Cookie- og Privatlivspolitik

Kold vinter

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående alvorstung stemning. Den er fortalt i et roligt tempo uden brug af voldsomme virkemidler på billede- og lydsiden. Filmen foregår i et trøstesløst miljø med racisme, selvmord og skænderier. Da filmen ikke er udpenslet og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2023
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
R.M.N.
|
Billetter

Filmen 'Kold vinter' er den nyeste film fra den anerkendte instruktør Cristian Mungiu. 

Da den rumænske slagteriarbejder Matthias må stikke af fra en tysk arbejdsplads, ender han i sin hjemby i den transsylvanske region med konen Ana og sønnen Rudi.

Matthias er dog blevet som en fremmed overfor Rudi, der er blevet traumatiserede efter en mystisk oplevelse i den lokale skov. Men hvad har drengen set i skoven? Og er synet et dystert forvarsel for byens fremtid?

Byens brødfabrik ledes nu af Matthias' elskerinde, som mangler medarbejdere og ansætter to mænd fra Sri Lanka. De lokale modtager dog på ingen måde de nye mænd med åbne arme, og det ellers rigeligt multietniske samfund begynder nu at koge over. 

Frygten for det fremmede ulmer, og da hele byen samles til et stormøde, er der ildevarslende nyt.

Med 'Kold vinter' vendte den rumænske Cristian Mungiu tilbage til filmfestivalen i Cannes i 2022 med en nominering til Guldpalmen for Bedste film - en pris, som han vandt i 2007 med filmen 4 måneder, 3 uger og 2 dage

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4.5
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Skuespillet er eminent, scenerne skarpskårne, billederne blåtonet smukke. Og der er så meget ulmende undergang i både skov, kærlighedsaffærer og økonomiske ditto, at det efterhånden ligner et transsylvansk korthus." (Rasmus Brendstrup)

 • Information

  "Den fremragende, atmosfæremætttede, rumænske film ’Kold vinter’ fortæller i et letløbende tempo om indgroet racisme, maskulin voldsparathed og en lille dreng, der bliver stum af skræk. Og underneden trækker sig et mystisk spor af drifter og uafrystelig historie." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Rumænske Cristian Mungiu er tilbage med en dyster og kølig film om fremmedhad og fattigdom." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "Guldpalmevinderen Cristian Mungiu har lavet karrierens mest ambitiøse film med den mesterligt intense ’Kold vinter’ om et Europa under pres fra alle kanter, og de skæbner, der bliver tabt i global storpolitik." (Jakob Freudendal)

 • Weekendavisen

  "Cristian Mungiu er del af en rumænsk instruktørgeneration, der med filmsproglig suverænitet skildrer den moderne verdens smertepunkter. Kold vinter er ingen undtagelse." (Lasse Winther Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.