Cookie- og Privatlivspolitik

House of Gucci

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning. Den indeholder en heftig sexscene. I andre scener ses en person blive skudt og dræbt på klos hold og en anden person synes at lægge op til selvmord. Endvidere er der en række situationer, hvor personer kommer i voldsom følelsesmæssig affekt. Det seksuelle indhold er imidlertid ikke stærkt udpenslet. Mordet er ublodigt og hurtigt eksekveret. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
02.12.2021
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
House of Gucci
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'House of Gucci' er inspireret af den virkelige og dramatiske historie om det italienske familieimperium bag modehuset Gucci.

Da Patrizia Reggiani forelsker sig i rigmandssønnen Maurizo Gucci, bliver hun en del af en ekstraordinær verden, hvor snobberi, overdådighed, berømmelse, grådighed og magt er altdominerende faktorer.

Maruizos far, Rodolfo (Jeremy Irons), byder ikke ligefrem Patrizia velkommen i familien, og det er via onklen Aldo (Al Pacino) i New York, at de to nyforelskede finder ind i familiedynastiet.

Men deres vej mod magten er hård og kræver sine ofre. Kærlighed, forræderi, stolthed, hævn og mord er alt sammen på menuen i 'House of Gucci'.

'House of Gucci' er instrueret af den anerkendte instruktør Ridley Scott, der tidligere har stået bag store værker som Alien og Gladiator.

Foran kameraet finder man en imponerende rolleliste af Hollywood-stjerner, alle i stilet tøj og med italiensk accent, herunder Lady Gaga i karrierens blot anden hovedrolle efter sin Oscar-nominerede præstation i A Star is Born. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (158 votes)
4.3
3.1

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Afstanden fra publikum til lærred vokser så at sige for hvert minut, for man føler sig ikke opslugt som publikum, men fremmedgjort." (Thomas Conradsen)

 • Børsen

  "Her er det – som mange andre steder i denne velklædte, men ufrivilligt komiske film – svært at afgøre, om 'House of Gucci' vil være et true crime-drama eller et lystspil." (Niels Pedersen)

 • Dagbladenes Bureau

  "Under alle omstændigheder knager konstruktionen, ja, man glemmer næsten de flotte billeder, det til tider gode skuespil og ikke mindst det smukke kostumedesign, fordi historien om Gucci-dynastiet konstant er ude af fokus. Nogen må have haft for travlt til at dvæle ved værket." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "Men hvis nogen i Gucci-familien sidder i Italien og har det virkelig, virkelig underligt med, at en familietragedie skal klædes ud som klichéfyldt gangsterkomedie og bruges til at sælge både en dyr film og mere dyrt tøj, er det rimelig forståeligt." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Lady Gaga er pragtfuld i det intrigefyldte kostumedrama om Gucci-arvingernes sensationelle familiefejde." (Kjartan Hansen)

 • Jyllands-Posten

  "I hænderne på Ridley Scott er 'House of Gucci' blevet til et uimodståeligt melodrama, der spiller på de mest voldsomme tangenter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Helt grundlæggende vakler filmen mellem den billige operette og Scotts klassisk lækre snit. Helt symptomatisk er også filmens opulente brug af musik kulørt, overlæsset og uden klar stilfornemmelse." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'House of Gucci' er underholdende i sit stiliserede og velproducerede intrigesmæskeri, men den mangler klasse. Den føles det meste af tiden som kunstskøjteløb på kokain." (Mathilde Johanne Kristiansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeppe

House of Gucci is little more than schlock cinema, but it is good and interesting schlock cinema with a very non-schlock cast. The film depicts the rise and fall of the dysfunctional Gucci family, with the company's subsequent meteoric rise as the fashion industry's biggest, most profitable company at the end once no family member is left to ruin it.

Anne

Så var så heldig lige at nå at se denne film inden biograferne igen lukkede.
Det var en god oplevelse og den kan anbefales.

Britt-Marie

Spændende film.
Jeg kendte ikke selv historien inden jeg gik ind og så den. Men godt skuespil og god underholdning.

Jan Engel

Fantastisk familie krønike. Måske endnu et eksempel på at virkeligheden overgår fantasien.

Vellykket blanding af opera buffa humor og hård familie drama.

Super skuespillere, smuk scenografi, god dialog og dejlig stemningsskabende musik både moderne og klassisk.

Malthe

En så god historie om stil, klasse og familiekampe er portrætteret stik modsat. Forfærdeligt skuespil, dårlige accenter og følelsen af en dårlig lang satire

Marianneuser/837807

Frygtede at den var kedelig og alt for lang.
Men nej det var den altså ikke! Go film.

S. Rico

Det er nok en fordel ikke at kende alt for meget til den historie, som filmen er baseret på. For uden at vide en disse om, hvad der ville ske, så kunne jeg bare læne mig tilbage og nyde dette overdådige Glamour drama.

Det er selvfølgelig rimelig forudsigeligt i starten, at Adam Driver’s og Lady Gaga’s to karakterer vil finde sammen. Denne del er ikke super interessant - men blot ganske sød. Men fra det tidspunkt hvor Lada Gaga’s Patrizia opdager, at man kan købe billige Gucci kopivarer på gaden, så begynder hun at træde i karakter. Og så starter de vilde intriger og den vanvittige historie for alvor.

Det er lidt svært at afgøre, om man skal tage filmen seriøs, eller om det er ment som en satire. Når man er i selskab med Jared Leto og Al Pacino, der spiller Aldo Gucci og Paolo Gucci, så er der fuld udblæsning på karikerede stereotypiske italienere. Det er umuligt at tage seriøst, men hold da op, hvor er de underholdende.

Omvendt så er præstationerne fra både Lady Gaga og Adam Driver super troværdige og indimellem vældig rørende. Man kan også roligt sige, at de begge udvikler sig gennem filmen: fra rige sympatiske snobbere til mindre rige – og noget mindre sympatiske – snobbere.

Musikken, tøjet og stilen er et helt kapitel for sig. Det er næsten som at se en 2½ timer lang MTV musikvideo fra 80’erne. Det vil muligvis frastøde nogle. Jeg slugte det meste og valgte at se filmen som et stykke kulørt drama med alt hvad der hører til af intriger og store armbevægelser.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.