Cookie- og Privatlivspolitik

En familie

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.02.2011
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En familie
|
I 'En familie' er Rheinwald kongelig hofleverandør og et traditionsrigt bageri med den passionerede patriark Rikard Rheinwald (Jesper Christensen) i spidsen.

Datteren Ditte (Lene Maria Christensen), der er galleriejer og kæreste med Peter (Pilou Asbæk), får tilbudt drømmejobbet i udlandet, men samtidig bliver hendes far alvorligt syg.

Faderens drøm er, at hun skal føre bageriet videre efter hans død, og Ditte står nu overfor valget mellem sin egen karriere og hendes faders sidste ønske om videreførelsen af familiens livsværk.

’En familie’ er et drama om kærlighed, familierelationer og ønsket om at rive sig løse og finde sin egen plads i historien. Filmen er instrueret af Pernille Fisher Christensen (En Soap, Dansen) og vandt De internationale filmkritikeres pris (Fipresci-prisen) på filmfestivalen i Berlin. 

'En familie' er en del af Biografklub Danmark.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (153 votes)
3.9
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man respekterer dens insisterende alvor. Man glæder sig over de kønne og talentfulde skuespillerinder. Man beundrer Jesper Christensen, der er skræmmende troværdig i den ubehagelige rallerolle. Og man gnider sine øjne, der er så knastørre som Kalahari, og bebrejder ikke de mennesker, der vælger at lade være med at se denne film." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Skuespillerne ... er fantastiske ... men historien er for spinkel og skematisk..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... smukt tænkt og smukt spillet. Men den bager for meget på sit tema og slæber sig klægt af sted." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "Filmen bæres især helt hjem af to pragtpræstationer af Jesper Christensen og Lena Maria Christensen. Førstnævntes rystende dødskamp er en af de store indsatser i en allerede imponerende karriere..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er en film, man kan beundre for skuespillet, men som ellers set i tilskuerhøjde løber ret så åbne døre ind. Og vil man se film om familiefirmaer, der ikke er til at forlade, er 'Godfather' altså af mange grunde stadig at foretrække." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Bortset fra Jesper Christensens stærkt ophidsede præstation holder 'En familie' sin dramatiske appel på et nøgternt vågeblus." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

Jesper Christensen er en aldeles fremragende skuespiller, men filmen er ikke specielt spændende. Den handler om intriger i familien, og jeg må indrømme, at jeg allerede begyndte at kede mig lidt inde i filmen.

Igen; en overbevisende skuespilspræstation fra Jesper Christensen, men det redder ikke filmens middelmådelighed.

Wayne

Lene Maria Christensen er en åbenbaring som den mest naturlige pige vi har set som skuespiller i de senere år, og hun fik også fortjent endnu en Bodil for sin hovedrolle i denne film. Jesper Christensen er også overbevisende i sin rolle som far, og døende.

Pernille Fisher Christensen skal roses for aldrig at gå på kompromis - hun tager os med hen, hvor det gør mest ondt, og hun går helt tæt på. Samtidig er hun ikke bange for at trække en scene, så det næsten bliver pinligt - og det er uden tvivl helt bevidst. Som altid er Pernille Fisher Christensen en genial skuespil instruktør - men jeg savner at hun var lidt mere ambitiøs med manuskripterne. Kim Fupz Aakeson er en glimrende forfatter, men hvis det skal helt op og ringe, også internationalt - så kræver det et større overordnet budskab.

Lars Michael

det er kun jegsper christensen der gør det godt i filmen .men ellers kedelig og trist at se på spild af tid.

mo cuishle

Aldrig før har jeg været så grædefærdig i en biograf.. Slutningen gjorde så afsindig stort indtryk på mig (SLETTET AF REDAKTIONEN PGA. SPOILER) Faren spilles af Jesper Christensen, som af udseende minder om min onkel, så det gik helt tæt på. Som det fremgår af titlen handler den om en familie og hvilke problemer der kan opstå, hvordan man kan takle dem, i dette tilfælde at faren bliver alvorligt syg. Så godt som alle har en familie, så jeg vil mene alle kan relatere sig til filmen. Den er velfortjent nomineret til flest robert'er i år.

Pernille

Utrolig rørende film med intense følelser holdt nede under overfladen, hvilket gør den til et fint eksempel på dansk realisme. Fin symbolik og smukt filmet. Fantastisk flot skuespil, hvilket kun kan imponere.

Shandrill

Jeg havde glædet mig meget til at se En Familie. Jeg synes En Soap, var en af de bedste danske film i 2006, Jesper Christensen er en af de danske skuespillerne, jeg bedst kan lide og Pilou Asbæk er et spændende nyt bekendtskab på lærred. Skuespillet i filmen fejler ikke noget, til tider var det skræmmende realistisk, men jeg blev ikke grebet af historien. Jeg sad endda et par gange undervejs og kede mig.

Selve oplaget mellem at forfølge sine drømme eller gøre det familien venter af en, er spændende med mange muligheder for hvilken drejning historien skal tage. En Familie følger på nærmeste dokumentarisk vis, hvilke dilemma dette sætter vores hovedperson Ditte i, samt personerne omkring hende og det er her filmen fejler efter min smag. Jeg ser kun de valg Ditte tager, ikke hendes eller omgivelserne overvejelser bag deres valg, derfor føler jeg eller forbinder mig ikke med personerne. Hvis dette have været den dokumentar, så havde det været en god dokumentar, men som spillefilm, mangler jeg mere dybde i Karaktererne.

Musikken i filmen af danske Cody var dog lige min smag, så noget fik jeg da med hjem.

http://rounduptheusualsuspects.wordpress.com/

Pia

film. Jesper Christensen spiller helt fantastisk IGEN og Lene Maria Christensen gør det også godt.
Hav lommetærklæderne klar.

Cecilie

Ærgerligt at en ellers fremragende skuespiller som Jesper Christensen skal spille en så kedelig rolle. Hans præstation er upåklagelig, men hele filmen er kedelig, langtrukken, forudsigelig og alle de andre skuespillere fremstår som overfladiske, egoistiske og trælse personer. Filmen berører et følsomt og vigtigt emne, men filmen er bygget kedeligt op, og det hele er meget "kliché-agtigt". Det er værd at lægge mærke til forholdet mellem Rikard Rheinwalds (Jesper Christensen) forhold til de yngste, stadigt hjemmeboende børn, særligt datteren. Det er det eneste ved filmen, tilsammen med Jesper Christensens overbevisende præstation, der har en vis "oprigtighed".

Reneuser/736983

Vil man ødelægge en aften, samt spilde sine penge så skal man se denne utrolige dårlige danske film.

Tinauser/841904

Super træls film, spild af tid, der findes
elendighed nok i dagligdagen, ikke nødvendig at spilde 2 timer
og penge på den, men ja skuespillerne var ok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.