Cookie- og Privatlivspolitik

Hjertelandet

Tilladt for børn over 11 år
Dokumentarfilmen har en gennemgående alvorlig stemning, som udvikler sig stadigt mere dystert. Den behandler en række svære temaer og dilemmaer, som berører de medvirkende dybt og bringer dem ud i modløshed, fortvivlelse eller tårer: Prostitution, fattigdom, at forældre og børn må leve adskilt, vold i ægteskabet, skilsmisser, selvmord og dødsfald i den nære familie. I et enkelt tilfælde ses en afdød i en kiste, men ellers rummer filmen ikke ydre voldsomhed. Da filmen i øvrigt er domineret af rolige dialoger, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.09.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hjertelandet
|
Versioner: se alle
2D, Engelske undertekster, Særvisning, Docs & Talks
|

Den danske dokumentarfilm 'Hjertelandet' foregår i Thy i Nordvestjylland. Her bor over 900 thaikvinder, der alle er gift med danske mænd.

Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai - en tidligere sexarbejder fra Thailand - blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv.

Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år (2006 til 2017), hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed.

'Hjertelandet' er på den måde også en universel fortælling, der undersøger og tager fat på evigt gyldige emner som kærlighed og romantik, videre til drømme kontra hverdag samt familie og forhold.

Janus Metz og hans hustru Sine Plambech, der er antropolog, har sammen både instrueret og skrevet filmen, der forløber over en 10-årig periode. Metz har tidligere instrueret den succesfulde dokumentar Armadillo samt tennisdramaet Borg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.7
5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "'Hjertelandet' er kort fortalt en film, du vil føle dig dejligt meget klogere af at se." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det fine ved 'Hjertelandet' og dens socialantropologiske projekt er, at den aldrig dømmer. Den betragter og formidler i kronologisk [...] form, nogle liv, der er blevet, som de er, fordi: »Menneskenes verden, den er godt nok rodet.«" (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "De mange varme, hverdagsagtige og diskret smertefulde scener flettes sammen til et rigt billedtæppe, hvor kulturforskellene ikke fejes ind under gulvtæppet, men hvor det fællesmenneskelige slår [...] stærkere igennem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Sociale sammenkomster giver filmen farve, men hverdagsbillederne fra arbejdspladser og stille parcelhuse lægger grundtonen. Kontrasten mellem Thailand og Thy kunne næppe være mere udtalt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kasper

Underoverskriften lyder "en anderledes kærlighedshistorie", og det må man sige, det er! Jeg vil tror, at budskabet er: Mennesker er, som vi er.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.