De urørlige

Tilladt for børn over 7 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.11.2012
Originaltitel: 
Intouchables
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5.6
4.6
Din bedømmelse: Ingen (3476 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Resumé

I det franske komedie-drama 'De urørlige' kunne kontrasten næsten ikke være større.

Phillipe (François Cluzet) er mangemillionær, bor i Paris' fineste kvarter og er lam fra halsen og ned efter en paragliding-ulykke. Driss (Omar Sy) er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto.

Da Phillipe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss modvilligt jobbet og forventer at få det kategoriske "nej", som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss' sarkasme og befriende mangel på medlidenhed.

De to oparbejder et usædvanligt venskab, som kommer til at udfordre deres respektive verdensbilleder.

Den franske feel good-komedie 'De urørlige' er baseret på en virkelig historie. Filmen har gået sin sejrsgang verden over og har passeret 'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' fra 2001 som den mest sete franske film nogensinde.

François Cluzet er et kendt ansigt i fransk film med roller i bl.a. 'Fortæl det ikke til nogen' (2006) og 'Små hvide løgne' (2010).

Komikeren og skuespilleren Omar Sy, der spiller Driss, arbejder for tredje gang sammen med instruktørerne Olivier Nakache og Eric Toledano, men kunne også ses i Jeunets 'Micmacs' fra 2009.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "... det er i alle følelserne mellem de humoristiske højdepunkter, at meget af kvaliteten ligger. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  5

  "Begge spiller fantastisk... En film der bare skal ses - du går i hvert fald smilende og varm ud af biografen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Filmen lever ikke mindst i kraft af fremragende skuespil af Francois Cluzet og Omar Sy i de bærende roller, der overbevisende dribler uden om alle faldgruberne og stereotyperne og giver deres figurer både pondus og dybde. Man tror simpelt hen på dem. Det er op på en gang både hjerteskærende og livsbekræftende at overvære." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Reddet fra behandlingskrævende sukkerchok bliver man kun for alvor af samspillet mellem Omar Sy og Francois Cluzet, der jævnligt vitterlig er morsomt og kvikt skrevet." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "... humor renset for enhvert form for sentimentalitet. [,,,] en overflod af ærlig charme." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Livsmodet bliver smurt på med en skovl, men er også en uimodståelig kraft. Det lykkes filmen at smile, så glæden når både øjne og hjerte. Er det et trick, må det siges at være en meget smuk illusion." (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (639)

Brugernes kommentarer (639)

Marie-Louise picture
Marie-Louise 7 uger siden

i love it

6

sjov og vedkommende historie om muligheder og håb

Bjarke picture
Bjarke 13 uger siden

En god film

4

"De Urørlige" omhandler en af de slags varme og livsbekræftende vendskaber, der umiddelbart ikke lader sig gøre, men som alligevel opstår. I forhold til andre film om dette emne, så tilføjer "De Urørlige" ikke noget nyt (ikke at en film absolut skal gøre det). Filmen gør det dog rimeligt godt, med det den nu engang har at arbejde med. Således er filmen både rørende, sjov og velspillet. Kunne jeg have givet filmen 4,5 stjerner, så havde jeg gjort det, men jeg er nødt til at vælge mellem 4 og 5 stjerner, og jeg synes ikke at filmen for mit vedkommende når op på 5 stjerner. Filmen er dog stadigvæk god, og jeg vil anbefale at se den.

Nikolaj picture
Nikolaj 22 uger siden

100 % livsglæde

5

Man kan ikke lade være med at sidde og smile over dette lille franske mesterværk. Filmen er bare så "etisk" korrekt at man slet ikke kan lade være med at elske den! Historien er rørende og fortæller om den fattige farvede Driss, der får til opgave at pleje og passe den rige og lamme Phillipe! Modsætninger mødes, men der kommer et smukt resultat ud af det! Filmen fokuserer meget på glæden ved livet, og selvom det er det bærende tema igennem det meste af filmen, så bliver man aldrig træt af den.

Der er fortrinelig skuespil med i filmen, men især Omar Sys fortolkning af de karismatiske Driss skiller sig ud! Han giver så meget charme, godhed og general glæde til figuren! Fremragende præstation!

Maria picture
Maria 28 uger siden

Jeg syntes simpelthen det er den bedste film i årevis

6

Franske film når ellers ikke altid et så stort publikum her hjemme men denne nøj de to hovedrolleindehavevere er fantastiske og forstår ikke den handicappede kan spille så autentisk

Tina picture
Tina 29 uger siden

Super god:)

Super god. Sørgelig og sjov. En film der bare skal ses :)

Anonym picture
jenny 32 uger siden

THE BEST!!

6

Den er SÅ god, og man lægger slet ikke mærke til, at den er på Fransk.. Man griner og man græder.. Rigtig feel-good film.. :D

Nikolaj picture
Nikolaj 33 uger siden

glimrende

6

Den er spændende, sjov og rørende.

Henriette picture
Henriette 35 uger siden

Et MUST see

6

Livet er ikke altid nemt, men med god humor kommer man langt. En skøn og livsbekræftende film, som godt kan ses mere end en gang

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film