Cookie- og Privatlivspolitik

I krig & kærlighed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt stemning, og den indeholder passager med realistiske skildringer af krig og af soldater i kamp. I én scene bliver en soldat desperat, da han sidder fast i pigtråd, og i et forsøg på at få ham til at være stille, kommer andre soldater til at slå ham ihjel. I andre krigssituationer ses udpenslede skader på soldater efter en granat er sprunget og i en længere scene vises en skrigende soldat brænde ihjel. Desuden indeholder filmen sekvenser med intense forfølgelser, nedskydninger og selvmord. Særligt på grund af filmens voldsomme og til tider udpenslede krigsskildring, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.11.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I krig og kærlighed
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio
|
I krig & kærlighed

Filmen 'I krig & kærlighed' er den første danske film, der foregår under Første Verdenskrig.

Dramaet handler om den unge Esben, der efter tre år i felten deserterer for at slippe fra de brutale kampe og blive genforenet med sin kone Kirstine og deres lille søn Karl.

Men da Esben endelig vender tilbage, er alt forandret. En charmerende tysk officer ved navn Gerhard er nemlig opsat på at overtage hans rolle i hjemmet, og Esben må nu sætte alt ind for at redde sin familie.

Sebastian Jessen (Mens vi lever) spiller rollen som Esben, Rosalinde Mynster (Sandheden om mænd) er hans udkårne Kirstine, og Game of Thrones-skuespilleren Tom Wlaschiha spiller Gerhard. Forholdet mellem de tre er det centrale tema i filmen, mens krigens rædsler giver fortællingen historisk tyngde.

'I krig & kærlighed' er instrueret af debutanten Kasper Torsting, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med producent Ronnie Fridthjof. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (384 votes)
4.2
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mange billeder er så smukke, at de fungerer som små værker i sig selv." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... 'I krig & kærlighed' har bestemt potentiale til at være en storslået fortælling og er i øvrigt billedskøn at se på i samfulde 135 minutter." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Rammefortællingen er god, og fotografen Jesper Tøffners billeder er afsindigt flotte - ja, der er sågar enkelte af dem, som man nok aldrig glemmer igen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... mest af alt er 'I krig & kærlighed' et storladent melodrama, en film der følger en typisk opskrift på enorme følelser fra enhver krig - bestemt ikke kun i Sønderjylland under 1. verdenskrig." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "At 'I krig & kærlighed' er baseret på virkelige hændelser, gør desværre hverken historien vellykket eller troværdig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg finder melodramaet overgearet, men måske er sådan en dansk drøm om at fusionere 'Borte med blæsten' med 'Hvidsten gruppen' [...], hvad mange har sukket efter? Flot er den. Og stor i slaget." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen vil have alle med, og den strækker sig måske for langt. Men de nødstedte elskende overbeviser, og den fjerne tid bliver levende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

Denne film er så forudsigelig, at to timer bliver en uendelighed. Der er heldigvis nogle af skuespillerne der lever et godt stykke arbejde fx.Thure Lindhardt.
Og så er den billede messing flot.

Knut

En film der bidrager med tre forskellige ting: 1. Historisk billede af tiden før genforeningen i Sønderjylland 2. Historisk billede af hvor barsk tiden var 3. En gribende kærlighedshistorie

Oszar

Jeg synes at filmen "I krig og kærlighed" er en rigtig god krigsfilm.
En af grundene til det er at filmen viser krigens påvirkning på normale familier og det er der ikke så mange krigsfilm, som jeg har set, der gør.
Man får altså virkelig et godt billede af krigen for det enkelte individ og jeg er glad for at instruktøerene har valgt at lave en krigsfilm på den måde.

Historien er svær at sætte en finger på, fordi den er god og velskrevet.
Skuespillet er også rigtig godt og det virker rigtig troværdigt.

Men det er også vigtigt at vide at det er en rigtig barsk og voldsom film. Så man skal tage aldersgrænsen alvorligt.

Men alt i alt anbefaler jeg filmen.

G-force

Spændende og interessant film med flotte billeder. Der kunne godt have været mere af selve krigen i filmen, men historien og Tom W. er god.

jeanette

Krigen var slet ikke fair....

Anne-Kirstine

Start og slut sangen rammer hjertet. I Krig og Kærlighed er smukt filmet. Den udvikler sin kompleksitet i mellem relationerne igennem filmen og får en slutning man ikke kunne gennemskue fra starten. Et virkelig flot startskud på en spillefilm og stærkt at bringe glemt historie af første verdens krig ud til danskerne.

Sus

Hvis man er til storslåede film, med et anderledes tema om krig, traumer og kærlighed og samtidig interesserer sig for Danmarkshistorien, så se filmen!
Filmen appellerer til et publikum, som godt kan håndtere en meget interessant fortælling i et slow tempo, som store følelsesfilm kræver.
Jeg var meget opslugt af fortællingen og at det så samtidig var en stor visuel oplevelse og med meget fine skuespilpræstationer, god lyd og smuk musik, så er 6 stjerner fuldt fortjent her.

Michael

Meget seværdig film om et af de mindre omtalte episoder i den danske historie. 2500 deserterede (blandt andet min farfar) og 5000 døde ud af 30.000 sønderjyder. Nu mangler vi bare en film om de danske krigssejlere under 2. verdenskrig.

Jan Engel

Dejlige skuespillere, flot scenografi og mange gode scener, især kærlighedsscenerne.

Men filmen er mindst 20 minutter for lang og dvæler i mange scener for længe bare for at opnå en unødvendig melodramatisk effekt.

Jacob

Der var flere scener i filmen der irriterende mig. Fx når to soldater vælger at skyde på en tank der ikke har opdaget dem...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.