Cookie- og Privatlivspolitik

Fifty Shades of Grey

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig grundstemning, og meget af handlingen foregår i dialogen. Filmens gennemgående tema er imidlertid sex og sadomasochisme, og der er adskillige sexscener, hvoraf nogle indeholder handlinger, hvor den mandlige hovedperson påfører den kvindelige hovedperson fysisk smerte. [...] På grund af de mange og relativt langvarige seksuelle skildringer samt det forhold, at flere af scenerene indeholder afvigende seksuel adfærd vurderes det, at filmen kan virke grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.02.2015
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fifty Shades of Grey
|

I filmen 'Fifty Shades of Grey' indleder den litteraturstuderende Anastasia Steele et seksuelt forhold til den mystiske mangemilliardær Christian Grey.

Den magtfulde og dragende mand er ikke blot underligt reserveret men også yderst kontrollerende. Dette standser dog ikke Anastasia i at forsøge at komme ham nærmere.

Til sin overraskelse finder hun ud af, at Greys dominerende væsen også har indflydelse på hans noget usædvanlige sexvaner, og snart må den seksuelt uerfarne unge kvinde træffe en beslutning om, hvor langt hun egentlig vil gå for at tilfredsstille Mr. Grey.

Det erotiske drama 'Fifty Shades of Grey' er filmatiseringen af det første bind i E.L. James' bestseller-trilogi, der gik hen og blev en kæmpe bogsensation verden over. 

I de bærende roller ses de relativt ukendte Dakota Johnson og Jamie Dornan, mens instruktøren Sam Taylor-Johnson allerede har erfaring som kunstner samt med filmen Nowhere Boy. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1575 votes)
4.5
2

Instruktør

Relaterede nyheder

Roland Emmerich på settet til 'Anonymous'
9 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den farlige seksuelle spænding mellem de to mangler ganske enkelt totalt. Tilbage er kun en i stigende grad kedelig romantisk kurtiseren, tilsat lidt små-smæk af "åh, gjorde det ondt"-kaliber uden skyggen af andet end en stiv og postuleret liderlighed..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Hvis man forventer at få lidt æggende smæk for skillingerne i biograferns mørke, kan man godt tro om igen." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Pladderromantik af den mest trælse slags, garneret med banal lommepsykologi og kønsstereotyper, som man nærmest ikke engang længere finder dem i reklameverden." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Man savner, at filmen lader sig rive lige så liderligt og mandebegærligt, uforfængeligt og uselektivt med, som E.L. James gjorde i sin roman: skamløst smagløst - og effektivt. Det gør Sam Taylor-Johnson ikke. Hun gør noget andet, der så er imponerende i sig selv: Hun vælger, på godt og ondt, at dyrke den såkaldt gode smag og selvrespekten, når hun filmatiserer en løbsk fanfictionfantasi..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen svigter i den grad det publikum, der søger et stykke smålummert erotica, der kan få ham eller hende til at vride sig diskret i biografsædet." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne

Der er skruet op for de store sex spil når Christian Grey først ruller sig ud, men jeg synes bare desværre aldrig rigtig at vi når at komme ind under huden (som man siger).
Den er da meget flot filmet og noget af det er da også meget frækt, men helt spændende bliver det bare aldrig rigtig, desværre.

Lars Michael

Av Av for noget lort, ja undskyld mit sprog men det er godt nok lang tid siden jeg sidst har kedet mig under en film, noget noget af det dårligste jeg mindes haft set.

Inge Marie

pladder romance af værste skuffe. det er en typisk eventyrfilm om tornerose. med strejf af erotik,håber at bøgerne er bedre

Mia

ELSKER, ELSKER, ELSKER!
Jeg var helt vild med bogen og filmen skuffede ikke!!!

anne

uden forventninger så jeg filmen og med det samme blev jeg fanget af den.
Overdrevet god.. Lige fra handlingen til modsætningerne mellem 2 personer. Men igen: uden forventning, for jeg havde hverken læst bogen ELLER hørt ordentligt efter ( når folk fortalte om bøgerne ) SÅ DERFOR vidste jeg overhovedet ikke hvad jeg egentlig havde sagt ja til, og jeg fortryder slet ikke.
Det bedste i filmen er klart modsætningerne mellem hovedpersonerne. Ham, der igennem erhverslivet har succes. Men tager enormt afstand fra sine følelser og alligevel gør meget for at hun skal forstå ham.
Og så Hende, der i bund og grund hviler i sig selv. Hun gør alt for at prøve og forstå ham, og tilfredsstille hans behov\ønsker.
Passion,lidenskab og magt, og kontrol.. Og... **Så er der bare de intense øjne!!!**
( Her mener jeg selvfølgelig øjeblikke ) ;)
Alt i alt = FANTASTISK FILM

HeleneColor

Anderleds historie, altid godt med noget nyt end altid det samme som vi ser nu til dags...og Fifty Shades of Grey er helt sikkert en af de nye historier

Jeg har haft blandende meninger om filmen, før jeg overhovedet havde set den.
- Jeg har også prøvet og få læst på bogen, men stoppede efter 10 sider, fordi jeg synes det gik for langsomt... Måske gav jeg bare ikke bogen en fair chance, men nu har jeg faktisk fået set filmen nu

Ikke verdens bedste film, men jeg blev dog interesseret af historien. Og tror godt at jeg kunne finde på, at se de næste film. Når de engang kommer

Mille Mhairwe

Jeg synes den er mega god og glæder mig til nr.2 kommer ud :)

Natasja

Jeg er kæmpe fan af bøgerne og jeg havde glædet mig super meget til filmatiseringen, men desværre blev jeg meget skuffet over både manuskript og skuespillere. Meget dårlig film!

S. Rico

Er det virklig meningen, at man skal tage den film seriøst. Man har taget 9½ uge, blandet den med Pretty Woman - og så tilsat et lille bitte stænk SM. Men hov - ikke nok med det. Samtidig besluttede man sig også lige for at lave filmen om til én lang kæmpe parodi !!!

Fifty Shades of Grey er ganske enkelt den ene enorme kliché efterfulgt af den anden. Jeg har aldrig i mit liv set noget så frygteligt før. Normalt ville jeg slukke sådan en film efter 2 minutter, men jeg tænkte, at den da for pokker MÅTTE indeholde et eller andet, med al den opmærksomhed, som filmen har fået.

Men nej! Det går allerede helt galt i den første scene, hvor man ser Mr. Grey gå ind i sit walk-in closet. Alt tøj og sko er lagt så SYGELIGT snorlige op, at man straks mister al sympati for ham. Jeg elsker selv orden, men dette her er virklig langt ude og CREEPY! Ikke lang tid efter blev jeg nød til at skrige højt (bogstaveligt talt), da Grey i hardware-forretningen siger til Ana, at han ikke behøver at købe en overall for at beskytte sit fine tøj - for man kan da bare arbejde helt uden tøj på... Den bemærkning tog ordet ”sleazy” til helt nye højder.

Det eneste positive der er at sige om Fifty Shades of Grey er, at den faktisk er utrolig flot filmet. Og her tænker jeg ikke på de erotiske scener, som man hurtigt får lyst til at spole forbi. Men en hel del af udendørs scenerne er ganske imponerende. Hvilket med nød og næppe hiver filmen op på 1 lille stjerne.

peter wichmann

Hvorfor kommer man i biografen for at se en klam film med nogle der har sex kino burde fjerne alt om den fucking lorte film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.