Cookie- og Privatlivspolitik

Jagten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.01.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jagten
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I det danske drama 'Jagten' er 40-årige Lucas (Mads Mikkelsen) omsider ved at få styr på sit liv efter en skilsmisse, der har kostet meget på den personlige front.

Hans tætteste venner bor kun et stenkast fra hans hus i den lille provinsby, hvor han har fået arbejde i den lokale børnehave, og der er endda en ny kæreste i sigte.

Meget ser derfor endelig ud til at gå Lucas' vej, men så fortælles en løgn om ham i børnehaven. En lille, tilfældig løgn, der løber løbsk, og snart ruller en massiv snebold af hysteri gennem hele lokalsamfundet. Lucas kommer snart til at kæmpe for at bevare sit liv og sin værdighed.

Thomas Vinterberg (Festen) instruerer og står sammen med Tobias Lindholm også bag manuskriptet, som i december vandt en European Film Award. De to skrev også Vinterbergs forrige film 'Submarino' (2010) sammen, som fik strålende anmeldelser i pressen.

Mads Mikkelsen, der spillede Struensee i dramaet 'En kongelig affære' sidste år, har hovedrollen som Lucas, mens Thomas Bo Larsen spiller Theo, hans bedste ven og faren til pigen, der anklager Lucas. Filmen havde premiere sidste år i Cannes, hvor Mads Mikkelsen modtog prisen som Bedste skuespiller.

'Jagten' er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2747 votes)
5.2
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Jagten' er en film, der tåler både gensyn og sammenligning med Vinterbergs 'Festen', ikke mindst fordi vægten nu ligger på det modne indblik i karakterernes psykologi." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Jagten' er et pletskud. Det er Vinterberg, Mikkelsen og dansk film i absolut topform." (Niels Lind Larsen)

 • Børsen

  "Skønt filmen på intet tidspunkt bliver en krimigåde, er den så spændende som en thriller, fordi Vinterberg stedse strammer skruen. [...] Mads Mikkelsen er fremragende i denne hans mest underspillede præstation..." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en formfuldendt og gribende film med suverænt manuskriptarbejde... Der er skuespil i verdensklasse af især Mads Mikkelsen med en underspillet dirrende intensitet, men både Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe ... bør også fremhæves." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en følelsesmæssig centrifugetur, der presser tårekanalerne og sætter de moralske refleksioner i svingninger." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En både kraftfuld, nervepirrende og tankevækkende film om et kontroversielt og følsomt seksuelt emne. [...] Det gennemarbejdede manuskript er levende og skarpt i sine dilemmaer hele vejen igennem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... formår på én gang at være en film med en sag og et drama med evig valør." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Mads Mikkelsen i en af sine bedste roller til dato, og et sandt mesterværk af Vinterberg.

Kristian

Super god film. På https://hunterspoint.dk/ finder du lignende jagttøj, som de har på i filmen... :))))

mong

Der er virkelig en god historie her

Jørgen

Efter at have festet godt igennem alene i lejligheden, gik jeg direkte hjem men fandt hurtigt ud af jeg allerede var hjemme. Jeg lærte at jeg måske har et form for misbrug. Misbrug er også temaet i Jagten. Misbrug af børn (så i hvordan jeg bandt min historie om mit misbrug sammen med filmen der?) Jeg havde rigtig slemme tømmermand da jeg så denne her film, men mit indtryk var at den var fin nok. Der var ikke så meget at tænke over, den handler dybest set bare om Mads Mikkelsen der bliver udsat for Hetz da han bliver beskyldt for pædofili. Filmen kunne sagtens havde heddet "Hetzen".
Se den, og spis chips til. Det smager sgu godt.

Lars Michael

En af de vigtigste danske film der er lavet, Mads Mikkelsen er en af vores bedste skuespiller vi har.

Jacobuser/337919

Temaet er rigtig vigtigt. Men hele set up'et er virkelig dårligt! Hovedpersonen er så dårlig til at håndterer hele situationen, fuldstændig tåbelig! Det er slet ikke til at holde ud!!! Hvis du har lyst til at se en rigtig dårlig film, så er denne helt sikkert et godt valg!

The Dude

Man bliver sgu stolt over at være dansker når man ser en så fantastisk film

Simon

Man føler så meget med hovedperson. Alle andre omkring ham uanset hans søn, Bruun og hans familie hader man mere end kolera.

Spoiler

Slutningen var ganske god, især det skud der bliver afyret. Til gengæld åbner slutningen sig så meget, at man rent faktisk bliver i tvivl om at Lucas har gjort det eller ej. Lidt uhyggelig.

Spoiler færdig

Skuespillet var fænomenalt, Mads Mikkelsen havde været Tom Hardy hvis han havde været født amerikaner. Kæft, han er dygtigt. Men Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen, Susse Wold (hende man elsker at hade) og Annika Wedderkopp spiller også super godt. Især sidste nævnt, så ung og så dygtig

Kan klart anbefaldes, Thomas Vinterberg er helt fantastisk, især den måde han får os til at holde så meget med Lucas, og hade Susse Wold og Thomas Bo Larsen.

Gustav

Helt ærligt, er jeg den eneste der havde regnet ud at Mads Mikkelsen var uskyldig lige fra starten? Der var ikke mange overraskelser i denne her film. Bedre held næste gang Vinterberg.

The Dude

Det er sgu sjovt. Flot du havde gættet rigtigt på en 50/50

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.