Cookie- og Privatlivspolitik

Lægen fra Chaussy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning, men indeholder enkelte let dramatiske scener. I én scene ser man en mand ligge på jorden, efter at han er blevet påkørt af en bil. I en anden scene har en mand skåret sig i benet, og man ser hvordan to hovedfigurer forsøger at standse blødningen ved at presse en knytnæve ned i såret. Da de dramatiske hændelser hurtigt forløses, og da filmen ellers er rolig og venlig, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
08.12.2016
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Médecin de campagne
|

I det franske komediedrama 'Lægen fra Chaussy' har Dr. Werner haft en lægepraksis i en landsby de sidste 30 år. Manden bliver erklæret alvorlig syg, og det kommer som et chok for ham, da han bliver nødt til at holde op med at arbejde.

Natalie, som arbejder på hospitalet, bliver ansat af doktoren som afløser, men den unge kvinde har svært ved at tilpasse sig til det nye liv på landet. Sammen med Dr. Werner bliver hun oplært i hans praksis og de rutiner, som følger med at være landsbylæge. Men kan hun erstatte en læge, som ser sig selv som uerstattelig?

'Lægen fra Chaussy' solgte over 500.000 billetter på én uge i Frankrig og er nu set af mere end 1,5 mio. franskmænd.

Filmen har François Cluzet i rollen som den syge og stædige Dr. Werner. Cluzet er bl.a. kendt for sin rolle som lam rigmand i den franske feelgood-komedie De urørlige, der er den mest sete franske film på verdensplan.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.1
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... den landlige hygge [afløses] desværre af en del slaphed, når det gælder manuskriptet, og det godmodige drama fuser ud." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "... det er instruktøren Thomas Liltis fortjeneste, at filmen bliver et så behageligt bekendtskab. Han overdriver aldrig sine virkemidler, men serverer en sømløs film om store udfordringer, som livet kan byde os." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Roligt indtrængende film om dramaet i modne menneskers liv - banalt set udefra, men livsomvæltende for den enkelte." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "François Cluzet er en i bedste forstand diskret skuespiller, som fremstiller grånende typer med indlevelse. Han løb uforvarende ind i et hit, da han spillede paraplegikeren i 'De urørlige' (2011), men han er stadig anonym nok til at overbevise som lægen." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.