Spring over navigation

De urørlige

5.554596
4.602
Din bedømmelse: Ingen (3285 stemmer)
Premiere: 
22.11.2012
Instruktør: 
Skuespillere: 
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
Intouchables
Resume:

I det franske komedie-drama 'De urørlige' kunne kontrasten næsten ikke være større.

Phillipe (François Cluzet) er mangemillionær, bor i Paris' fineste kvarter og er lam fra halsen og ned efter en paragliding-ulykke. Driss (Omar Sy) er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto.

Da Phillipe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss modvilligt jobbet og forventer at få det kategoriske "nej", som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss' sarkasme og befriende mangel på medlidenhed.

De to oparbejder et usædvanligt venskab, som kommer til at udfordre deres respektive verdensbilleder.

Den franske feel good-komedie 'De urørlige' er baseret på en virkelig historie. Filmen har gået sin sejrsgang verden over og har passeret 'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' fra 2001 som den mest sete franske film nogensinde.

François Cluzet er et kendt ansigt i fransk film med roller i bl.a. 'Fortæl det ikke til nogen' (2006) og 'Små hvide løgne' (2010).

Komikeren og skuespilleren Omar Sy, der spiller Driss, arbejder for tredje gang sammen med instruktørerne Olivier Nakache og Eric Toledano, men kunne også ses i Jeunets 'Micmacs' fra 2009.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  4.998

  "... det er i alle følelserne mellem de humoristiske højdepunkter, at meget af kvaliteten ligger. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  4.998

  "Begge spiller fantastisk... En film der bare skal ses - du går i hvert fald smilende og varm ud af biografen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  4.998

  "Filmen lever ikke mindst i kraft af fremragende skuespil af Francois Cluzet og Omar Sy i de bærende roller, der overbevisende dribler uden om alle faldgruberne og stereotyperne og giver deres figurer både pondus og dybde. Man tror simpelt hen på dem. Det er op på en gang både hjerteskærende og livsbekræftende at overvære." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  3

  "Reddet fra behandlingskrævende sukkerchok bliver man kun for alvor af samspillet mellem Omar Sy og Francois Cluzet, der jævnligt vitterlig er morsomt og kvikt skrevet." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  4.998

  "... humor renset for enhvert form for sentimentalitet. [,,,] en overflod af ærlig charme." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Livsmodet bliver smurt på med en skovl, men er også en uimodståelig kraft. Det lykkes filmen at smile, så glæden når både øjne og hjerte. Er det et trick, må det siges at være en meget smuk illusion." (Bo Green Jensen)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 633

Sød film

22.08.2014 - 19:35
Finn picture
Finn
4 indlæg

THE BEST!!

17.08.2014 - 23:43
6

Den er SÅ god, og man lægger slet ikke mærke til, at den er på Fransk.. Man griner og man græder.. Rigtig feel-good film.. :D

Synes godt om
Stem op!
1
Anonym picture
jenny
31 indlæg

glimrende

09.08.2014 - 14:04
6

Den er spændende, sjov og rørende.

Synes godt om
Stem op!
1
Nikolaj picture
Nikolaj
71 indlæg

Et MUST see

25.07.2014 - 14:05
6

Livet er ikke altid nemt, men med god humor kommer man langt. En skøn og livsbekræftende film, som godt kan ses mere end en gang

Synes godt om
Stem op!
1
Henriette picture
Henriette
1 indlæg

Historien er go'

18.07.2014 - 10:45
4.02

Det er en tankevækkende film, om at livet ikke altid går i den retning man regner med, og venskaber kan opstå på tværs af alle skel. God film, bare synd den er Fransk, som nok ikke er det rette sprog for en Dansker.

Synes godt om
Stem op!
1
Johnny picture
Johnny
3 indlæg

Super fed film!

04.07.2014 - 17:09
6

De urørlige er en super fed og humoristisk film. Jeg blev virkelig fanget af historien og skuespillernes flotte arbejde. Jeg var så betaget af filmen, at jeg ikke engang kunne kigge ned og lede efter mine popcorn.

Super god film!

Synes godt om
Stem op!
1
Kim Langholz picture
Kim Langholz
2 indlæg

En fantastisk film

23.05.2014 - 13:47
6

Jeg har set den sammen med veninde, og den var virkelig en rørende film. Hvis du er en person som ikke længere magter livet, så se den film den skal nok få der til at ændre mening. Når du møde hovedrollen som ingenting kan, men han har en fantastisk livsglæde, som jeg ville ønske jeg havde.
Når jeg har mine nedture og dårlig dage, så tænker jeg bare på ham, og hans livsglæde, så lysner min dag op:-)!!

Synes godt om
Stem op!
1
Julie picture
Julie
1 indlæg

skøn film

04.05.2014 - 22:25
5.04

Jeg har set den adskillige gange og synes at den bør man se. Det er en film som giver én lyst til livet og stof til eftertanke.

Synes godt om
Stem op!
1
Tine picture
Tine
1 indlæg

En rigtige go film

25.04.2014 - 18:46

Det er en rigtige go fransk film go historie go humor

Synes godt om
Stem op!
1
Kim picture
Kim
1 indlæg

Urørlig Ærlig

22.04.2014 - 07:32
6

Mage til mere livsbekræftende, humoristisk og helt igennem gribende film skal man lede længe efter. En film der går rent ind og jonglerer med dit hjerte i den grad så du kan mærke den vidunderlige hoppende følelse i hele filmens længde.

Samspillet imellem de to hovedskuespillere kan defineres med et ord: Eksemplarisk. Dette er samspil når det er bedst i al sin helhed. Både når det er hårdt og når det er sjovt.

En humoristisk perle, men samtidig bundærlig og som går i dybden på en. En film som jeg vil huske for altid.

Jeg anmelder filmen med den største respekt og til jer der ikke har set den - i kan glæde jer.

Synes godt om
Stem op!
1
CINEMANDRUP picture
CINEMANDRUP
417 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Brugernes top 10

Anmeldernes top 10