Cookie- og Privatlivspolitik

Gangs of New York (2002)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2003
| |
2 timer 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gangs of New York
|

New York 1863. Bydelen Five Points er på den tid det farligste sted på jorden at opholde sig. Bill The Butcher er områdets nådesløse hersker med alle i sit sold. Politikerne, politiet, luderne og lommetyvene.

Mange år tidligere slog han i en ærefuld herrefight en anden af gadens konger ihjel i åben gadekamp. Priest Vallon faldt som et træ for slagterens blodige hånd og Vallons søn Amsterdam så skrækslagen til.

Nu er hævnens time inde. Amsterdam har vokset sig stærk og stridig og med hjælp fra den elegante lommetyv Jenny, der også har et regnskab at gøre op med Bill, vil han én gang for alle gøre det af med sin faders morder.

'Gangs of New York' er instrueret af Martin Scorsese.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (64 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Martin Scorsese kan laver alt andet end det vi kender ham,går tilbage til tiden,og her viser Leonardo DiCaprio sit talent og ikke mindst Daniel Day-Lewis i sin bedste rolle
skal ses

Joachim

Day-Lewis, samt det visuelle udtryk, er fantastisk i "Gangs of New York" Men alt andet er ringe - overfladisk og (meget) forudsigeligt.

Nikolaj

God historie, men den mangler lige det sidste for at være fremragende.

Nikolaj

Scorsese holder fast ved sin karakteristiske gangsta-genre, men denne gang foregår det i 1863! At se hvordan bandekrig udfoldede sig for 150 år siden i det nybagte USA er både spændende og fængende!

Daniel Day Lewis gør det fremragende som den kriminelle boss, Bill Cutting, og viser igen hans kæmpe talent! Hans præstation i "Gangs og New York" er absolut en af hans bedste!
Scorsese har formået at få frembragt den helt rigtige stemning i det gamle New york, og man må sige at filmen er meget gennemarbejdet.

Historien der udspiller sig er meget spændende, og især den psykologiske duel imellem Cutting og Amsterdam (Leonardo Dicaprio) er fremragende at følge. Jeg ved ikke om hvorvidt plottet følger de rigtige hændelser der skete dengang, men ikke desto mindre er det en god historie Scorsese viser!

Naemi

Synes filmen er pisse godt lavet, jeg plejer ikke at kunne lide film der handler om nogler bander, og specielt ikke i 1800 tallet, men den anbefaler jeg sku!

Frank

Dårlig film

Michael

"Gangs of New York" har et forbløffende production design. Det er en sjælden fornøjelse for mig at bruge et ord, der med adjektivet gør rede for en forbløffende helhed, en forunderlig verden. Computergenererede baggrunde bliver sjældent brugt til at overskygge det enorme set, og der bliver brugt rigtige statister frem for computergenererede masser, der ikke har fornøjelsen af grundig make up og kostumedesign, men masseproduktion. Ja, det her handler i sandhed mere om design end produktion.

I dette store design er der en vovet historie, der fortæller om Amerikas demokratiske oprindelse i beskidte gader og blodige bandekrige, hvor korruption bliver anvendt af helte og skurke. New York bliver på et tidspunkt beskrevet som en smeltedigel af forskellige grupper, hvor en kamp for hele folket aldrig har være på tale. I et land hvor hver mand er sin egen lykkes smed, så er det svært at afgøre hvilken smed, der skal tage denne her smeltedigel og bestemme formen. Hvor meget de end ville foretrække det, så er det nok ikke muligt få dem, at få hver deres egen smeltedigel.

Karaktererne bringer derimod ikke den store opvisning, som man ville forvente af en historie om gruppekonflikter i så detaljerede omgivelser. De lider af en manglende "staying power", der gjorde, at jeg oftest glemte alt om deres eksistens, når de ikke var at finde på skærmen. Skuespillerne gør det slet ikke dårligt, men de synes næsten ikke at have noget at vise frem. Den eneste, der er svær er glemme, er Daniel Day-Lewis, der investerer så meget energi i gangsteren Bill the Butcher, der konstant er på kogepunktet, at han er rimelig svær at overse. Det er ikke fordi, at karaktererne er kedelige blanke overflader. Det er fordi, at når der ikke bliver kigget grundigt nok på dem, så er det svært at se andet end overfladen. Amsterdam (Leonardo DiCaprio) danner først et meget intimt forhold til Bill, hvilket skulle lede til megen modgang, mange modstridende følelser, inden selve hævnen. Gamle venner, der nu går imod ham, skulle have samme effekt på både ham og dem. Det kunne jeg ikke rigtig mærke, men jeg er sikker på, at det er der. Det står i kontrast til production designet, hvor vi kan se så mange af detaljerne.

PernilleSolouser/16711

Jeg ELSKER den her film!

Det er helt klart en af Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio bedste film!

Må ej, forglemme Daniel Day-Lewis, som spiller for vildt.

En barsk gangster film. Den kan klart anbefales.

Wayne

Dog har man set det bedre fra hans hånd. Men fin hævn film fra fortidens New York. Desværre bliver den alt for lang - historien er ret simpel; Mand dræber søns far, søn vokser op og hævner sig. 160 minutter er for længe. Dog tilgiver man Scorsese, på grund af de flotte scener. Man fornemmer at han lige så gerne vil tegne et portræt at New Yorks opvækst.

S. Rico

Daniel Day-Lewis er for syg en skuespiller. Han er ganske enkelt genial i denne film, som også er helt eminent hvad angår historie, stemning og set decoration.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.