Cookie- og Privatlivspolitik

Kagefabrikken

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en komisk grundstemning - med scener, der bærer præg af sort humor. Der er scener med et selvmordsforsøg, en tragisk arbejdsulykke, en jagtscene, hvor bugen på det dræbte dyr sprættes op, indvoldene udtages og personerne smører dyreblod på hinanden for sjov. En anden scene har seksuelt indhold og involverer flødeskum. Da filmens scener med voldsomt indhold formildes og forløses med komik og sort humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
05.01.2023
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kagefabrikken
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, DoaS
|
Billetter
Kagefabrikken plakat

Den danske komedie' Kagefabrikken' handler om den midaldrende kagefabrikant Niels er på kanten af et sammenbrud, da hans fabrik er på randen af konkurs.

Derfor forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny, som foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager. Niels kan ikke overskue denne moderniseringsproces og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab.

Hovedrollen i 'Kagefabrikken' spilles af Nicolas Bro (Retfærdighedens ryttere), og filmen er instrueret af Kristian Lollike, der har 20 år bag sig i teaterbranchen, men debuterer som spillefilmsinstruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
3.8
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Teatermanden Christian Lollikes spillefilmsdebut vil en hel masse, men det er ikke rigtigt sjovt eller medrivende – og det er virkelig svært at finde mening med galskaben." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Christian Lollike har før vakt heftig debat, men hans spillefilmsdebut vil formentlig kun provokere dem, der alligevel ikke ser den. Som satire er 'Kagefabrikken' desværre lidt en skør romkugle." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Kogt ind til essensen handler den nok om at være åben over for alt, men enhver vil med god ret kunne tolke sig frem til andre konklusioner. Netop den drilske dobbelttydelighed gør 'Kagefabrikken' til et uimodståeligt bekendtskab." (Nicki Bruun)

 • Information

  "Forskellige historier og tonearter trækker i hver sin retning i dramatikeren Christian Lollikes debutfilm, 'Kagefabrikken', der både vil være spids og pågående samfundssatire og vedkommende portræt af en midaldrende mand i opløsning." (Christian Monggaard)

 • Kristeligt Dagblad

  "Det gør aldrig rigtig ondt, når 'Kagefabrikken' prikker til danskheden. Til gengæld opstår der nogle surrealistiske og fantastiske øjeblikke, når Christian Lollike går sine egne satiriske veje. [...] Den side af Christian Lollike er rigtig meget velkommen i dansk film." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Christian Lollike klarer flot springet fra teater til film med 'sødekomedien' 'Kagefabrikken', og Nicolas Bro fylder på alle tænkelige måder sin rolle godt ud." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Der er noget med afbagningen, som ikke helt lykkes i 'Kagefabrikken'. Den veksler mellem folkekomedie og provo-statement om fedme, danskhed og integration, men ender uden det sprøde bid." (Henrik Reinberg Simonsen)

 • Weekendavisen

  "'Kagefabrikken' bliver næppe årets danske film, men den er værd at se som godt billedteater. Man aner glimtvis et kultpotentiale. Og alene for Bro er det umagen værd." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Amalie

Virker moderne og lidt anderledes komedie. Er vild med komedie. og den her er ok sjov.

Amani

Uden tvivl en af de bedste film jeg længe har set. Filmen fremhæver en masse vigtige problematikker og budskaber, og bringer derudover en masse humor.
Jeg kan i den grad anbefale filmen.

Anette - Allerød

Det er lidt for mange historier i fortællingen. Jeg havde svært ved at se formålet, med filmen. Desværre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.