Cookie- og Privatlivspolitik

Fantastic Four (2015)

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et urealistisk science fiction univers, rummer scener med kampe, eksplosioner og drab. En scene er blodig og voldsom, hvor et hævngerrigt, ondsindet væsen koldblodigt dræber talrige mennesker, og der ses blod splatte ud på væggene. Der dvæles imidlertid ikke ved de voldelige elementer i scener, samt filmen forløses positivt og filmens hovedfigurer klarer skærene. Filmen vurderes derfor alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.08.2015
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Four
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio - 2D
|

Superheltefilmen 'Fantastic Four' handler om fire unge outsidere, Reed Richards, Sue og Johnny Storm samt Ben Grimm, der ved et uheld bliver transporteret til en alternativ dimension.

Samtidig ændres deres fysiske form, og ikke mindst deres fysiske evner, sig på dramatisk vis. De fire venner bliver nødt til at ryste omvæltningen af sig og anvende deres nye superkræfter til at redde Jorden fra en tidligere ven, der nu bliver deres største fjende.

Fantastic Four er Marvels ældste superheltegruppe, og man har kunnet læse om deres oplevelser i tegneseriehæfter siden 1961. Den første filmatisering blev produceret i 1994, men den fik aldrig biografpremiere.

Det gjorde Tim Storys to film fra 2005 og 2007 til gengæld, men både publikum og anmeldere var lorne ved bearbejdningen af den klassiske stribe. Af samme grund skiller Josh Tranks nye version sig ud ved at hyre yngre skuespillere og give superhelteholdet en ny oprindelseshistorie.

På rollelisten finder man Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell og Michael B. Jordan.

Fantastic Four 2 er allerede planlagt til premiere i 2017. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (321 votes)
3
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Marvel-maskinen er også denne gang velsmurt, men gode effekter kan ikke skjule, at manuskriptet er psykologisk inkonsekvent og skøjter alt for let henover det komplekse - og derved interessante - i forholdet mellem de fire hovedkarakterer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Trank forsøger forgæves at balancere mellem mørke og følelser, men man har svært ved at sympatisere med deres situation og kan ikke mærke personerne trods okay kemi." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] opleves [...] mere som en middelmådig science-fiction film end en helstøbt superhelte-film." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Fart over feltet kommer der aldrig, og historien er træg i optrækket, uden egentlig spænding, og de tekniske billedtyfoner får aldrig nogen synderlig effekt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "En forhistorie så langstrakt som Reeds lemmer [...] leverer langtfra så mørke psykiske dybder som for eksempel de nye Batman-film." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Kamp scenen er fed

GiwizZeni

Jeg ELSKER Marvel superhelte. Læste tegneserierne passioneret som teenager og glæder mig i dag over alle de (for det meste) skønne filmatiseringer. Så det er nok i virkeligheden mest skuffelsen over de forpassede muligheder der gør sig gældende, for tegneserieforlægget fra Marvel er SÅ godt. Hvordan kan FOX-studierne blive ved med at fumle? De har jo prøvet det før. Hvad gik galt?
Den ellers så populære 'Nolan-ficering' virker i dette tilfælde slet ikke. Fire af tidens dygtigste up-coming skuespillere bliver fuldstændig ladt i stikken i endnu en laaaang 'origins historie'. Den ellers så spændende unge instruktør Josh Trank bliver fyret under produktionen og ender med at fraskrive sig filmen før dens premiere. Filmselskabet gik så selv ind og klipper filmen om i sidste øjeblik. En hel tredje akt, der var skudt og som efter sigende indeholdt en stor actionscene - der endda var med i trailerne og havde fået score på soundtracket, kom slet ikke med i den endelige film. Så det hele ender med en lille ligegyldig knaldperle af et actionklimaks de sidste 10 minutter af filmen.
Det er bare nogle af årsagerne til denne katastrofe af en superheltefilm. Øv, jeg havde sådan glædet mig.
Fantastisk 4? Vi må se om der overhovedet bliver en fire...

Thomas

Der er lavet Fantastic Four film før, hvorfor skal vi så endnu engang trækkes igennem hvordan de blev til, vi kender alle historien nu og denne film gør det bestemt ikke mere spændende, så den får 2 stjerner og et GAB!!

Wayne

Det er tydeligt at Josh Trank har haft store ambitioner med Fantastic Four. Han har valgt at fokusere meget på oprindelsen - og meget mindre på at det skal være en actionfilm.

Det er for så vidt fint nok, jeg var fint grebet af filmen - lige indtil er de kommet tilbage fra den anden dimension. Det går ikke op for mig hvorfor Reed stikker af og er væk i et år. I virkeligheden burde man bare have løbet linen ud og have ladet dem lære deres kræfter at kende - og måske have fanget et par almindelige skurke undervejs, og have udvidet den del og deres nye relationer med 20 minutter. Afslutningen blev også lidt tam. Hvorfor skulle de ikke være i Baxterbygningen? Og hvorfor den cheezy slutning?

I stedet kunne man have kigget tilbage til den anden dimension og have set et glimt af en kraft komme fra Victor Doom. Det ville have været det perfekte afsæt til en fortsættelse.

P4TRON

Jeg må sige, at den var meget bedre end forventet, nu havde jeg så også en meget lille forventing. Jeg blev positivt overraskede.
Så jeg ville anbefale at tage ind og se den...

mokkasineuser/627738

Ikke den bedste Marvel, men alligevel værd at se

kevin

Det var en underholdende film der overgik de to forrige Fantastic Four.

Maggie Smith

Filmen var på alle måder kedelig, og jeg må erkende, at jeg synes den har været spild af Marvels gyldne budget. Den eneste grund til, at jeg giver den en stjerne er til de to skuespiller fra House of Cards, som var et glædeligt syn og ellers har jeg ikke mere at sige. Den skal ikke ses igen og for guds skyld, så lad være med at lav en mere.

Jacob

At en knægt i grundskolen kan bygge en teleporter-prototype hører med til genren, men filmen insisterer på næsten udelukkende at holde fokus på Reeds videnskabelige arbejde, hvilket efterlader et minimum af spilletid til superheltene. Ingen tvivl overhovedet om at det elendige samarbejde imellem instruktør, og studiet er skyld i det kedelige resultat. Spørgsmålet er hvem som bærer skylden - der findes sikkert to sider af den sag.

Noobcake

Man vidste allerede fra traileren at filmen vilde sutte. De 15 årige skuespiller som var i castet gav det hele væk.

Vilde ønske man ku blive dømt som teorrist hvis man nogen sinde forsøgte at lave endu en film med the fantastic four, men så aligevel ikke, bliv ved med at lave shitty reboots så folk for alvor kommer til at hade de fire superhelte. Har aldrig syndes fantastic four var særlig fantastiske.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.