Cookie- og Privatlivspolitik

Freaky

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående gyseragtig stemning med en humoristisk undertone. Der er talrige uhyggelige scener hvor nervepirrende venten efterfølges af chokeffekter og blodig, udpenslet vold. I detaljer ses en lang række drabsmåder. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.11.2020
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Freaky
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyser-komedien 'Freaky' handler om teenageren Millie, der er lidt af en outsider på sin high school. Det hele ændrer sig dog drastisk på en yderst dramatisk aften.

En brutal seriemorder er nemlig på spil i byen. Flere teenagere bliver således fundet myrdet, hvorfor skrækken naturligvis breder sig på skolen. Morderen vælger da også snart at slå til her, da Millie en aften er helt alene.

Morderen jagter således den 17-årige pige med en okkult kniv i hånden, der på mystisk vis gør, at han og Millie bytter kroppe. Pludselig vågner hun altså op i morderens store krop - og er nu jaget vildt af politiet.

Den ellers store og brutale seriemorder har på samme kropsbyttende vis indtaget teenagerens krop, og nu starter et kapløb mod tiden, inden ombytningen bliver permanent.

'Freaky' er ikke den første film, der byder på kropsbytninger. Det sker bl.a. også i komedien Freaky Friday, hvor en mor og datter skifter krop.

Filmen er desuden både skrevet og instrueret af manden bag Happy Death Day og Happy Death Day 2U, mens den er produceret af Blumhouse Productions, der har film som Get Out, The Purge og Halloween på CV’et. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
4.6
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "Vaughns fnisende drog og Newtons hadske teenager er på hver sin måde sublime, fordi de splitter forestillingen om, at vi altid kan se på mennesker, hvordan de er, fuldstændig ad." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "Det er vildt nok med de livagtige grufulde mordscener, som utvivlsomt vil få et teenagepublikum til at hvine af frydefuld væmmelse, men 'Freaky' er altså for tyndt sluppet." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Ideen er næsten hitchcocksk i sin enkelhed og potentiale til spænding og god forvekslingskomik. Men 'Freaky' bliver aldrig uhyggelig og slet ikke sjov." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "... 'Freaky' forkludrer og overkomplicerer, hvad der burde have været en simpelt underholdende gyserkomedie." (Alexander Grevy)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Opskrift: man tager en kendt komedie med overnaturlige elementer og mixer den med en populær gyserfranchise.

Det gik jo ”vældig godt” med Happy Death Day, der mixede Groundhog Day med Scream. Det kom der endda en 2’er ud af. Nu er tiden så kommet til at mixe Freaky Friday med Friday the 13th. Fungerer denne opskrift mon igen?

Njaaa! Det starter faktisk ganske fint. En ung blond pige (der til forveksling kunne minde om Lindsay Lohan fra Freaky Friday) har det ikke helt let i high school, hvor både lærere og andre elever mobber hende. Hvad mon der så sker, da hun en sen aften støder på en seriemorder (Vince Vaughn) med en magisk dolk?

Det er selvfølgelig totalt forudsigeligt det hele. Noget af det er ret sjovt, mens andet er lidt tåkrummende. Jeg var dog primært fint underholdt, så hvis man er i humør til den slags, så er tiden ikke helt spildt.

Heine

Godt koncept og godt eksekveret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.