Cookie- og Privatlivspolitik

In the Heights

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende eller grænseoverskridende elementer.

Se mere på medierådet.dk
17.06.2021
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
In the Heights
|
In the Highs plakat

Musicalen 'In the Heights' er en filmatisering af Broadway-stykket af samme navn fra 2008. 

Handlingen omhandler om en række karakterer, som bor i kvarteret Washington Heights på Manhattan. Bodegaejeren Usnavi længes efter om en smuk kvinde, der arbejder i skønhedssalonen ved siden af, og drømmer om at vinde lotteriet, så han kan flytte tilbage til den Dominikanske Republiks strande.

Usnavis barndomsven Nina vender tilbage til nabolaget med overraskende nyheder til hendes forældre, som har brugt hele deres livsopsparing på at forbedre deres datters liv.

Alle beboerne i Washington Heights finder ud af hvad "hjem" virkelig betyder.

'In the Heights' er skrevet af Lin-Manuel Miranda, som måske bedst er kendt for sin musical Hamilton, men som også har skrevet sange til Vaiana og (ja, den er god nok) Star Wars: The Force Awakens.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (37 votes)
4.4
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Soundvenue

    "Snyd ikke dig selv for den bedste musical i årevis og sommerens mest lovende blockbuster, Lin-Manuel Mirandas smittende og charmerende hyldest til sit gamle latinokvarter, 'In the Heights'." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thea

Fantastisk oplevelse, så stykket på broadway for mange år siden og filmen levede 100% op til mine forventninger! Lin-Manuel Miranda er da bare en gave til verden. Kan stærkt anbefales!

Jonas

Filmen er baseret på Hamilton-komponisten Lin-Manuel Mirandas gennembrudsmusical og fortæller om livet i New York-kvarteret Washington Heights over tre dage. Kioskejeren Usnavi drømmer om at spare penge nok sammen til at kunne flytte til Puerto Rico. Samtidig vender den unge studine Nina hjem efter at være stoppet på universitetet og starter et forhold med sin gamle ven Benny, og salondamen Vanessa, som Usnavi er lun på, drømmer om at designe tøj i midtbyen. Alle i Washington Heights har altså deres drømme, og imens kaster gentrificering og et ustabilt strømnetværk truende skygger over nabolaget. In the Heights er først og fremmest en musical, og der er virkelig ikke en finger at sætte på musicalnumrene. Alle synger godt, Mirandas musik er catchy, og John M. Chu styrer sangsekvenserne direkte ind i et magiskrealistisk univers, som gør, at de bliver nogle af de mest kreative og fantastisk flotte i nogen musicalfilm. Historien tackler også nogle ret væsentlige emner som minoritetsstress, rodløshed, og gentrifericering på en rigtig klog og sober måde, og der er nogle virkelig rørende øjeblikke i løbet af filmen. Der er dog ét stort problem med filmen, og det er dens pacing. Der er store perioder, hvor vi bare følger figurernes liv, og selvom Usnavis historie er den røde tråd, der binder alt sammen, er der mange tidspunktet, hvor det ikke føles, som om der er fremdrift i handlingen. For jer, der kender musicalen, sker der noget meget stort i slutningen af første akt, og filmen bygger op til det fra start, men det føles næsten, som om vi nærmer os klimakset, når vi når dertil, men der er stadig godt og vel en time film endnu bagefter. Min bror, der kendte musicalen i forvejen, fortalte mig, at pacingproblemerne kan skyldes, at der er blevet rykket rundt på nogle sange og udfoldet nogle af historierne, og det giver god mening. Filmen varer 2 timer 20 minutter, og uden ordentlig fremdrift kan det godt føles lidt langt engang imellem. Alle sangene og koreografien er dog guf (især 96,000!), så kan du nå at se filmen i Valby Kino endnu, kan det stærkt anbefales! Når det kommer til stykket, nød jeg bare ikke In the Heights så meget, som jeg havde håbet, og man skal måske indstille sig på, at det meget er en "fortællinger fra blokken"-historie med en rød tråd igennem i form af Usnavi.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.