Kandidaten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.08.2008
Originaltitel: 
Kandidaten
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4
3.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1578 votes)

Resumé

I 'Kandidaten' møder vi forsvarsadvokat Jonas Bechmann (Nikolaj Lie Kaas), der lever af at frifinde drabsmænd. Indtil han selv står mistænkt for mord.

Efter en nat i byen ender han på et hotelværelse med en ung pige. Næste morgen ligger hun død på gulvet, brutalt myrdet, og alt peger på Jonas.

Han eneste chance for at rense sig selv er, at flygte fra alt han kender. Men snart opdager Jonas, at han er fanget i et større spil om sandhed og løgn, hvor grænsen mellem rigtigt og forkert hastigt bliver udvisket. Først da jagten viser sig at trække spor tilbage til hans fars mystiske død, indser den før så regelrette forsvarer, at han kun har én vej ud: At blive som dem, han jager...

'Kandidaten' er en flot dansk spændingsfilm med højt tempo og solidt skuespil af Nikolaj Lie Kaas og svenske Tuva Novotny. Instruktøren Kasper Barfoed har tidligere haft stor succes med 'Tempelriddernes Skat'.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Man har sympati for, at vi herhjemme med film som Søren Kragh-Jacobsens »Det som ingen ved« og nu »Kandidaten« forsøger at bryde ud af den gængse socialrealisme og skabe både komplicerede og medrivende thrillere. Men genren er utrolig krævende, og Hollywood har på netop dette område vænnet os til et niveau, som vi slet ikke kan leve op til i Danmark (Ebbe Iversen). ()

 • Børsen

  Her er tale om et fuldt professionelt værk. Desværre blot baseret på et manuskript, der enten skulle have haft mindst én ekstra gennemskrivning eller måske være blevet kasseret fra start som en overspændt idé (Morten Dürr). ()

 • BT

  Kasper Barfoed har lavet en effektiv, underholdende og veldrejet film, der forstår at suge os ind i sin action-mættede handling (Birgitte Grue). ()

 • Ekstra Bladet

  Når man bevæger sig ind i så gennemtrawlet et farvand, så skal man altså have bedre madding på krogen, hvis man vil gøre sig håb om at fange noget som helst (Henrik Queitsch). ()

 • Jyllands-Posten

  Filmen er desværre ikke helt vellykket. Nikolaj Lie Kaas' fremstilling af den martrede Jonas er i særklasse. Det er hans film [...] Men der er bestemt gode toner, og herfra håbes det, at vi kommer til at se en endnu mere bevidst spændingsfilm fra Barfoeds hånd næste gang (Katrine Sommer Boysen). ()

 • Politiken

  Nikolaj Lie Kaas i den altdominerende hovedrolle træder med stor selvfølgelighed ind i det centrale rampelys igen, og i birollerne er Ulf Pilgaard sikker sekundant, mens David Dencik og Tuva Novotny lukker frisk luft ind (Kim Skotte). ()

Kommentarer

Henrik

Bedste danske film jeg nogensinde har set

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Noget bedre end jeg troede.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Isa

Utrolig forudsigelig film. Stort set alle overraskelser havde jeg gættet inden det skete. Kun til allersidst kom et lille, fedt twist. Spændingen kommer ikke ind under huden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lars Michael

Godt skuespil af Nikolaj Lie Kaas i en af sine bedste roller,Der sker sku noget i filmen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Sat op, og han går lige i den. Spændende dansk thriller.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mia Lindholm

Rigtig god handling, start og midte. God historie, det er bare ærgeligt at slutningen er lidt forvirrende med at de dør, og så er de alligevel ikke døde flere gange osv. Men gode skuespillere :-)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Simonuser/786197

Den film var for vild.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
MeaMewuser/442276

Amen altså! troede aldrig jeg skulle se en dansk film der var så god og så endda en thriller!
og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen! what can I say? den er for fed!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Sara

Hva sker der for en gang spild af tid... det er jo helt absurd hva der bliver lavet af film

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Fa Minuser/231145

N. l. Kaas og T. Novotny gør det rigtig godt i denne intense danske thriller, hvor plottet langsomt, men sikkert, trækker seeren ubemærket ind i et intenst og nærmest klaustrofobisk-paranoidt univers, hvor ikke alt er, hvad det ser ud til at være!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.