Inception

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.07.2010
Originaltitel: 
Inception
Spilletid: 
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5.4
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3724 votes)

Resumé

I 'Inception' er Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder.

Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie.

Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne (Ellen Page) skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames (Tom Hardy) og kemikeren Yusuf.

Cobbs sjældne evne har gjort ham til en eftertragtet spiller i denne forræderiske nye verden indenfor industrispionage, men den har også gjort ham til en international flygtning og kostet ham alt, han havde kært. 

Et tilbud fra den succesfulde og rige forretningsmand Saito (Ken Watanabe) giver Cobb en chance for forløsning, men kun hvis han kan opnå det nærmest umulige: implantation.

I stedet for det perfekte kup skal Cobb og hans hold af specialister nu forsøge at opnå det stik modsatte. Deres mål er ikke at stjæle en idé fra offeret, men at implantere en.

Hvis det lykkes, vil det være den perfekte forbrydelse, men hverken nøje planlægning eller ekspertise kan forberede teamet på den farefulde fjende, der virker til at kunne forudse hvert et træk, de laver.

'Inception' vandt 4 Oscars for Bedste fotografering, Bedste visuelle effekter, Bedste lydmix og Bedste lydredigering. Den ver nomineret til 8 Oscars.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en af de mest fantastiske historier nogensinde fortalt på film. ... Det allermest forunderlige ved Christopher Nolans dybt originale film er, at den formår på én gang at være voldsomt indviklet og vildt underholdende. ... hans hovedværk til dato. Og et stort, sært hovedværk i moderne filmkunst." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en kringlet kultfilm... 'Inception' er faktisk så kringlet og gådefuld, at man bør tage notater undervejs, hvis plottet skal give mening. Dette er sagt uden skyggen af sarkasme, for filmen er samtidig absolut vellykket og blændende ambitiøs... en værdig efterfølger til den allerførste Matrix-film..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Handlingen er kuldegysende stærk og udfordrende... Og specialeffekterne er intet mindre end fantastiske. ... Det hele er mikset med gode gammeldags filmtrick med snore og faldlemme. Og resultatet er revolutionerende. Var der nogen, der sagde 'den nye Matrix'?" (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "En fuldstændig overvældende bedrift... Vildt kompleks og krævende. Dette er kort sagt en af alle tiders mest ambitiøse actionfilm. ... historien [er] på den ene side konstrueret som en avanceret labyrint, men på den anden side er hele herligheden så elegant og intenst underholdende, at adrenalinsuset aldrig slipper grebet i én." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "I lange passager er historien, der også er alt for lang, det rene virvar. Der er alt for meget støj, alt for mange eksplosioner og skyderier og alt for lange og stillestående samtaler, når det skal være rigtigt seriøst. ... for udvendig og for uoverskuelig til at engagere følelsesmæssigt, kan kun vække en modstræbende nysgerrighed og er for abstrakt, for postulerende og for usammenhængende til en intellektuel gådegætning. Altså ingen ting, men ingen ting i en flot iscenesættelse." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Den dristige intelligens og den stilsikre håndtering af actionfilmens teknologi og spænding smelter Christopher Nolan sammen i en film, der både er actionbrag, kupfilm, filosofisk thriller, 007-pastiche, blæret computeranimation og en leg med filmmediets muligheder for at manipulere med øjet og hjernen bag. ’Inception’ har samme sus af noget helt nyt som ’The Matrix’ havde..." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

Natalie

Inception er en rigtig spændings film der river dig med fra start til slut! Man skal dog ikke være træt når man ser denne film for der er en del ting at holde styr på - det er dog også grunden til det er så godt lavet! Man behynder virkelig at undre sig over virkeligheden.
Og så spiller Leonardo DiCaprio altid super godt i de film han er med i.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Simon

For fanden, hvor er denne film smuk, og mesterlig. Den her film holder, helt igennem. Kick-scenen er smuk. Smukkere end Sandra Bullock. Er det ikke hende der er blevet kåret til den smukkeste kvinde? What ever, den er 100 gange smukkere. Plottet er fantastisk. En mand der stjæler informationer i andre folks drømme. Det er sygt fundet på. Skuespiller præstationerne ligger helt oppe i toppen. Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe, og Tom Hardy, levere virkelig gode præstationer. Og jeg vil gerne slutte af, med at rose slutningen. Rørende, virkelig.

Stem op!
2
Stem ned!
-1
(reset)
Bjarke

Efter min mening er "Inception" Christopher Nolans bedste film, endda bedre end "The Dark Knight". Filmen introducerer os for et fantastisk drømmeunivers, som man bliver helt suget ind i. Filmfotograferingen, musikken, skuespillet, ja nærmest alt er godt eksekveret. Der er dog også et par fejltrin. I actionfilm generelt møder man mange gange karakterer, ofte små roller, der absolut ingenting kan ramme, når de skyder. Dette møder man også i "Inception", men desværre i endnu større grad, end det burde være acceptabelt i sådan en storfilm. Endvidere begynder man efter at have set den gentagne gange at stille spørgsmålstegn ved logikken i filmens univers, der ikke altid virker til at følge egne regler. Det kan dog modsat argumenteres, at man ved at arbejde med sådant et til tider kompliceret univers ikke kan undgå at træde ved siden af en gang imellem.

Overordnet set er jeg dog meget glad for filmen, som viser, at originaliteten ikke er fuldstændigt død endnu i Hollywood.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Procella

Inception tog mig mildest talt med storm!

Som rollespiller var jeg ved at græde af nostalgi og begejstring imens jeg neglebidende af spænding fulgte deres kamp i "drømmerigerne".

Havde jeg haft mandlige genitalier, så havde jeg siddet med den største movie-boner på nogensinde :P

Den er fantastisk! Jeg ville elske en toer! Og jeg tror der er SÅ mange folk derude der har misset den aller vigtigste pointe i filmen ;) :P

Storslået film der lyser i sin epicness som dvd i min samling. Det fortjente den sgu! Leo levere varen fra start til slut. Jeg var SVÆRT begejstret. Efter at have set den nu de første små 5 gange, så er den sgu stadig ikke "old".

Længe leve WoD! Og længe leve Inception! <3

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Mark

Best. Movie. Ever!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Maggie Smith

Ved den har hentet overdrevet meget ros osv, jeg har bare aldrig set det gode i den? Den er alt for kringlet..

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Malene

Mindblowing (hehe) fantastisk film! Og så er Leo selvfølgelig awesome som altid! :)

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Marie

Jeg elsker den gamle DiCaprio og jeg elsker denne sammensætning af skuespillere lige fra Joseph Gordon-Levitt og så til Tom Hardy.

Eneste problem? Lige liiiidt for lang...

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Imellem de to sidste kapitler af sin Dark Knight trilogi så Chrisopher Nolan sit snit til at lave Inception, som har et super stærkt hold af skuespillere og effekter helt uden sidestykke.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Martin

Chris Nolan blev verdens mest omdiskuterede instruktør i 2008 med "the dark knight" og det er på en måde ganske fortjent. Manden har aldrig lavet en "dårlig" film (i hvert fald ikke hvis vi spørger IMDB) og med klasse film som "Memento" og "The prestige" har manden etableret sig som langt mere end en fyr der ka' filme en god action scene.

Inception høre til, sammen med de tre førnævnte film, som værende blandt hans bedste.

Inception deller vandende som var den Moses i forklædning. Jeg har hørt folk der hader den og folk der elsker den med stor passion.

Sandheden er at Inception er filmhåndværk, når det er aller finest. En godt edited film, proppet med praktiske effekter, fantastiske skuespillere, hektisk action og et af historiens bedste soundtracks.

Inception er ikke en simpel historie og den kompleksitet kan smide mange seere af toget, men holder man fast i sædet og fokusere på banen igennem hele turen, vil man indse at det er en fed tur man er med på.

Godt gået Nolan!

Stem op!
3
Stem ned!
-1
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter