Cookie- og Privatlivspolitik

007: For Your Eyes Only (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
For Your Eyes Only
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Efter rumløjerne i “Moonraker” kom Bond ned på jorden igen i “For Your Eyes Only”, en spionthriller i klassisk stil og med respekt for Ian Flemings litterære forlæg. Roger Moore tager også rollen som agent 007 mere seriøst end nogensinde i denne 12. film i serien.

Den spegede affære involverer en græsk skibsreder (Julian Glover fra “Game of Thrones”) med tråde til KGB, en charmerende smugler (Topol) og en hævngerrig skønhed (Carole Bouquet) med ladt armbrøst. Og så dukker den britiske premierminister, Margaret Thatcher, uventet op til sidst!

1980'ernes nye Bond-instruktør, John Glen, havde klippet actionsekvenserne i “On Her Majesty’s Secret Service” og dirigeret skihoppet i “The Spy Who Loved Me”. Her sørger han for et nervepirrende klatreklimaks på en stejl klippeside, en fornøjelig biljagt i en gul Citroën 2CV og endnu en hæsblæsende skijagt.

Popidolet Sheena Easton sang titelsangen og optræder endda i filmens fortekster. Den discoinspirerede underlægningsmusik er af “Rocky”-komponisten Bill Conti.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Og Julian Glover er fantastisk som skurk.

CINEMANDRUP

Fortroligheds folderen indikerer i bedste X-files stil at dette er materiale som ikke er for hver mands øje. Den smukke kobling imellem en kvinde som siger titlen, imens hun lader tøjet falde og så de følsomme oplysninger som er Bonds opgave er godt givet ud. Dette er For Your Eyes Only.

En absolut fyldestgørende og faretruende intro scene med helikopteren og så er stemningen ellers sat. Men ønskede ellers at denne scene havde noget med resten af filmen at gøre, hvilket den ikke har desværre.

Titelmelodien popper op og her er vi vidne til et smukt Bond Nummer. Selvom jeg savner manglen på strygere kommer jeg ikke uden om at dette er og bliver et godt Bond nummer. Smukt udført og passer faktisk godt med filmens stil.

En britisk Spion satellit ombord på et spionskib synker og nu er der ellers rovfugle (skurke) om bedet, som kæmper om at få kløerne i denne, medmindre Bond kan få fingrene i den først. Det er filmens set-up i al sin simpelhed. Meget ligetil og uden store armsvingninger, men filmen føles lidt som om den lige skal varme op inden det kører som smurt.

Der er en del håndfuld skurke/håndlangere i filmen og det er næsten ligefør der er for mange, for ingen efterlader det der gør dem særligt unikke følte jeg. De gør det godt bevares, men synderligt imponeret var jeg nok ikke, da jeg savnede særegne egenskaber. Roger Moore er som altid fortræffelig god i sin rolle som Bond og skal modtage talrige klap på skulderen fra min side af.

Denne film gør også at vi kommer vidt omkring, selvom vi bevæger os i meget de samme miljøer i Bond filmene efterhånden. Endnu engang er vi et snefyldte områder, endnu engang er vi meget tid under vandet mm. Instruktøren forsøger at få os alle steder hen på engang og det bliver næsten for meget af det gode i stedet for at finde det særlige tema/fokus, som jeg følte manglede.

Når man kommer så vidt omkring er der selvfølgelig også ikoniske scener i denne og de hænger her sammen med filmens action elementer også. Den fede åbningsscene med helikopteren, skijagten med motorcykler, som kører ned i en bobslæde bane (faretruende godt gjort og kørt), Den seje og også farlige scene hvor Bond/Bond Pige ender som hajføde på slæb og ikke mindst Bjergbestigningen op til det forladte kloster, hvor det er lige så man får håndsved af suspensen, da det ser virkelig godt ud.

Filmen har dog også sine fejl, som gør at det trækker lidt ned. For det første med åbningsscenen (som er godt lavet skal siges), som kun skulle være et action element, men ikke bidrager til historien. Derudover Den manglende brug af gadgets i filmen. En ting er at Q viser os alle mulige fede ting de arbejder på, men det er næsten sjældent at disse får lov at blive brugt af 007 også, som om de blot at forbeholdt i deres afdeling til prøvestadiet. Den noget kiksede og morsomme dykkerdragt som en bad guy har på inde i skibet føles lidt som at se en overoppustet dukke bevæge sig rundt. Og så mangler der virkelig en bad guy som skiller sig ud fra mængden. Filmen propper action ind mange steder, hvilket fungerer godt, men det er så vigtigt at stemningen er til det og charmen ikke drukner i det. Man kan skabe en helt unik stemning omkring et scenarie og gøre det action præget i sig selv på baggrund af dette og det følte jeg virkelig at ’Live & Let Die’ og ’The Spy Who Loved Me’ gjorde så flot.

Filmen er en solid Bond Præstation, men charmen og stemningen bliver skubbet lidt i baggrunden følte jeg. Den skal nydes med dette for øje for dette er ’For Your Eyes Only’.

Nikolaj

Selvom filmen har nogle underholdende scener bl.a. Ski-jagt scenen, så synes jeg ikke ligefrem at handlingen brænder helt igennem. Og for første gang oplever jeg en alt for gammel Bond.

Bond

denne film er den bedste med Roger Moore som Bond.
Her man ligesom ikke helt med i historien før filmen er
halvvejs. Senerne er godt skroget sammen og det hele
kørere bare der ud ad.

S. Rico

Jeg hader den danske oversættelse til denne Bond film, der af mange betegnes som Moore's bedste. Jeg er dog ikke enig heri. Jeg synes der er for meget action uden indhold. Jeg savner med andre ord noget charme og stemning.

Wayne

En græsk tragedie, en ung kvindes forældre bliver dræbt, og nu vil hun hævne dem. En Lotus har et specielt sikkerheds system. Motorcykler på skijagt. Bond som hajføde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.