/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Greta

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående alvorlig stemning. I en række scener ser vi hovedpersonen meget alvorlig og i enkelte tilfælde grædende. Der vises optagelser fra store demonstrationer og enkelte arkivklip af klimapåvirkede situationer: Storme, oversvømmelser, skovbrande o.l. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2020
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
I Am Greta
|

I dokumentarfilmen 'Greta' har instruktøren Nathan Grossman fulgt Greta Thunberg helt fra hendes allerførste sit down-strejke for klimaet til talen i New York foran hele verdens politiske ledere.

Det startede for kun to år siden, hvor den dengang 15-årige Greta stillede de voksne et meget enkelt spørgsmål: Hvis I ikke interesserer jer for planetens fremtid, hvorfor skal jeg så interessere mig for min skolegang?

Inden for bare et par måneder har budskabet bredt sig som ringe i vandet. Og Greta er på alles læber, inklusive folk som Donald Trump og Emmanuel Macron.

Gennem filmen kommer vi under huden på hende og bliver mindet om, at Greta, udover at være en ung pige, der føler et overvældende ansvar om at redde verden fra en katastrofal klimakrise, også bare er en teenager fra Stockholm.

'Greta' er seneste eksempel på en film om klimaforandringer, der bl.a. også tæller En ubekvem sandhed.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
3.1
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... heldigvis er hovedpersonen så interessant, at hun sagtens kan bære en ellers meget traditionel dokumentar." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Biografaktuelle 'Greta' følger på spændende vis Greta Thunbergs kamp for klimaet, men misser muligheden for at bringe noget nyt til fortællingen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Når først man for alvor har set det, så kan man ikke glemme det igen. Således beskriver fænomenet Greta Thunberg på et tidspunkt klimakrisen, og sådan har en stor del af verden det også med hende." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Nathan Grossmans film om Greta Thunberg er et dokumentarisk scoop, der følger klimaaktivisten fra den allerførste demo-dag." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Greta' er en vigtig film i dag, og den vil være det i mange år frem. Det er en eminent skildring af klimaangst, klimaprotest og den gryende klimadagsorden og en vigtig dokumentation af vores kollektive fornægtelse af realiteterne." (Johanne Høgfeldt)

 • Weekendavisen

  "Efter denne film har man et indtryk af Greta. Det er endda overvældende godt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dennis

Jeg tror jeg skal noget den dag;) En film jeg hopper let og elegant over:)

Vakse Viggo

For mig, lyder det mærkeligt, en filminstruktør, var tilstede lige fra starten. For et par måneder siden, var jeg henne en boghandel, og der så jeg en bog, med Gretas taler. Fra hendes første tale, og til den, som hun holdte i FN-bygningen. For mig, lyder det som nogen ydnytter hende for af fremme deres sag. Og slog mønt på det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.