Cookie- og Privatlivspolitik

Iron Man 2

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
29.04.2010
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iron Man 2
|

I 'Iron Man 2' vender Robert Downey Jr. vender tilbage som milliardæren og opfinderen Tony Stark.

I fortsættelsen ved hele verden, at det er Stark, som gemmer sig bag superhelten Iron Mans pansrede jerndragt.

Stark er under pres fra regeringen, medierne og offentligheden for at dele teknologien med militæret, men han ønsker ikke at afsløre hemmelighederne bag Iron Mans panser. Han frygter nemlig, at oplysningerne kan havne i de forkerte hænder.

Sammen med Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) og James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) skaber Stark nye alliancer og konfronterer nye stærke kræfter. 

'Iron Man 2' har - foruden Cheadle, der overtager Terrence Howards rolle - denne gang også har fået Sam Rockwell, Mickey Rourke og Scarlett Johansson på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (954 votes)
4.7
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med en suveræn Downey Jr. i den flyvende frontspids er 'Iron Man 2' måske ikke helt så god som sin forgænger, men absolut superhelteunderholdning i rustfri storform." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "Der, hvor film nummer to halter i forhold til første ombæring, er desværre med selve plottet." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... sammenlagt stikker 'Iron Man 2' af i så forskellige retninger, at det ligner overbud og selv-parodi. Vi undgår heller ikke en tanketom sidste del, hvor antallet af flyvende robotter går over gevind." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en stivbenet skuffelse. ... man kan åbenbart være for ambitiøs. I hvert fald er der alt for mange karakterer i spil, og de allerfærreste bliver tilfredsstillende forløst." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Der er flotte scener, og de nu mange iron men kan alskens tricks, men filmen løfter sig aldrig til det niveau, som man sidder og håber på. Vælger man at slå fokus fra og automatpiloten til, så ligger der dog en ganske underholdende film gemt i 'Iron Man 2'." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "'Iron Man 2' fuser ikke ligefrem ud, men det er i filmens første halvdel med Robert Downey Jr. i sit es som dandy snarere end i harnisk, at 'Iron Man 2' opleves som forfriskende nutidig underholdning." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... [lider] af den forvoksede opfølgers svagheder. ... Jon Favreau har realiseret den metaltrætte sequel med flair. ... større, dyrere, værre." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Endnu bedre end den første film

Ganzack

Iron Man 2 er ganske enkelt ikke lige så god som den første. En af grundende hertil(mener jeg), er at filmen strukturelt er for afslappet, og derfor bliver narrativt sløset. Der er ganske enkelt for mange handletråde i filmen, til at nogle af dem kan blive forløst tilfredsstilligt. Alle skuepillerne er dog i topform, og især Sam Rockwell gør indtryk som den "alternative" udgave af Tony Stark, i form af Justin Hammer. Micket Rourke er udemærket, men karakteren Whiplash bliver aldrig fuldstændigt udformet, og han bliver derfor kastet lidt rundt i historien, hvor spilletiden kalder på en actionsekvens. Actionsekvenserne er dog en forbedring i forhold til forgængeren, hvor især kampen imellem Iron Man og Whiplash under et grand prix løb, kan kaldet et "standout".
Problemet med Iron Man 2 mener jeg er dens position i hele MCU historien, idet at den både skal fungere som efterfølger på den første Iron Man, men også som "springbræt" fra andre MCU karakterer og historier. En underholdende film, som stadig forstår at have det sjovt og give Stark/Downey plads til at udfolde sig, men samtidig også en klodset og ufokuseret film.

Thomas

nr. 1 god, nr. 2 bedre så simpelt kan det siges.

Jacob

den er ikke lige så god som den første, men der er tæt på, hvilket også gør den til en god film. det der hæmmer den er den sidste halvdel, hvor der går for meget kloner og fyrværkeri i den.
første del er ellers udmærket og præmissen med den amerikanske hær ønske om at udnytte dragten er godt tænkt.
Robert Downey Jr. og Mickey Rourke gør det fint, men de har svært ved at rede den overdrevne slutning.

Wayne

Efter at have genset den et par gange, siden jeg så den første gang i biffen - bliver jeg nødt til at skubbe den fra en 5 ér til 4 stjerner. Ikke engang RD JR. er nok til at berettige mere.

Det er stadig en ok film, men der er simpelthen for mange Iron Man, robot kloner med i den - det bliver lidt på kanten af en animationsfilm, nogle steder og det trækker ned.

Emil

den svageste marvel film, men det er ikke en dårlig film synes, men den kedeligste marvel film. Og skurken er kedelig og dårlig. Men jeg synes ikke det er en dårlig film,, den har nogle gode øjeblikke som kufferten som blev til en iron man dragt. Og War Machine var nice.

Nikolaj

Den første film var yderst fremragende, men den her som andre også skriver næsten en parodi på den første.

Historien er meget roet hele filmen igennem, og den når aldrig helt at fange mig.

Skurken som skal forestille at være uhyggelig, men han er desværre i bund og grund latterlig.

De eneste plusser er Tony Stark, som stadig er lige så selvglad som han plejer. Og den sexede Natasha Romanroff er helt sikkert også en fin figur i filmen, men dog desværre alt for lidt med.

Nick Fury synes jeg ikke er et fejlcast som andre siger , men han er desværre alt for anonym i filmen.

Og til sidst Tony og Peppers kæreligheds forhold er også alt for latterlig at se på.

Jakob P.

Iron Man 2 får 5 stjerner af Anmelderen *****

Skal Iron Man 2 virkelig have 5 stjerner? Er filmen virkelig så god? Både instruktøren og filmproduceren skal have cadeau for deres evne til at tænke nyt, og instruere godt hele vejen igennem filmen. Iron Man 2 er selvfølgelig ikke det samme som den første Iron Man film, som er superfed. Men ikke desto mindre er efterfølgeren i hvert fald oppe i en skala, hvor den kan måle sig med den første Iron Man film. Hvis man ser de to film som en samlet historie, så kan man kigge på om tingene hænger sammen, og om der sker noget nyt og noget spændende som gør tilskueren interesseret. Og det synes jeg i den grad at der gør! Der dukker nye venner op til Iron Man, endelig bliver Iron Mans "sidekick" War Maschine introduceret, og der dukker en ny, farlig fjende op som i sig selv er meget stærk og en meget værdig modstander til Iron Man. Så et stort "ja" til at filmen virkelig er så god, at den skal have 5 stjerner.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) har slået fast overfor offentligheden, at han er Iron Man, som sørger for fred og beskyttelse i verden. Anton Vanko, en fysiker som arbejdede sammen med Howard Stark, Tonys far, dør i Rusland og efterlader en søn, Ivan Vanko, som også er fysiker. Ivan sværger en stor hævn over familien Stark, som ikke har voldt hans familie andet end smerte og besvær. Imens vil USA's militær gerne have fingrene i Iron Man dragten, som de betragter som et våben, men Tony Stark nægter og erklærer at det er hans opfindelse, og hans ejendom. Ved et racerløb dukker Ivan pludselig op med den samme teknologi som Tony Stark bruger, og smadrer bogstavelig talt Tonys racerbil sønder og sammen, som han finansierer. Dette lægger våbenproducenten Justin Hammer mærke til, og planlægger sammen med Ivan Vanko, at producere kampdragter til militæret. Men det viser sig at Ivan har sine helt egne planer, og snart skal der mere til end blot Iron Man til at stoppe ham.

Jeg er rigtig glad for nu at eje dvd'en med dette andet kapitel, i historien om Marvels Iron Man, og jeg føler mig ret overbevist om at det bliver bedre endnu. Grunden til at jeg giver denne efterfølger 5 stjerner, er helt klart at hele Iron Man 2 er en fantastisk fortsættelse af historien om Iron Man, og den lever fuldt op til alle de forventninger jeg måtte have til en 2'er. Iron Man 2 tager hele Iron Man konceptet, og hæver niveauet i filmen, både med hensyn til venner og fjender. Historien er god og den holder, handlingen er spændende, forfriskende og fornyende, og fjenderne er farligere og dristigere end i den første Iron Man film. Når det er sådan, at tingene bare spiller, så kan man ikke tillade sig at rynke på næsen. Selv Tonys ego og uansvarlighed når uanede højder, her i Iron Man 2, og Pepper står ligeledes også overfor nye udfordringer. Historien har udviklet sig og er gået videre, tempoet og rytmen i filmen er lige præcis som det skal være, og der er ikke på noget tidspunkt i filmen at man keder sig. Altså er min konklusion, at Iron Man 2 er superfed underholdning, og skal helt sikkert honoreres herefter. Hvilket fra min side, hermed er gjort: 5 flotte stjerner!

Nikolaj

Effekterne og mængden af drengerøvsaction er stadig højt oppe... Men da man har valgt at lave et plot hvor skurkene slet ikke har den skræmmende charme, og hvor der ikke er tænkt på en nogenlunde meningsfuld handling må man sige at denne film skuffer meget i forhold til sin forgænger.

Jacob

Desværre gaber den anden film om Tony Stark over mere end den kan tygge, og det hele bliver en noget rodet affære når man forsøger at flette Black Widows ankomst, War Machines tilblivelse, opfindelsen af et nyt grundstof, en mærkelig tovtrækning mellem to konkurrenter, for ikke at tale om en hævngerrig skurk sammen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.