Cookie- og Privatlivspolitik

Inception

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.07.2010
| |
2 timer 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inception
|
Versioner: se alle
IMAX inkl. featuettes, Originalversion, 10 Year Anniversary Edition, 2D (u/undertekster)
|

I 'Inception' er Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder.

Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie.

Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne (Ellen Page) skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames (Tom Hardy) og kemikeren Yusuf.

Cobbs sjældne evne har gjort ham til en eftertragtet spiller i denne forræderiske nye verden indenfor industrispionage, men den har også gjort ham til en international flygtning og kostet ham alt, han havde kært. 

Et tilbud fra den succesfulde og rige forretningsmand Saito (Ken Watanabe) giver Cobb en chance for forløsning, men kun hvis han kan opnå det nærmest umulige: implantation.

I stedet for det perfekte kup skal Cobb og hans hold af specialister nu forsøge at opnå det stik modsatte. Deres mål er ikke at stjæle en idé fra offeret, men at implantere en.

Hvis det lykkes, vil det være den perfekte forbrydelse, men hverken nøje planlægning eller ekspertise kan forberede teamet på den farefulde fjende, der virker til at kunne forudse hvert et træk, de laver.

'Inception' vandt 4 Oscars for Bedste fotografering, Bedste visuelle effekter, Bedste lydmix og Bedste lydredigering. Den ver nomineret til 8 Oscars.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3776 votes)
5.4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en af de mest fantastiske historier nogensinde fortalt på film. ... Det allermest forunderlige ved Christopher Nolans dybt originale film er, at den formår på én gang at være voldsomt indviklet og vildt underholdende. ... hans hovedværk til dato. Og et stort, sært hovedværk i moderne filmkunst." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en kringlet kultfilm... 'Inception' er faktisk så kringlet og gådefuld, at man bør tage notater undervejs, hvis plottet skal give mening. Dette er sagt uden skyggen af sarkasme, for filmen er samtidig absolut vellykket og blændende ambitiøs... en værdig efterfølger til den allerførste Matrix-film..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Handlingen er kuldegysende stærk og udfordrende... Og specialeffekterne er intet mindre end fantastiske. ... Det hele er mikset med gode gammeldags filmtrick med snore og faldlemme. Og resultatet er revolutionerende. Var der nogen, der sagde 'den nye Matrix'?" (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "En fuldstændig overvældende bedrift... Vildt kompleks og krævende. Dette er kort sagt en af alle tiders mest ambitiøse actionfilm. ... historien [er] på den ene side konstrueret som en avanceret labyrint, men på den anden side er hele herligheden så elegant og intenst underholdende, at adrenalinsuset aldrig slipper grebet i én." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "I lange passager er historien, der også er alt for lang, det rene virvar. Der er alt for meget støj, alt for mange eksplosioner og skyderier og alt for lange og stillestående samtaler, når det skal være rigtigt seriøst. ... for udvendig og for uoverskuelig til at engagere følelsesmæssigt, kan kun vække en modstræbende nysgerrighed og er for abstrakt, for postulerende og for usammenhængende til en intellektuel gådegætning. Altså ingen ting, men ingen ting i en flot iscenesættelse." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Den dristige intelligens og den stilsikre håndtering af actionfilmens teknologi og spænding smelter Christopher Nolan sammen i en film, der både er actionbrag, kupfilm, filosofisk thriller, 007-pastiche, blæret computeranimation og en leg med filmmediets muligheder for at manipulere med øjet og hjernen bag. ’Inception’ har samme sus af noget helt nyt som ’The Matrix’ havde..." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Endnu et mesterværk fra mestersen Nolan, og så endda med Leonardo Dicaprio i hovedrollen, og nøj en rolleliste. Igen laver Hans Zimmer noget af det smukkeste musik til en af de smukkeste film der er lavet.

Joachim

Fin film og med gode effekter og alt så noget, men når man - eller jeg i hvert fald - har tænkt lidt over det, er det sgu lidt et blændværk. Udelukkende ude for at imponere.

Lars Michael

Fuldt fortjent at den har fået så mange gode anmeldelser i hele verden.
Klar en af Nolans bedste film han har lavet. Kort og godt en mega god film.

Camill

Alle må have tænkt mindst en gang i livet, hvis de kunne gå og leve i deres drømmeverden. Nå, denne film er meget mere end det, og har ikke noget imod, hvis dit sind ikke får det hele, som Christopher Nolan prøvede at levere denne gang.

Klara

Tror jeg har set den mindst 10 gange

Sajjad

Christopher nolan er unik!

Niels

Nolan laver simpelthen masterpieces gang på gang. Meget tankevækende film

Natalie

Inception er en rigtig spændings film der river dig med fra start til slut! Man skal dog ikke være træt når man ser denne film for der er en del ting at holde styr på - det er dog også grunden til det er så godt lavet! Man behynder virkelig at undre sig over virkeligheden.
Og så spiller Leonardo DiCaprio altid super godt i de film han er med i.

Bjarke

Efter min mening er "Inception" Christopher Nolans bedste film, endda bedre end "The Dark Knight". Filmen introducerer os for et fantastisk drømmeunivers, som man bliver helt suget ind i. Filmfotograferingen, musikken, skuespillet, ja nærmest alt er godt eksekveret. Der er dog også et par fejltrin. I actionfilm generelt møder man mange gange karakterer, ofte små roller, der absolut ingenting kan ramme, når de skyder. Dette møder man også i "Inception", men desværre i endnu større grad, end det burde være acceptabelt i sådan en storfilm. Endvidere begynder man efter at have set den gentagne gange at stille spørgsmålstegn ved logikken i filmens univers, der ikke altid virker til at følge egne regler. Det kan dog modsat argumenteres, at man ved at arbejde med sådant et til tider kompliceret univers ikke kan undgå at træde ved siden af en gang imellem.

Overordnet set er jeg dog meget glad for filmen, som viser, at originaliteten ikke er fuldstændigt død endnu i Hollywood.

Mark

Best. Movie. Ever!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.