Cookie- og Privatlivspolitik

Hvidsten Gruppen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.03.2012
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hvidsten Gruppen
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Foredrag med Niels Wium
|

'Hvidsten Gruppen' er et historisk krigsdrama om den berømte modstandsgruppe under 2. Verdenskrig.

Danmark, 1940. Tyskerne har besat landet, og den danske regering forsøger at tale sit folk fra at gøre oprør eller bedrive modstandskamp.

Tre år senere bliver kroejer Marius Fiil (Jens Jørn Spottag) kontaktet af modstandskæmpere, der ønsker, at han tager del i deres ulovlige virke. Familien Fiil og deres nærmeste venner danner Hvidstengruppen, der modtager våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly.

Men da regeringen træder af, og tyskerne indfører dødsstraf for sabotage og modstandsarbejde, bliver det virkelig alvor for gruppen.

'Hvidsten Gruppen' er Anne-Grethe Bjarup Riis' debut som spillefilmsinstruktør og har Anders Refn som teknisk instruktør.

Filmen er baseret på en virkelig historie fra besættelsestiden og omhandler en af de mest kendte modstandsgrupper i Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1690 votes)
4.9
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hver generation af danskere skal have deres film om Anden Verdenskrig, og 'Hvidstengruppen' kan meget vel gå hen at blive vores... Anne-Grethe Bjarup Riis’ film føles meget stærk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... skuespillerne i 'Hvidstengruppen' [virker] i perioder uengagerede på grænsen af begyndende bevidstløshed." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... bestræber sig på at være objektiv og sanddru, men ender uspændende og ufokuseret." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "En film så skamløs og bedaget, at man nærmest tror, det er løgn... Utroligt, at man kan sidde med så potentielt dramatisk stof, og få så lidt interessant ud af det." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en film, der fænger fra første øjeblik både med person- og miljøskildring og med sin spænding." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Ved at udelade det ydre drama og fokusere på familiens mod, ængstelse og sammenhold holder filmen sine kort tæt til kroppen og leverer en fortælling, der løfter sig ud af sin tid og handler om modet til at risikere noget uden nødvendigvis at gøre sig farerne bekendt." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Louise

Den kunne sagtens havde været en halv time kortere. Men det så ud som om der var brugt meget krudt på at gøre den så historisk korrekt som mulig, så det fik lige hevet den op på 3 stjerner.

Thomas

For meget tuderi og for lidt spænding. Når man allerede inden filmen begynder ved, at de bliver skudt til sidst, så er 2 timer lang tid om at nå dertil. Spottag og Jørgensen spillede nu godt med det materiale de havde.

Nicolaj

Vil anbefale alle at se filmen, også de mindste i familien.

Adrian

En lille historie blæses op på det store lærred tilsat store følelser og ædle motiver. Det er gammeldags og teatralsk - man mangler nærmest kun Poul Reichardt for at det kunne være en oprustningskampagne til unge mænd om at melde sig under den nationale fane. Så sort og hvidt at man skulle tro at det var Dansk Folkeparti der havde været hovedsponsor. Men nu er den den både i moderne surround lyd og farver så blodet er rødt som Dannebrog.

Nikolaj

Man for virkelig set hvad der skete den gang, og det er godt.

Også selv om den er lidt langtrukkende.

Jelina

Jeg fik først fornøjelsen af at se den i april måned, da jeg skrev en skoleopgave om denne gruppe, men jeg siger jer, den er det hele værd. Jeg synes det er rigtig godt lavet og det er interessant at se denne historie i stedet for kun at læse om den. I forhold til Flammen og Citronen er der langt færre ting der er opdigtet i denne hvilket også gør den mere historisk korrekt.

Antaeus

Dokumentarhistorier fra 2. verdenskrig er som regel spændende og personligt kan jeg rigtig godt lide historier og dokumentarer fra den tid. Denne historie har bare ikke ret meget indhold eller spænding. De har formentlig holdt sig til de virkelige begivenheder og der var formentlig ikke mere i det.

Hatten af for den virkelige gruppe de var helte, men en film på baggrund af denne bliver nu ret tynd. Den bør have karakteren 2 1/2, den bliver trods alt aldrig kedelig.

Micheluser/615797

Filmen har godt nok det dårligste skuespil jeg længe har set. Det minder mig mildest talt om dengang vi opførte skolekomedien i 6. klasse. Trods det MEST elendige skuespil jeg til dags dato har set i en dansk film så skal den alligevel have 5 stjerner for historien og i respekt for de rigtige modstandsfolk. Men fy for satan et dårligt skuespil!

Valentin Adam

Hvidstengruppen er en fantastisk film der handler om en modstandsgruppe fra byen Hvidsten i Jylland. Den holder sig så tæt op af historien at det nogle gange næsten føles som om at man sidder og ser en dokumentar. Men når jeg siger det mener jeg det ikke dårligt, den er aldrig rigtig kedelig. Den holder seernes øjne klistret til skærmen hvert sekund hele filmen igennem, dels fordi at skuespillerne virkelig lever sig ind i rollen og fordi at man ved hvordan det må have været for den rigtige Hvidstengruppe.

4/6 stjerner

JB007

Fantastisk film der beskriver hvordan det var at være modstandsmand i et besat Danmark

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.