Cookie- og Privatlivspolitik

Fagre voksne verden (1967)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
23.09.2021
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Graduate
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter

'Fagre voksne verden' (The Graduate) er et Oscar-vindende romantisk drama fra 1967 instrueret af Mike Nichols og baseret på en roman af Charles Webb.

Filmen fortæller historien om Ben Braddock, spillet af Dustin Hoffman, der netop er dimitteret fra college og ikke kan finde ud af, hvad han skal med livet. Efter en fest hos sine forældre, forføres han af den ældre Mrs. Robinson (Anne Bancroft), der er gift med faderens forretningspartner og de to indleder en hed affære.

Men da Ben også får føleler for Mrs. Robinsons datter Elaine (Katharine Ross ) ramler tilværelsen sammen om ørerne på ham.

'Fagre voksne verden' betød det helt store gennembrud for Dustin Hoffman, der sidenhen spillede med i film som Rain Man og Kramer vs. Kramer. Derudover var filmens musik var med til at øge duoen Simon & Garfunkels popularitet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Hvad skal jeg sige? Den starter hurtigt ud, men alligevel ikke. Filmen handler jo også om Elaine, og der får nok 45 minutter før hun er inde i billedet. Dustin Hoffman er selvfølelig dygtig som den 21 årie (på det tidspunkt var han 29) Ben, som ikke rigtig ved hvad han vil med sit liv og fremtid. Fortjent Oscar nomination, men blev slået af Rod Steiger.
Skal jeg også nævne Simon & Garfunkel? Svaret er ja. Hvilket flot stykke musik, og den passer perfekt til den sidste scene.
Sød historie, og slutningen er fantastisk. Rigtig god film som burde være højere end nummer end hvor den ligger på IMDb.

S. Rico

Filmen er efter min mening lidt lang tid om at komme rigtig i gang. Til gengæld er resten et super godt nostalgisk gensyn med en ung Dustin og hans romance med både mor og datter. Og det hele serveres med smukke klassikere fra Simon & Garfunkel.

Wayne

...gør denne film til en must-see. Musik af Simon & Garfunkel. Men se den også for den fantastiske historie om moderen der forfører datterens kæreste, og de forviklinger det medfører. Klassiker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.