Cookie- og Privatlivspolitik

Hvor kragerne vender

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har i mange scener en let stemning. Den indeholder dog flere scener med uenigheder og skænderier, og scener, hvor personerne er kede af det og i enkelte scener også græder. Der indgår desuden en scene med et opgør og et slagsmål. Da scenerne er af kortere varighed og fremstillingen er afdæmpet, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
22.07.2021
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hvor kragerne vender
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Babybio, Biografklub DK Babybio, DoaS, Seniorbio
|

Den danske film 'Hvor kragerne vender' handler om Laura, der har lagt afstand til livet på landet og sin familie til fordel for et frigjort bohemeliv, som forfatter i København. Hun har netop skrevet en bog om sin elendige opvækst i provinsen, som har skabt lidt offentlig debat.

Da Lauras bror skal giftes, tager hun tilbage til sin hjemstavn, hvor køerne lytter til POP FM, og der serveres kød og kartofler til aftensmad. Her opdager hun, til sin store overraskelse, at hendes bror skal giftes med barndomsfjenden, Catrine.

Mens de forbereder brylluppet, indser Laura, at Catrine har overtaget hendes plads i familien, og hun mærker nu et stærkt ønske om at få den tilbage. 

I hovedrollen findes Rosalinde Mynster, som er kendt fra I krig & kærlighed og To verdener. Erfarne danske kræfter som Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag medvirker også i dette humoristiske drama, som handler om identitet og om at finde sin plads i verden. 

Filmen er instrueret Lisa Jespersen, der fik stor ros for sin afgangsfilm 'September', da hun blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2017. I hendes spillefilmsdebut skildrer hun her skellet mellem land og by på humoristisk vis. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (187 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En af filmens helt store forcer er de ekstremt skarpe replikker, der for det første lyder mundret (og DET er sandelig ikke en selvfølge i danske film) og for det andet skitserer forskellen på de to clashende kulturer på en virkelig elegant måde." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Når 'Hvor kragerne vender' er bedst, griner man højlydt af de pinlige episoder, hvor forskellen mellem land og by, mellem bønder og kreative kunstnere, mellem kødædere og vegetarer bliver fremstillet kærligt, ærligt og med et snert af jeg er bedre end dem. " (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Rosalinde Mynsters sarte, sprøde talent, spillestil og personlighed er perfekt til den store rolle som Laura, der bag det omhyggeligt iscenesatte storby-ydre stadig rummer en vulkan af de voldsomste negative følelser." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Alle gør det godt her, men det er først og fremmest Rosalinde Mynsters film. Hun er ganske enkelt eminent som den både hårde og skrøbelige Laura ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... et kærligt og humoristisk blik på bøvlet ved at have et ben i to kulturer, i to familier – eller som her; i både byen og provinsen. Og så ligner den en kunstfilm med fotograf Manuel Alberto Claros smukke billeder." (Maria Månson)

 • Jyllands-Posten

  "Lisa Jespersen instruktørdebuterer med en både morsom, rørende og alvorlig film om betændte barndomstraumer." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Særligt Rosalinde Mynsters kraftfulde, intense præstation får det hele til at sitre og dirre, og gennem hendes udvikling forstår vi, at alle kan føle, at de bor eller bevæger sig i udkanten." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Stereotyperne [...] er skåret så tykt som bølgepommes, men det er okay, for meget af filmens komik er også samtidssatiriske pletskud, nuanceret lunt og veloplagt af et hold dygtige unge spillere, der portrætterer livet i udkantsdanmark med varme og menneskelighed." (Aleksandra Emilia Kida)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jan

Efter flere skuffelser over danske film, satte jeg mig i biografen forberedt på endnu en skuffelse, hvor jeg alt for ofte har tænkt: "Gudskelov den eller den skuespiller var med, det løftede da filmen bare LIDT"!!!!

Men her er en film, skruet fantastisk godt sammen, hjertevarm, humor og jeg tror vi alle får en lille lektie af at, se denne film.

6 stjerner herfra, og så til en rookie instruktør (Lisa Jespersen).....

Ghita

Filmen er smadder god. Ud fra traileren var jeg i tvivl om jeg ville se den, men jeg blev positivt overrasket.

klaus

Havde ikke de høje forventninger. Det var min fejl. Filmen var virkelig god. En fornøjelse fra start til slut. Flere danske film som den tak. Og skuespillerne gjorde det fantastisk.

Spidermanuser/166287

Var godt underholdt og syntes det var rart at se folk feste og hygge sig ( så filmen under nedlukningen )
Historien er god, skuespillet dejligt og selve filmen gjorde mig i godt humør med skildringen af by og land. Gamle minder - hvor er du i dag, hvor var du som lille og kan du lære noget!
Helt klart anbefalet herfra, så tilbage i de bløde sæder og nyd en god dansk film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.