man er så heldig at være en del af, måske kun i 2 timer.. Men hvilke 2 timer!!

sgpoulsenuser/775982

Dette er en virkelig god film fra Miyazakis hånd med hans tydelige fingeraftryk. Fortællingen bliver aldrig kedelig og animationerne har samme flotte stil som de mere kendte Miyazaki-film. Det er eventyr på et andet og mere voksent niveau end Disney... universet er omfattende og detaljerne fantasifulde.
Kan kun anbefales!!

Jonatan

Det er svært at fatte, hvordan en instruktør gang på gang kan lave mesterværk efter mesterværk. Der er ikke en af Miyasakis film jeg ikke elsker, de har fælles træk, men er alle unikke, og dette er blot det seneste skud på stammen i dansk regi, fantastisk film, mere actionpræget end andre af hans film, men det gør intet,d er er stadig masser af tid til at nyde de skønne billeder og den drømmende stemning.

The Womanuser/8031

Let på tå fra start til slut. 'Laputa' er uden tøvning den bedste film fra 2012, og kan anbefales til både små som store Anime-fans!

jacob

jeg har set laputa det var en rigtig god film og jeg tror at jeg vil se den igen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.