Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

I krig & kærlighed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt stemning, og den indeholder passager med realistiske skildringer af krig og af soldater i kamp. I én scene bliver en soldat desperat, da han sidder fast i pigtråd, og i et forsøg på at få ham til at være stille, kommer andre soldater til at slå ham ihjel. I andre krigssituationer ses udpenslede skader på soldater efter en granat er sprunget og i en længere scene vises en skrigende soldat brænde ihjel. Desuden indeholder filmen sekvenser med intense forfølgelser, nedskydninger og selvmord. Særligt på grund af filmens voldsomme og til tider udpenslede krigsskildring, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I krig og kærlighed
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio
|
Billetter
I krig & kærlighed

Filmen 'I krig & kærlighed' er den første danske film, der foregår under Første Verdenskrig.

Dramaet handler om den unge Esben, der efter tre år i felten deserterer for at slippe fra de brutale kampe og blive genforenet med sin kone Kirstine og deres lille søn Karl.

Men da Esben endelig vender tilbage, er alt forandret. En charmerende tysk officer ved navn Gerhard er nemlig opsat på at overtage hans rolle i hjemmet, og Esben må nu sætte alt ind for at redde sin familie.

Sebastian Jessen (Mens vi lever) spiller rollen som Esben, Rosalinde Mynster (Sandheden om mænd) er hans udkårne Kirstine, og Game of Thrones-skuespilleren Tom Wlaschiha spiller Gerhard. Forholdet mellem de tre er det centrale tema i filmen, mens krigens rædsler giver fortællingen historisk tyngde.

'I krig & kærlighed' er instrueret af debutanten Kasper Torsting, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med producent Ronnie Fridthjof. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (217 votes)
4.4
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mange billeder er så smukke, at de fungerer som små værker i sig selv." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... 'I krig & kærlighed' har bestemt potentiale til at være en storslået fortælling og er i øvrigt billedskøn at se på i samfulde 135 minutter." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Rammefortællingen er god, og fotografen Jesper Tøffners billeder er afsindigt flotte - ja, der er sågar enkelte af dem, som man nok aldrig glemmer igen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... mest af alt er 'I krig & kærlighed' et storladent melodrama, en film der følger en typisk opskrift på enorme følelser fra enhver krig - bestemt ikke kun i Sønderjylland under 1. verdenskrig." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "At 'I krig & kærlighed' er baseret på virkelige hændelser, gør desværre hverken historien vellykket eller troværdig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg finder melodramaet overgearet, men måske er sådan en dansk drøm om at fusionere 'Borte med blæsten' med 'Hvidsten gruppen' [...], hvad mange har sukket efter? Flot er den. Og stor i slaget." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen vil have alle med, og den strækker sig måske for langt. Men de nødstedte elskende overbeviser, og den fjerne tid bliver levende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Womanuser/8031

En rolig krigsfilm med en interessant kærlighedshistorie. Se den med lave forventninger. Den kunne godt have været lidt kortere for mit vedkommende:

Anton Berg

Jeg tror, at dette ville have givet mere pote i en tv-serie, så man kan få historien fordelt på kortere spillelængder. Dette skriver jeg, fordi handlingen simpelthen ikke fungerer i en spillefilm. Den tager vægt på to emner, krig og kærlighedens indfyldelse på krig, som man går udfra vil ramme jackpot i en spillefilm, men det gør det ikke. Historien er ekstremt kejtet, fortalt i snegletempo, og selv da rulleteksterne kom frem, sad jeg og ventede på at historien ville nå frem til det, der var interessant nok at lave en 2 timer lang film for.

Jeanetteuser/1515234

Flotte billeder og tyskeren fra GT er god. Men ellers er den her film så dårlig at det er svært at tro at de mange stjerner nogle giver her på kino er ægte. Flere gik før den var færdig og andre begyndte at småfnise hvor man sikkert skulle græde. (mon ikke også der kommer en 6 stjernet anmeldelse lige om lidt her på siden efter jeg har givet den 2)

Christoph

Gør dig selv en tjeneste og gå i biografen og se filmen. Et enestående indblik i et stykke Danmarks historie fortalt med smukke billeder og store følelser. På trods af filmens tema om krigen sidder man tilbage med tanken om at ikke alt kan deles op i sort og hvidt eller godt og ondt. Jeg forlod biografen med følelsen af at der fortsat er håb for mennesket i denne verden.

Pernilleuser/697221

Fantastisk film der fanger dig i al den tid den varer!
Selvom jeg, med en veninde var de yngste, så vil jeg i den grad appelere til de yngre deltagere om at gå ind og se den! Simpelthen så medrivende fra start til slut!!

Jeanetteuser/1515234

Så hellere give dem en Barbara Cartland bog. Der er mere kød på. Men dejligt at du havde en god oplevelse

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

Det er faktisk ærgerligt. I Krig og Kærlighed er helt vildt ambitiøs men den ved ikke helt, hvordan den skal udfolde sine ambitioner korrekt. Den er hverken elendig eller et mesterværk, bare en middelmådig dansk krigsfilm. Ærgerligt.

Bo H.user/106195

Jeg har ikke set filmen og har derfor ingen mening om den. Men jeg har en idé om, hvad de vil fortælle, når de lader soldaterne skyde efter tanks. Fra 1914-18 gennemgik våbenteknologien en voldsom udvikling. Første møde med de nye kampvogne var for mange et uforståeligt chok. Mange af fodsoldaterne anede ikke, hvad det var, de pludselig blev konfronteret med. Derfor er det ikke usandsynligt, at nogle kan have fundet på at skyde efter tanks med deres almindelige geværer.

Jeanetteuser/1515234

Du har lige anmeldt filmen med fantastiske 6 stjerner? Det er ærgeligt at i ikke bare kan ladeos brugere anmelde filmen uden at i skal pumpe det kunstigt op.

Bo H.user/106195

Hej Jeanette; kommentar nr. 2 til dig. Så fandt jeg den anden Bo, der ligesom mange andre har anmeldt til seks stjerner. Det er IKKE mig. Og jeg undrer mig ligesom dig over, at så mange skulle være SÅ begejstrede - normalt er der lidt flere nuancer, også i positive brugeranmeldelser. Men lige netop det punkt omkring tanks, tænkte jeg bare ud fra, hvad jeg selv har læst om den krig, kan være et troværdigt nok element i sig selv, uanset om filmen er dårlig eller god; andet lå der ikke i det. For mig er det noget med at være fair i forhold til, hvad man anklager en film for. Bh Bo

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.