De urørlige

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.11.2012
Originaltitel: 
Intouchables
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5.5
4.6
Din bedømmelse: Ingen (3582 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Resumé

I det franske komedie-drama 'De urørlige' kunne kontrasten næsten ikke være større.

Phillipe (François Cluzet) er mangemillionær, bor i Paris' fineste kvarter og er lam fra halsen og ned efter en paragliding-ulykke. Driss (Omar Sy) er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto.

Da Phillipe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss modvilligt jobbet og forventer at få det kategoriske "nej", som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss' sarkasme og befriende mangel på medlidenhed. De to oparbejder et usædvanligt venskab, som kommer til at udfordre deres respektive verdensbilleder.

Den franske feel good-komedie 'De urørlige' er baseret på en virkelig historie. Filmen har gået sin sejrsgang verden over og har passeret 'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' fra 2001 som den mest sete franske film nogensinde.

François Cluzet er et kendt ansigt i fransk film med roller i bl.a. 'Fortæl det ikke til nogen' (2006) og 'Små hvide løgne' (2010). Komikeren og skuespilleren Omar Sy, der spiller Driss, arbejder for tredje gang sammen med instruktørerne Olivier Nakache og Eric Toledano, men kunne også ses i Jeunets 'Micmacs' fra 2009.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "... det er i alle følelserne mellem de humoristiske højdepunkter, at meget af kvaliteten ligger. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  5

  "Begge spiller fantastisk... En film der bare skal ses - du går i hvert fald smilende og varm ud af biografen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Filmen lever ikke mindst i kraft af fremragende skuespil af Francois Cluzet og Omar Sy i de bærende roller, der overbevisende dribler uden om alle faldgruberne og stereotyperne og giver deres figurer både pondus og dybde. Man tror simpelt hen på dem. Det er op på en gang både hjerteskærende og livsbekræftende at overvære." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Reddet fra behandlingskrævende sukkerchok bliver man kun for alvor af samspillet mellem Omar Sy og Francois Cluzet, der jævnligt vitterlig er morsomt og kvikt skrevet." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "... humor renset for enhvert form for sentimentalitet. [,,,] en overflod af ærlig charme." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Livsmodet bliver smurt på med en skovl, men er også en uimodståelig kraft. Det lykkes filmen at smile, så glæden når både øjne og hjerte. Er det et trick, må det siges at være en meget smuk illusion." (Bo Green Jensen)

lars picture
lars 6 dage siden

En hård omgang

2

Puha det var en hårdt film at komme igennem til, det er ligesom at der mangler noget i filmen , ka måske det hele , jøsses hvor det gik for langsomt.

DJN picture
DJN   →   lars 5 dage siden

LANGSOMT?!??

På ingen måde..!

Michael picture
Michael 13 uger siden

rørende og fantastisk film

6

denne film er helt sikkert et kig værd. selvom den er fransk sætter den gang i nogen følelser inde i en.

Emil picture
Emil 39 uger siden

Sjov film

4

Jeg elsker forholdet mellem Phillipe og Driss. Man kan ikke lade vær med at smile når de to er sammen.

Simon picture
Simon 51 uger siden

Frankrigs allerbedste film!

6

Den er fandme god. Driss og Phillippe bliver spillet, så godt. Fatter ikke, hvordan Omar Sy ikke fik en Oscar nomination. Eric Toledano og Olivier Nakache, tak for at have sat jeg for at lave den film. Se den. Tit og ofte er filmlister kraftedme sådan noget Hollywood-ævl. Men, både IMDb, og Kino har den på deres liste. Jeg blev faktisk heller ikke hærgelig, da jeg så at den lå nummer 1, foran The Godfather. Alt i alt, 2010-2019s anden bedste film, efter Django Unchained.

Marie-Louise picture
Marie-Louise 1 år siden

i love it

6

sjov og vedkommende historie om muligheder og håb

Bjarke picture
Bjarke 1 år siden

En god film

4

"De Urørlige" omhandler en af de slags varme og livsbekræftende vendskaber, der umiddelbart ikke lader sig gøre, men som alligevel opstår. I forhold til andre film om dette emne, så tilføjer "De Urørlige" ikke noget nyt (ikke at en film absolut skal gøre det). Filmen gør det dog rimeligt godt, med det den nu engang har at arbejde med. Således er filmen både rørende, sjov og velspillet. Kunne jeg have givet filmen 4,5 stjerner, så havde jeg gjort det, men jeg er nødt til at vælge mellem 4 og 5 stjerner, og jeg synes ikke at filmen for mit vedkommende når op på 5 stjerner. Filmen er dog stadigvæk god, og jeg vil anbefale at se den.

Nikolaj picture
Nikolaj 1 år siden

100 % livsglæde

5

Man kan ikke lade være med at sidde og smile over dette lille franske mesterværk. Filmen er bare så "etisk" korrekt at man slet ikke kan lade være med at elske den! Historien er rørende og fortæller om den fattige farvede Driss, der får til opgave at pleje og passe den rige og lamme Phillipe! Modsætninger mødes, men der kommer et smukt resultat ud af det! Filmen fokuserer meget på glæden ved livet, og selvom det er det bærende tema igennem det meste af filmen, så bliver man aldrig træt af den.

Der er fortrinelig skuespil med i filmen, men især Omar Sys fortolkning af de karismatiske Driss skiller sig ud! Han giver så meget charme, godhed og general glæde til figuren! Fremragende præstation!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film