Cookie- og Privatlivspolitik

Jagten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.01.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jagten
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, 2D Særvisning
|

I det danske drama 'Jagten' er 40-årige Lucas (Mads Mikkelsen) omsider ved at få styr på sit liv efter en skilsmisse, der har kostet meget på den personlige front.

Hans tætteste venner bor kun et stenkast fra hans hus i den lille provinsby, hvor han har fået arbejde i den lokale børnehave, og der er endda en ny kæreste i sigte.

Meget ser derfor endelig ud til at gå Lucas' vej, men så fortælles en løgn om ham i børnehaven. En lille, tilfældig løgn, der løber løbsk, og snart ruller en massiv snebold af hysteri gennem hele lokalsamfundet. Lucas kommer snart til at kæmpe for at bevare sit liv og sin værdighed.

Thomas Vinterberg (Festen) instruerer og står sammen med Tobias Lindholm også bag manuskriptet, som i december vandt en European Film Award. De to skrev også Vinterbergs forrige film 'Submarino' (2010) sammen, som fik strålende anmeldelser i pressen.

Mads Mikkelsen, der spillede Struensee i dramaet 'En kongelig affære' sidste år, har hovedrollen som Lucas, mens Thomas Bo Larsen spiller Theo, hans bedste ven og faren til pigen, der anklager Lucas. Filmen havde premiere sidste år i Cannes, hvor Mads Mikkelsen modtog prisen som Bedste skuespiller.

'Jagten' er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2749 votes)
5.2
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Jagten' er en film, der tåler både gensyn og sammenligning med Vinterbergs 'Festen', ikke mindst fordi vægten nu ligger på det modne indblik i karakterernes psykologi." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Jagten' er et pletskud. Det er Vinterberg, Mikkelsen og dansk film i absolut topform." (Niels Lind Larsen)

 • Børsen

  "Skønt filmen på intet tidspunkt bliver en krimigåde, er den så spændende som en thriller, fordi Vinterberg stedse strammer skruen. [...] Mads Mikkelsen er fremragende i denne hans mest underspillede præstation..." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... en formfuldendt og gribende film med suverænt manuskriptarbejde... Der er skuespil i verdensklasse af især Mads Mikkelsen med en underspillet dirrende intensitet, men både Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe ... bør også fremhæves." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en følelsesmæssig centrifugetur, der presser tårekanalerne og sætter de moralske refleksioner i svingninger." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En både kraftfuld, nervepirrende og tankevækkende film om et kontroversielt og følsomt seksuelt emne. [...] Det gennemarbejdede manuskript er levende og skarpt i sine dilemmaer hele vejen igennem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... formår på én gang at være en film med en sag og et drama med evig valør." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob

Efter min mening ikke Mads Mikkelsens største præstation til dato - men som altid naturligvis solidt håndværk, og lidt til. Faktisk vil jeg mene, at Mads er en af de få danske skuespillere, som leverer overbevisende karakterer uanset genre.

Venlig hilsen
Jakob
https://www.retvildt.dk

Rasmus

Mads Mikkelsen i en af sine bedste roller til dato, og et sandt mesterværk af Vinterberg.

Kristian

Super god film. På https://hunterspoint.dk/ finder du lignende jagttøj, som de har på i filmen... :))))

mong

Der er virkelig en god historie her

Lars Michael

En af de vigtigste danske film der er lavet, Mads Mikkelsen er en af vores bedste skuespiller vi har.

Jacobuser/337919

Temaet er rigtig vigtigt. Men hele set up'et er virkelig dårligt! Hovedpersonen er så dårlig til at håndterer hele situationen, fuldstændig tåbelig! Det er slet ikke til at holde ud!!! Hvis du har lyst til at se en rigtig dårlig film, så er denne helt sikkert et godt valg!

Codenerd

Mads Mikkelsen spiller rigtigt godt i Jagten, og det er en film man virkelig kan leve sig ind i, og skræmmende hvor lidt der egentlig skal til før en mands liv nærmest er ødelagt. Spænding til det sidste! Helt klar en af de bedste Mads Mikkelsen film til dato, og det er helt klart en film man kan se mere end en gang.

Nikolaj

Var spændt på at se den på forhånd, og jeg blev ihvertfald ikke skuffet da jeg så den tværtimod, jeg synes det er fedt at en Dansk film kan være så spændende.

Kjeld

En rigtig god og tankevækkende film. Alle forældrer samt pædagoger burde se den film - og tænke sig om.

Finn

God film, godt klaret af Susse og Mads

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.