Cookie- og Privatlivspolitik

Insurgent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en gennemgående intens og actionpræget stemning, rummer talrige scener med voldsomme kampe og drab. I en scene henrettes en mand brutalt med skud gennem hovedet. I en anden scene er en kvinde fastspændt med fangarme i en torturlignende maskine med store smerter til følge. Hun ender med at dø af sine lidelser. I en tredje scene kaster en kvinde sig selv ud fra stor højde med hendes død til følge, da hun viljeløs er fjernstyret af en elektronisk anordning i hjernen. Scener som disse er voldsomme og brutale, men de er ikke udpenslede, samt der klippes hurtigt bort fra dem. Endvidere foregår filmen i et urealistisk science fiction univers, og som seer er man ikke i tvivl om at fortællingen vil ende positivt med at de gode til sidst vinder. Dette er formildende omstændigheder, hvorfor filmen alligevel vurderes kun at ville virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.03.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Insurgent
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Insurgent' fortsætter historien om Tris Prior, der kæmper for at finde sin plads i et post-apokalyptisk samfund.

I kølvandet på den tidligere films begivenheder, lurer der krig mellem de forskellige faktioner, og Tris må endnu engang konfrontere sine indre dæmoner, mens hun kæmper mod en magtfuld alliance, der truer med at splitte hendes samfund ad.

Science fiction-filmen 'Insurgent' er baseret på Veronica Roths succesfulde og populære roman af samme navn og er film nummer to i serien. Den første film, Divergent, indtjente 288 mio. dollars på verdensplan.

Handlingen udspiller sig i et brutalt fremtidsunivers, hvor mennesket er reduceret til en brik i et udspekuleret spil - en præmis der nemt kan sammenlignes med andre ungdomsorienterede filmatiseringer som fx The Hunger Games og The Maze Runner.

Hovedrollen Tris Prior spilles endnu engang af Shailene Woodley, der allerede inden Divergent-serien havde vundet anerkendelse med sin anmelderroste præstation i The Descendants. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (463 votes)
4.5
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er en teenagers våde underholdningsdrøm, og det er for så vidt helt i orden. Men der er bare det at sige til det hele, at når den teenager en dag bliver voksen, og genser filmene, så vil vedkommende have flere krav til sin filmunderholdning." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Insurgent' rummer nogle overdådigt flotte, dramatiske scener: Den er båret af forrygende mange visuelle ideer, og dertil er den spændende." (Hans Bjerregaard)

 • Filmland P1

  "Fint nok, hvis altså ikke det var løbet løbsk, hvis ikke det var spillets logik og ikke den gode fortælling, der havde fået overtaget med en type historie, som ligner et mareridt, en simulation på det værste, der kan ske for alle, som holder af en mangfoldig verden med mange typer fortællinger og mange måder at se unge mennesker realisere sig selv på." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Insurgent' har knald på alle de obligatoriske ungdomsdilemmaer kørt i højdramatisk stilling, men mangler 'The Hunger Games'' originalitet." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Filmen havde et lidt mærkeligt tempo. Korte perioder med aktion, og så ellers lige lovlig meget ensformig og langsommeligt dialog.
Der var dog nogle interessante elementer, men jeg havde lidt svært ved at beholde interessen.
Ellers jo nogle enormt dygtige skuespillere. Og nogle okay gode overraskelser!

Wayne

At kæmpe imod sig selv er ved at være et forslidt tema, som er brugt for mange gange. Og at være den udvalgte, særlige person - hvor er det lige vi har set det?

Harry Potter, måske? Luke Skywalker, måske? Katniss Everdeen, måske? Frodo Baggins, måske?

Og listen er længere endnu....

Hvis man skal lave noget originalt, så skal der snart laves om på opskriften - eller også skal historien være så god, at man glemmer at det er en kopi.

Og det er Divergent serien desværre ikke helt. Der er rigtig fine CGI effekter, men handlingen formår ikke at skjule at det er en teenagefilm, med endnu en pige som trods et gennemsnitligt udseende scorer skolens sejeste hunk.

Den første film i serien lovede lidt mere, end det.

Louise

Efter at have læst alle tre divergent bøgerne, kunne jeg ikke være andet end skuffet, da jeg så filmene og fandt ud af, at de fuldstændig har ændret på handlingen og udeladt vigtige detaljer fra bogen. Det starter allerede med den første film, hvorefter de selvfølgelig er nødt til at køre videre i anden film samtidig med de udelader endnu flere vigtige detaljer. Filmene har i hvert fald ikke særligt meget med bøgerne at gøre udover det overordnede, naturligvis.
Jeg er skuffet.

Amie

Jeg syntes tit at to'eren ender med at blive sløv og langtrukken, men ikke denne film. Insurgent lever klart op til mine forventninger. Den har konflikt, kærlighed, mysterie, action. Der er lidt for en hver, uden at tabe sin handling og historie. Jeg kan rigtig godt lide at specielt hoved karakteren vokser rigtig meget med sin opgave og jeg glæder mig til at se den næste film i rækken.

Cathrine

Jeg så den første film med stor glæde, men denne var bare alt for lang, forvirrende og fangede mig slet ikke desværre. Dog der er mange gode effekter, og gode skuespillere, men den fangede mig desværre slet ikke, og jeg regner ikke med at se den næste.

Mallica

Jeg er helt pjattet med denne triologi, både på bog i filmene.
Dog synes jeg, at 1'eren Divergent var bedre, men jeg kan godt lide twistet, der er i 22'eren.

Karsten

Insurgent havde alt en god action film har brug for

Mark

virkelig lang og kedelig film.

Heidi S. Pedersen

Jeg synes at filmen i sig selv er ganske god, dog lever den ikke op til mine forventninger 100%, der gik det bedre med Divergent som var Super fantastisk! :)

Dog vil jeg sige at der er nogle fede scener i Insurgent og nogle fede effekter! :)

Men ja, en god film er det da!

Jacob Lindvig

Var I bio med mine 2 pige på 11 år - de elskede den.

For mig var det en hyggelig tur sammen med tøserne ;-)

Jeg vil ikke kommentere på handling eller genre generelt, men blot give min holdning til kende på følgende:

Hvorfor er denne film lavet som 3D - der er ingen til allerhøjst få episoder som gavner af dette. Skuffelse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.