Cookie- og Privatlivspolitik

Jersey Boys

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning, af og til med en anspændt undertone. Den er domineret af en række dialog- og musik-scener, hvoraf nogle indeholde konflikter, hvor voksne skændes eller er kede af det. Enkelte scener indeholder voldsomme elementer: en mand smadrer en stol i vrede og mænd kommer i lettere håndgemæng. I én scene tror vi en kortere periode, at vi har overværet et mord, men den rette sammenhæng opklares hurtigt. Da det voldsomme ikke er udpenslet, og da filmen overvejende har en rolig stemning, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.09.2014
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jersey Boys
|

Filmen 'Jersey Boys' foregår i 1960erne i New Jersey. De tre venner Frankie Valli, Tommy DeVito og Nick Massi er godt på vej til at blive kriminelle på fuldtid, men vælger i stedet at gå målrettet efter drømmen om at blive musikere.

Da sangskriveren Bob Gaudio bliver del af bandet, skifter de navn til ’The Four Seasons’, og med Frankies karismatiske lyse stemme i front, er de fire unge mænd snart en hit-sensation i de amerikanske radioer.

Men desværre kommer man ikke til tops i underholdningsindustrien uden at skabe sig et par lyssky kontakter, og kvartetten må ikke alene slås med pladeselskaber, forventninger og interne stridigheder, men også med selve mafiaen. 

Clint Eastwood har som instruktør kastet sig over endnu en biografi, men modsat de forrige portrætter af Nelson Mandela i ’Invictus’ (2009) og J. Edgar Hoover i ’J. Edgar’ (2011) indeholder filmen, om popstjernen Frankie Valli, en del flere dansetrin, skrigende fans og langt mere musik.

’Jersey Boys’ bygger på Broadway-musicalen af samme navn, og som forsangeren med den ikoniske røst ses John Lloyd Young, der spillede den samme rolle på scenen i over to år og vandt en Tony Award for sin præstation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (156 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et lidt blodfattigt bud på, hvordan en musical kan eksporteres til en biograf." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Man savner tyngde slet og ret, og mere tempo i den ensartede fortælling. Clinten er trods alt blevet 84, og måske havde 'Jersey Boys' haft godt af en instruktør, der var lidt hurtigere på aftrækkeren." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] på trods af den herlige musik og de ret præcise tids- og miljøskildringer henvender 'Jersey Boys' sig desværre kun til folk med ganske særlig interesse i tressernes amerikanske popkultur. Den svinger ikke en meter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] en gennemført typisk og gennemført gennemsnitlig biopic, der skøjter fra milepæl til milepæl i The Four Seasons' historie og beskriver små dramaer blandt medlemmerne, men aldrig finder sit eget tema." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Til sidst eksploderer filmen som den musical, den burde være blevet for længst, og slipper kunsten og den ungdommelige vitalitet løs i forrygende, svimlende scener af lys, glitrende farver og jublende fest [...]." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "'Jersey Boys' er en rutineret leveret fornøjelse, der er tilstrækkelig god til, at man stadig tør håbe på, at der kan være endnu et pletskud af de store tilbage i Clintebøssen." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Se den hvis du er fan af Clint Eastwood( For han laver sjældet dårlige film) eller se den hvis du er fan af halvtreds- tresser musik. Der var mange fremragende grupper i tresserne, og også nogle rigtig dygtige solo artister. four Lovers lavet også god musik. Og jeg synes, at filmen viser fint hvordan de blev dannet, og hvordan de gik i opløsning. Alligevel synes jeg ikke, at den brænder nok igennem. Dramaet er fint, men går desværre for stærkt. Og man når ikke rigtigt at føle dem som karakter ordenligt.

Men gode skuespils-præstationerne, god musik, og en fremragende instruktør gør nu, at filmen er lidt ekstra hver at se.

Jørgen

God fornøjelse med en film

Marishen76

Er ret så vild med denne film. Især fordi det er en oldies men mest fordi den bare er fyldt med mega godt musik. Meget af musikken var noget jeg selvfølgelig kendte og havde hørt før, men vidste faktisk ikke hvem der havde lavet det. Det ved jeg så nu. :-)

Wayne

Clint'en skal jo nogenlunde følge den virkelige historie, og den er både længere end handlingen i Grease og mindre farverig.

Jeg har ikke set opsætningen af musicallen fra Broadway, så jeg aner ikke om filmen er tæt på den udgave.

Men som periodedrama fungerer det fint - man kunne forvente sig andet af en musical men det er en absolut seværdig film.

charlotte1319

Kendte ikke rigtigt historien bag men til trods for at musikken ligger mindst en generation tilbage, så var denne sammen med Clint's fabelagtige, ukrukkede portræt med til at løfte filmen til et højere sted. Anbefalelseværdig.

Palasse

Jeg kendte hverken historien eller musicalen, som filmen er baseret på, på forhånd, men jeg kendte Frankie Valli og flere af sangene, og har altid holdt meget af Clint Eastwood's film og perioden, som denne film udspiller sig i. Jeg havde ingen egentlige forventninger til filmen, men syntes, at den var god, omend lidt for lang. Jeg syntes, at ideen med at lade skuespillerne fortælle til kameraet blev brugt lidt for meget til tider, men det rykker ikke ved det faktum, at det er en god film, som jeg ikke vil tøve med at anbefale.

Liza

Jeg tror måske, at jeg er født i et forkert årti! Jeg er vild med musikken i Jersey Boys. Men faktisk fik meget af musikken mig til at tænke på Dirty Dancing, hvilket jo ikke er så underligt. Og en enkelt sang fik mig til at tænke på Sleepers filmen. Bortset fra det, så er jeg meget imponeret over skuespiller præstationerne. Syntes faktisk det var lidt synd, at der var nogen som grinede, når de sang. Det kan vel ikke komme bag på folk, at Frankie Valli har en "fistelstemme" ( ja, undskyld udtrykket). Men har man hørt temaet til Grease, så kan man vel ikke blive overrasket over det høje toneleje - eller?? Og apropos Grease, så kunne jeg godt have ønsket mig et par strofer fra den sang i filmen også. Jeg ved godt, at jeg ikke var inde og se Grease, men bare lige et par toner, havde været hyggeligt.
Men jeg sad helt klart og vippede med fødderne til mange af sangene, og da filmen sluttede, havde jeg lyst til at klappe af begejstring. Det er ikke sket siden jeg så Mamma Mia.
Jeg ved i hvert fald hvilken film, jeg vil give mig selv i julegave

Maggie Smith

Clint Eastwood gør noget, han sjældent har lavet. Han har skabt en film uden det mindste drama, på ingen måde en dramatisk film og ingen måde et stort drama. Filmen er en lang livshistorie, hvor vi ser højdepunkterne i bandets liv og hvordan at penge spillede en alt for stor rolle, og dermed også en enorm grådighed. Lykke, grådighed, tragedie og stadig ikke det mindste drama.

En film, hvor man sidder og fødderne bevæger man til den super gode musik, med hits som Sherry, Big Girls Dont Cry, osv. Lækker musik, som er filmens eneste højdepunkt.

Filmen varer 2,5 time og det er i sig selv utrolig lang tid for en film uden det meste drama, men man keder sig aldrig og er underholdt pga af musikken, hvilket jo er udmærket og smukt.

Ikke et mesterværk, eller noget fantastisk værk fra Clint men heller ikke en svipser, filmen får bare aldrig ramt noget stort og det kan man ikke gøre noget ved. Den får ikke mere end 3 stjerner, og mere kan den heller ikke få. Sangerne er fremragende, og specielt hovedrollen er enormt god og en vanvittig dygtig sanger, hvis det altså ikke bare er en der mimer og i stedet de orginale sangere.

Jan Engel

Filmen veksler på velkomponeret vis mellem en god biografisk handling og blændende melodiøs og rytmisk musik.

Alle generationer af biografgængere vil nyde filmen. The Four Seasons var det mest populære band før the Beatles og deres sange ‘Big Girls Don’t Cry’, ‘Walk Like a Man’, osv. spilles stadigt hele tiden og kendes af alle uanset alder.

Man forlader biografen med et stort feel good smil, især efter den fantastiske afslutning, og det er ikke til at få melodierne ud af hovedet.

Clinten kan bare altid sit kram, og han skuffer heller ikke denne gang.

Lars

Forsøger altid at se de film som 'de kloge' ikke kan lide. Disse film plejer at være underholdende, og det er faktisk derfor jeg går i biografen. For at nyde det og blive underholdt. Hvis jeg ønsker deprimerende socialrealisme kan jeg bare åbne for Nyheder på TV om tabere I samfundet og om politikere på Christiansborg... Udover den tvungne TV-licens behøver jeg ikke også betale en biografbillet for den slags.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.